Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί;!!

Η μεγάλη νίκη 3-1 επί της Άρσεναλ δεν έστειλε τον Ολυμπιακό στους "16" του Champions League. Η Μαρσέιγ, αν και έχανε 0-2, νίκησε 3-2 την Ντόρτμουντ στη Γερμανία και τον έστειλε στο Europa League...
Όχι, ρε γαμώτο... (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπορεί να αγχώθηκε στο τέλος, όμως ο Ολυμπιακός πήρε μια πανάξια νίκη με το 3-1 επί της Άρσεναλ στο "Καραϊσκάκη", με τα γκολ των Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοντέστο, αλλά πήγε στην 3η θέση...! Ο Φουστέρ πάντως όσο αγωνίστηκε ήταν απλά συγκλονιστικός, καθώς έφτιαξε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο γκολ και προερχόταν από τραυματισμό! Το 2-1 από τον Μπεναγιούν στο 57` μπορεί να άγχωσε κάπως τους πρωταθλητές αλλά και πάλι είχαν ευκαιρίες στο τέλος για ένα τρίτο γκολ,το οποίο ήρθε εξαιρετικό Κορσικανό στο 87`. Δυστυχώς, η Μαρσέιγ παρότι έχανε 2-0 στο 45` το γύρισε στο τέλος με δύο γκολ σε δυο λεπτά (!!), έκανε το 2-3 και έστειλε τους ερυθρόλευκους στο Europa League...
Γκολ στο 16`!
Ο Ολυμπιακός μπήκε για να πιέσει και μόλις στο 2` ο Μοντέστο παραλίγο να κάνει τη ζημιά, με την Άρσεναλ να απαντάει με την ευκαιρία του Αρσάβιν στο 8`. Οι Λονδρέζοι ήταν "φωτιά" όταν έβγαιναν μπροστά, όπως φάνηκε στο 13` και στο 14` με τους Αντρέ Σάντος και Φρίμπονγκ.
Όμως στο 16` ο Φουστέρ με μια υπέροχη κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Τζιμπούρ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0!! Η γκάφα μάλιστα του Φαμπιάνσκι στο 22` λίγο έλειψε να φέρει το 2-0 για τον Ολυμπιακό, αλλά το σουτ του Μιραλάς δεν βρήκε για λίγο στόχο!
Κάτι ο τραυματισμός του Φαμπιάνσκι (μπήκε στη θέση του ο Μανόνε) και μετά οι τραυματισμοί των Χολέμπας και Κοκλέν, είχαμε κάπου 5 λεπτά χωρίς ποδόσφαιρο με την Άρσεναλ να απειλεί στο 31` πάντως με τον Μπεναγιούν.
"Κι άλλο γκολ, κι άλλο γκολ"!!
Το παιδικό λάθος του Μανόνε, ο οποίος πήγε με τα... πόδια μέσα στην περιοχή να αποκρούσει το σουτ του Φουστέρ στο 36`, έχοντας διώξει με κεφαλιά (!), έφερε για τον Ολυμπιακό το 2-0, που παράλληλα με το 2-0 στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ, οι πρωταθλητές ήταν στην άλλη φάση!! Οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι κόντρα σε μια Άρσεναλ που τα είχε χαμένα και θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Τζιμπούρ ή τον Μανιάτη στο τέλος!
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με το... γκάζι πατημένο και στο δεύτερο μέρος και είχε ευκαιρίες με τους Μοντέστο, Μέλμπεργκ και Μιραλάς για το 3-0, αλλά κόντρα στη ροή του ματς στο 57` ο Μπεναγιούν με έναν κεραυνό μείωσε σε 2-1, παρότι ο Μανόνε δυο λεπτά μετά πήγε να κάνει δώρο το 3-1!
Το γκολ έκοψε τον ρυθμό των γηπεδούχων, που πάντως εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς, με τον MVP Φουστέρ να δίνει τη θέση του στον Αμπντούν. Ο Μέγερι κράτησε το 2-1 στο 74` και τα λεπτά να κυλούν... βασανιστικά, με τον Μιραλάς να χάνει το 3-1 στο 80`.
Στο 84` ο Τοροσίδης δεν μπόρεσε το τρίτο, με τον Ολυμπιακό να φωνάζει για χέρι του Φερμάελεν, αλλά το τρίτο το φυλούσε για το τέλος ο Μοντέστο που στο 87` έκανε το 3-1, την ίδια ώρα που η Μαρσέιγ έκανε το 2-3 (!) στο "Βεστφάλεν"... Απίστευτο!Κρίμα...
Συγκλονιστικές πάντως οι τελευταίες στιγμές, με τον κόσμο να τραγουδάει στις εξέδρες μετά τη λήξη περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα στο "Βεστφάλεν...
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέβας (37΄ Ορμπάιθ), Αβραάμ, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Φουστέρ (64΄ Αμπντούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς.
Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι (25΄ Μανόνε), Βερμάλεν, Αντρέ Σάντος (51΄ Μιγκέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν (67΄ Ροζίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: