Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τότε που ο Μπατάκης θεωρούσε απείθαρχο τον Πάντελιτς...!!

Πολλά γράφτηκαν χθες για τον Μάρκο Πάντελιτς. Μέχρι ότι εξέθεσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε στην Κέρκυρα. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.

Τότε που ο Μπατάκης θεωρούσε απείθαρχο τον Πάντελιτς...
Είναι αλήθεια ότι ο Σέρβος επιθετικός έχει μια μοναδική ικανότητα στο σκοράρισμα, γνωρίζει να κινείται μηχανικά μέσα στην περιοχή και η διορατικότητά του τον κατατάσσει ως έναν από τους πλέον παραγωγικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος.
Από την άλλη πλευρά όμως έχει να ανταγωνιστεί δύο εξαιρετικούς κυνηγούς, όπως τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς, κάτι που συνυπολογίζει ιδιαιτέρως ο προπονητής του. Εκείνο που τιμάει τον Πάντελιτς είναι ότι έδειξε στα 33 χρόνια του όση ωριμότητα δεν είχε δείξει σε όλα τα προηγούμενα. Σκούπισε με υπομονή αρκετές φορές τον πάγκο, δέχτηκε να είναι η αλλαγή των τελευταίων λεπτών και περίμενε τη δική του ευκαιρία. Σε άλλες εποχές δεν θα περίμενε ούτε δευτερόλεπτο...
Ο ατίθασος χαρακτήρας του Πάντελιτς έχει γράψει ιστορία. Στα 14 χρόνια του βρέθηκε μαζί με τους γονείς του στη Θεσσαλονίκη και στα παιδικά τμήματα του Ηρακλή. Στα 17 του είχε φορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας, αλλά ο τότε τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή Τέλης Μπατάκης τον θεωρούσε απείθαρχο και ότι δημιουργούσε προβλήματα στα αποδυτήρια.
Ο Ελληνας προπονητής παρότι είχε γνώσεις ψυχολογίας δεν τις χρησιμοποίησε για να επαναφέρει τον πιτσιρικά Πάντελιτς στη συνοχή της ομάδας, αλλά προτίμησε να εισηγηθεί την απομάκρυνσή του. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είδαν στη Θεσσαλονίκη τον Μάρκο με δάκρυα στα μάτια, καθώς θεωρούσε τον Ηρακλή το μεγάλο σκαλοπάτι για το ποδοσφαιρικό του άλμα.
Βλέποντας την επιμονή του Μπατάκη, ο τότε πρόεδρος του Γηραιού (και νυν του Πανσερραϊκού) Πέτρος Θεοδωρίδης προχώρησε σε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα από όλους τους Ελληνες παράγοντες: «Εβγαλε στο σφυρί» το νεαρό Σέρβο, ο οποίος στα 19 του βρέθηκε αντί 80.000.000 δραχμών στα σαλόνια της Παρί Σεν Ζερμέν.
Δεν ήθελε και πολύ για να «φουσκώσουν τα μυαλά» του νεαρού. Αγόρασε το τελευταίο μοντέλο της Πόρσε και λίγα χρόνια αργότερα καυχιόταν ότι αν ξαναζούσε πάλι το ίδιο θα έκανε. Η καλή ζωή στο νυχτερινό Παρίσι χαλάλισε το ταλέντο του και γρήγορα αναγκάστηκε να κάνει καριέρα στη Σερβία και στη Γερμανία.
Το καλοκαίρι του 2001 παραχωρήθηκε δανεικός στην Ιβερντόν, αλλά έπειτα από τρία παιχνίδια με τον ελβετικό σύλλογο εξαφανίστηκε. Οι ιθύνοντες της ομάδας δεν είχαν καμία ενημέρωση για το πού βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν έδωσε σημεία ζωής για τρεις εβδομάδες. Οταν, τελικώς, επικοινώνησε με την ομάδα, ειδοποίησε ότι δεν θα επιστρέψει για οικογενειακούς λόγους. «Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά εξαιρετικά ευαίσθητος.
Είχε πραγματικά μεγάλα προβλήματα και αμφιλεγόμενους προσωπικούς συμβούλους», θυμάται για λογαριασμό της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» η εκπρόσωπος της Ιβερντόν, Στεφανί Κορνού Σάντος. Στον Ολυμπιακό φαίνεται να βρίσκει επιτέλους το δρόμο του. Εστω στα 33 του...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: