Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Εμπρός Αετέ...!!

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει τι θα... πει ευρωπαϊκή διάκριση. Από φέτος όμως θα πρέπει να αρχίσει να "φτιάχνει" -ξανά- το όνομα του και εκτός Ελλάδας.

Εμπρός Αετέ...
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.
Φτάνει λοιπόν η ώρα για το ματς με την Ρίγα. Ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί στο πιο σημαντικό μέχρι στιγμής στην φετινή αγωνιστική χρονιά. Εξάλλου σε αυτό κατά μεγάλο βαθμό θα ξεκαθαρίσει το ποιος θα είναι ο δεύτερος του ομίλου. Εάν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει τότε... αντίο Eurocup. Εφόσον φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα (και την διαφορά), τότε όλα τα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική, όμως, ο "Δικέφαλος" θα έχει για τα καλά των πρώτο λόγο για να τερματίσει στην δεύτερη θέση.
Μια δεύτερη θέση που θα του δώσει το δικαίωμα να περάσει στην επόμενη φάση της εν λόγω διοργάνωσης. Η οποία σίγουρα δεν έχει το... πρεστίζ της Ευρωλίγκας, αλλά και μόνο που δεν είναι εγχώρια αρκεί ώστε οι "ασπρόμαυροι" να είναι αυτοί που πρέπει.
Καιρός να σκεφτεί και το... ευρωπαϊκό του προφίλ
Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ δεν γνωρίζει τι θα πει διάκριση εκτός συνόρων. Ε, κάτι τέτοιο πρέπει να αρχίσει να το σκέφτεται... Εντάξει δεν λέμε να κατακτήσει το τρόπαιο, όμως να προχωρήσει αρκετά στο Eurocup. Από αυτό μόνο όφελος θα έχει η ομάδα, που λόγω του... μεγάλου ονόματος που έχει παραδοσιακά, θα πρέπει να έχει στο μυαλό της πως είναι υποχρέωση της να "κυνηγά" και μια καλή διάκριση εκτός Ελλάδας.
Το αν αυτή θα φέρει επιπλέον κούραση στους παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν θα το εξετάσουμε. Εξάλλου όπως είπε ο Γιάννης Καλαμπόκης, για το αν "αντέχει" ο "Δικέφαλος" τόσα πολλά ματς, "αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε για δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα".
Σίγουρα και ο πιο... αδαής ξέρει πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια των πολλών παιχνιδιών, αλλά ο "Δικέφαλος" δεν μπορεί να επιλέγει παιχνίδια. Πρέπει κάποια στιγμή να "κοιτάει" και το... προφίλ του εκτός συνόρων αφού μέσα σε αυτά, εξάλλου, ο στόχος είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα δίχως αυτά όμως να οδηγούν στην Ευρωλίγκα.
Με λίγα λόγια στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν... πολυκαίγεται χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θέλει να είναι ψηλά. Το να πούμε τέλος ότι στο ματς με την Ρίγα ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι στο γήπεδο, είναι δεδομένο. Δεν χρειάζεται ανάλυση γι' αυτό...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: