Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απόδοση… καρδιογράφημα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το παιχνίδι στην Τρίπολη που δυστυχώς για τον Άρη αποτέλεσε ένα αντίγραφο της Νέας Σμύρνης και όχι του αγώνα με τον Παναθηναικό.
Απόδοση… καρδιογράφημα!
Μετά το παιχνίδι με την Τρίπολη άκουσα και διάβασα πολλά. Και φυσιολογικό είναι. Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι ο ΑΡΗΣ που αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν η ίδια ομάδα που παρουσιάστηκε και στην Τρίπολη.
Θα μπορούσε να το σημειώσει κανείς αν έβλεπε τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Ναι σε εκείνο το χρονικό διάστημα όλοι μας είπαμε, επιτέλους για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ομάδα κάνει αυτό που πρέπει και θα το πάρει και το παιχνίδι στην Τρίπολη.
Στην συνέχεια όμως ήρθε το γκολ του Αστέρα από ένα ακόμη παιδαριώδες λάθος και ακολούθησε η κάκιστη εικόνα στο δεύτερο μισό του αγώνα. Ο Αστέρας έπαιξε για να κρατήσει το σκορ, έκλεισε όλους του διαδρόμους προς την περιοχή του και ο ΑΡΗΣ ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.
Κακή κυκλοφορία, μεγάλες αποστάσεις, έλλειψη ηρεμίας, λάθη επί λαθών που οδήγησαν σε… γιώμες για να ψάχνουν οι αμυντικοί τα κεφάλια των Τσέζαρεκ, Ιάκομπ χωρίς φυσικά επιτυχία.
Τι έγινε όμως μέσα σε μία εβδομάδα; Τι μπορεί να μεταμόρφωσε εκ νέου την ομάδα προς το χειρότερο; Αυτό, λοιπόν, που είμαι ποδοσφαιριστής της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα δεν μπορώ να το βγάλω από το κεφάλι μου από χθες. «Η ομάδα μας χρίζει ιατρικής παρακολούθησης. Η απόδοσή μας είναι… καρδιογράφημα»!
Και έχει απόλυτο δίκιο. Κρύο-ζέστη, πάνω-κάτω χωρίς λογική και εξήγηση. Βέβαια η πενιχρή συγκομιδή των δέκα βαθμών οδηγεί εύκολα στην απαξίωση, στον μηδενισμό, στην κακοπροαίρετη κριτική, ακόμα και στην άδικη κριτική που όμως με το δίκιο τους κάνουν οι αγανακτισμένοι φίλοι της ομάδας.
Την προηγούμενη εβδομάδα η συμμετοχή στα μπλογκ, στις ραδιοφωνικές εκπομπές παρά την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν υποτονική. Από χθες το βράδυ όλοι όσοι είχαν κρυφτεί στην επιτυχία εμφανίστηκαν και πάλι για το… καλό του ΑΡΗ.
Βγαίνει το θέμα με την Πουέμπλα και τον Καστίγιο και εμφανίζονται οι… φωνές του στυλ «Πούλα το παλτό» αδιαφορώντας για το γεγονός ότι αυτή η απαξίωση μειώνει (για να μην πω μηδενίζει) την όποια διαπραγματευτική δυνατότητα της ΠΑΕ.
Το ίδιο και με όποιον άλλο παίκτη. Πώς να τον πουλήσεις τον κάθε… Τόχα όταν οι ίδιοι οι φίλαθλοί σου τον βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ.
Βγαίνει ο ισολογισμός που σου λέει ξεκάθαρα για μείωση των χρεών κατά δυο εκατομμύρια και μάλιστα κουβαλώντας και τις παλιές αμαρτίες (δεν είναι διοίκηση πρωτοδικείου να ευθύνεται μόνο για τα δικά της) και εμείς λέμε δεν με νοιάζει, εγώ βλέπω μόνο το αγωνιστικό.
Από την άλλη για να έχεις δέκα βαθμούς σε 11 ματς, προφανώς και έγιναν λάθη. Προφανώς και πόνταρες σε άλογα που όχι πρώτα δεν βγήκαν, αλλά ίσα-ίσα τερματίζουν. Βγαίνοντας όμως ΣΗΜΕΡΑ να ουρλιάζεις για τα λάθη του καλοκαιριού, τις λάθος μεταγραφές… πρόπερσι ή να απαξιώνεις τους παίκτες που είναι στην ομάδα, προσφέρεις; Βοηθάς; Αν ναι, αν υπήρχε π.χ. η προοπτική, αλλαγής της διοίκησης ΣΗΜΕΡΑ και με το μυαλό του ο καθένας να πίεζε, θα μπορούσα να το δεχτώ. Kαι τι να κάνει ο κόσμος; Να μην κάνει κριτική, να μην πει τα κακώς κείμενα; Να το κάνει. Να κάνει κριτική, να επισημάνει τα λάθη για να διορθωθούν, αλλά παράλληλα ένα πράγμα και μόνοι μπορεί να βοηθήσει στην ουσία.
ΣΗΜΕΡΑ  το μόνο που χρειάζεται η ομάδα (από την στιγμή που όλοι συμφωνούμε ότι έχει προβλήματα) είναι η ΣΤΗΡΙΞΗ.
Την Κυριακή ο ΑΡΗΣ παίζει με τον Παναιτωλικό, ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανθρακικό (  ο στόχος αυτός και μόνο αποδεικνύει ότι η χρονιά δεν έχει χαθεί) και στην συνέχεια άλλα 3 παιχνίδια (Δόξα Δρ., Κέρκυρα, Γιάννενα) που οφείλεις και πρέπει να τα πάρεις ώστε να επανέλθεις στην διεκδίκηση του μίνιμουμ στόχου της πεντάδας.
Και μπορώ να δεχτώ ότι ορισμένοι έχουν κουραστεί, δεν πιστεύουν στην όλη προσπάθεια, δεν θέλουν να βοηθήσουν για τους δικούς τους λόγους. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως αυτούς που προτρέπουν για… αποχή από το γήπεδο. Αυτούς που πολεμάνε με λύσσα αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον σύλλογο, αυτούς που χρησιμοποιούν την απαξίωση, τον μηδενισμό και περιμένουν να φτάσουν την ομάδα στην εξαθλίωση προκειμένου να αλλάξει χέρια.  Δεν έχουν προφανώς αντιληφθεί ότι  αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν ανά δυο χρόνια τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και θα συνεχίσουν εκτός κι αν έρθει κάποιος επενδυτής που θα πείσει άπαντες ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο.
Υ.Γ.1 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αθανασιάδης, ο κ. Ορφανίδης και ο κ. Ελευθερούδης βρέθηκαν στην Μαδρίτη για 3 σημαντικά ραντεβού με στόχο την εύρεση χρημάτων αρχικά μέσω χορηγιών για τον σύλλογο σε μία εποχή κάτι παραπάνω από δύσκολη για τα οικονομικά. Κι όμως και για αυτό βρέθηκαν άνθρωποι να πουν ότι πήγαν στην Μαδρίτη να δουν Ρεάλ- Μπάρτσα με έξοδα της ΠΑΕ!!!
Προφανώς και τις δυο προηγούμενες φορές που είχαν υπάρξει ανάλογες συναντήσεις (με εκπροσώπους των δύο εκ των τριών εταιριών) σε άλλες  χώρες του εξωτερικού-αλλά δεν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα γιατί πολύ απλά δεν έπεσαν πάνω σε δημοσιογράφους που πήγαν στην Μαδρίτη για το elclassicο- πήγαν για να δουν κάποιο άλλο… ντέρμπι. Απλά θα σημειώσω, μακάρι να προχωρήσει με τον ένα από τους τρεις. Μακάρι. Και η σοβαρότητα φαίνεται και από την μη δημοσιοποίηση πολλών ενεργειών το τελευταίο διάστημα. Και δεν θα δημοσιοποιηθούν – τουλάχιστον από την πλευρά του ΑΡΗ- αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη.
Υ.Γ.2 Δυο αμφισβητούμενες φάσεις είχε το ματς στην Τρίπολη. Ένα πέναλτι που ζητάει ο Αστέρας –προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει πέναλτι, αλλά είναι σίγουρα δύσκολη φάση και για να είμαι ειλικρινής μπορεί και να φώναζα αν ήταν σε δικό μου παίκτη- και το γκολ του ΑΡΗ στο 7 με τον Ουμπίντες που ακυρώθηκε, ενώ ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ και δεν υπάρχει κανένα φάουλ του Τσέζαρεκ που δίνει ο Θάνος. Την φάση την «καθάρισε» γιατί ήταν η επόμενη της φάσης του πέναλτι. Την φάση όμως την εξαφάνισαν και οι… ανταποκριτές και οι διαιτητοπατέρες. Μόνο οι ρεπόρτερ του ΑΡΗ φώναξαν, αλλά και οι δικές τους οι φωνές επισκιάστηκαν από την κακή εικόνα της ομάδας. Και φυσικά δεν ευθύνεται η διαιτησία για το χάλι του ΑΡΗ στο δεύτερο ημίχρονο. Υπάρχει όμως κανένας κανονισμός που να λέει ότι όταν είσαι χάλια πρέπει στο 0-0 να σου ακυρώνονται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΓΚΟΛ;
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: