Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το «κραχ» της ΠΑΕ απέχει μόλις 13 ημέρες!!

Ο επενδυτής από το Ισραήλ, ο άφαντος Νοτιάς και το τελεσίγραφο των παικτών. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Το «κραχ» της ΠΑΕ απέχει μόλις 13 ημέρες!
Το γεγονός ότι σχεδόν ολόκληρο το ποσό των εισπράξεων της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα δόθηκε προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα αποστολής για το ταξίδι στο Γκρατς _ εκεί όπου αύριο η Ενωση θα δώσει τον τελευταίο (και αδιάφορο βαθμολογικά) αγώνα της για το Γουρόπα Λιγκ απέναντι στη Στουρμ _ πέρασε στα ψιλά για να δοθεί έμφαση στον υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ. Αυτό όμως, ενόχλησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που περίμεναν να τους καταβληθεί μέρος από τα οφειλόμενα, αλλά δεν είδαν την παραμικρή κίνηση στους λογαριασμούς τους.
Αντιθέτως ενημερώθηκαν (από ανθρώπους της ομάδας αλλά όχι της διοίκησης) ότι πρέπει να κάνουν περισσότερη υπομονή καθώς η ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης. Πλέον και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι να πιστέψουν...
Το νέο σενάριο που κυκλοφορεί _ και ενδεχομένως να έχει βάση καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σταύρος Αδαμίδης φέρεται ότι το επιβεβαίωσε στα υψηλόβαθμα στελέχη της Ορίτζιναλ 21 _ θέλει επιχειρηματία από το Ισραήλ ο οποίος ηγείται ισχυρής κατασκευαστικής εταιρείας, να ετοιμάζει κατάθεση πρότασης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Βλάχο και έχει ήδη στα χέρια του έγγραφα της ΠΑΕ προκειμένου να διενεργήσει νομικό έλεγχο για να διαπιστώσει την εγκυρότητα των όσων του έχουν μεταφερθεί από τους διοικούντες, όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ.
Ο κ. Αδαμίδης δυσκολεύεται να βρει ρευστό ακόμα και για την πληρωμή βασικών λειτουργιών της ΠΑΕ (στο τσακ πρόλαβε την προθεσμία για να μη διακοπεί το ρεύμα στο προπονητικό κέντρο των Σπατών!), την ώρα που μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της Αθήνας αρνούνται στην ΑΕΚ λόγω παλαιότερων οφειλών την πίστωση (αν δεν υπήρχαν οι εισπράξεις του αγώνα πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε να μεταβεί στο Γκρατς!). Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος κ. Νίκος Νοτιάς έχει μείνει στις υποσχέσεις καθώς το έμβασμα από τις ΗΠΑ δεν έχει κατατεθεί ακόμα στον λογαριασμό της ΠΑΕ.
Γι αυτό και ο κ. Αδαμίδης προσπαθεί να πείσει την πλευρά του ενδιαφερόμενου επενδυτή να βοηθήσει την ΑΕΚ με κάποια ταμειακή διευκόλυνση μέχρι το πέρας της έρευνας και διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές, χρήματα τα οποία θα του επιστραφούν εφόσον δεν προχωρήσει το deal. Δεν έχει λάβει ακόμα σχετική απάντηση...
Περίπου 4 εκατ. ευρώ είναι άμεσα απαιτητά και αυτό το πόσο στην ΑΕΚ σίγουρα δεν το περιμένουν από τον κ. Νοτιά. Αν ο τελευταίος αποστείλει έστω και 500.000 ευρώ, στην ΠΑΕ θα το θεωρήσουν ως ένα μικρό θαύμα.
Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αποφάσισαν να παρατείνουν την υπομονή τους ως τα Χριστούγεννα. Αν μέχρι τότε δεν κατατεθούν σημαντικά ποσά στους λογαριασμούς τους, θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ δεν πρέπει να αποκλειστούν οι προσφυγές, κυρίως από τους αλλοδαπούς παίκτες της ομάδας. Εν ολίγοις η ΑΕΚ απέχει από το «κραχ» μόλις 13 ημέρες...
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: