Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Είναι πολλές οι απογοητεύσεις...!!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ...μιλιέται μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Οι σημαντικότερες "σφαλιάρες" που έχει δεχτεί ο Πορτογάλος στην καριέρα του.


Είναι πολλές οι απογοητεύσεις...
Το ότι είναι μεγάλος παίκτης, το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Όταν η μπάλα όμως «καίει», κάτι παθαίνει. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις του clasico, με την Μπαρτσελόνα να περνάει από το Μπερναμπέου ρίχνοντας... τριάρα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος Σούπερ σταρ απογοήτευσε. Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές... σφαλιάρες που έχει δεχτεί!
Από... μικρός στα βάσανα!
Όταν η Εθνική μας κληρώθηκε στο Euro 2004 με την διοργανώτρια Πορτογαλία, αρκετοί ήταν εκείνου που προέβλεπαν... συντριβή στην πρεμιέρα. Η Ελλάδα έδειξε από το πρώτο ματς ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά, κερδίζοντας τους οικοδεσπότες με 2-1, ενώ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στον τελικό. Μια κεφαλιά του Χαριστέα ήταν αρκετή για να στείλει την Εθνική μας στο πρώτο σκαλί του βάθρου και ο κόσμος να γνωρίσει... τον Ρονάλντο με δάκρυα στα μάτια. Ο Πορτογάλος ήταν τότε μόλις 19 ετών, αλλά η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον είχε ήδη φέρει στην κορυφή της επικαιρότητας.

Η κόντρα με τους Άγγλους
Στο Moυντιάλ του 2006, η Αγγλία αποκλείστηκε από την Πορτογαλία του Ρονάλντο στα προημιτελικά και η το περιστατικό με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ, το οποίο οδήγησε στην αποβολή του Άγγλου στράικερ, εξαγρίωσε για τα καλά τους οπαδούς των «Λιονταριών». Στον ημιτελικό με την Γαλλία, εκεί που αρκετοί περίμεναν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την οδηγήσει στον τελικό, είχε να αντιμετωπίσει και τους Άγγλους οπαδούς που είχαν... ξεμείνει και τον αποδοκίμαζαν όποτε ακουμπούσε την μπάλα. Η Γαλλία κέρδισε με 1-0, με τον CR7 να κάνει αρκετά λάθη και αρκετό καιρό τα αγγλικά ΜΜΕ να περιμένουν την... συνάντησή του με τον Ρούνεϊ στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ για την νέα χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ!

Συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ
Τον Μάιο του 2007, η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο αποκλείστηκε σε έναν ακόμα ημιτελικό, αυτή τη φορά σε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε... προειδοποιήσει, πετυχαίνοντας 7 γκολ απέναντι στην Ρόμα στα προημιτελικά, δύο εκ των οποίων είχαν προέλθει από τον Πορτογάλο. Στα ημιτελικά, βρήκαν μία ακόμα ιταλική ομάδα, αλλά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η Γιουνάιτεντ κέρδισε 3-2 στο πρώτο ματς, αλλά στον επαναληπτικό ο Τζενάρο Γκατούσο... «δάγκωνε», ο Κριστιάνο λύγισε, και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δέχτηκαν τριάρα και αποκλείστηκαν!


Σφαλιάρα 17 μέρες μετά!
Σαν να μην έφτανε ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθε και η ήττα από την Τσέλσι στον τελικό του FA Cup να... κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την Γιουνάιτεντ. Ο νυν προπονητής και συμπατριώτης του, Ζοσέ Μουρίνιο, ήξερε πολύ καλά τα προσόντα του και κατάφερε να τον «κλειδώσει». Η Τσέλσι άλλωστε που είχε χτίσει ανέκαθεν ήταν σκληρή. Ο Ρονάλντο κινήθηκε μεταξύ.... Μακελελέ και Εσιέν και οι «Μπλε» κέρδισαν με 1-0.

Το χαμένο πέναλτι
Για αρκετούς αποτελεί την απαρχή στην... κατάρα της Μπαρτσελόνα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2007/08, η Γιουνάιτεντ κατέκτησε τον τίτλο και ο Ρονάλντο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Για να φτάσει όμως στο Λουζνίκι και το ματς με την Τσέλσι, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έπρεπε να αποκλείσει πρώτα την Μπαρτσελόνα. Στο πρώτο ματς των ημιτελικών, στο Καμπ Νου, το οποίο τελικά έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ο Πορτογάλος είχε την ευκαιρία να δώσει από την άσπρη βούλα ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του μόλις από το τρίτο λεπτό. Ωστόσο, το πέναλτι χάθηκε, η... παράδοση με την Μπάρτσα ξεκίνησε, αλλά υπήρχε ο Σκόουλς, ο οποίος σκόραρε στη ρεβάνς και έστειλε τους Άγγλους στον τελικό!

Το Euro του 2008
H Πορτογαλία για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και αποκλείστηκε από την Γερμανία στο φάση των προημιτελικών. Σε ένα χορταστικό ματς, τα πάντσερ επικράτησαν με 3-2, με τον Ρονάλντο να μην πετυχαίνει κανένα γκολ και το κλάμα του μετά τη λήξη της αναμέτρησης να κάνει ξανά το γύρο του κόσμου...

Ρεάλ και Μπάρτσα
Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια οι Καταλαλοί έχουν πάρει τον αέρα των Μαδριλένων. Και στην αναπόφευκτη προσωπική κόντρα μεταξύ Ρονάλντο και Μέσι, ο Αργεντινός βγαίνει νικητής.  Ο Πορτογάλος κόραρε απέναντι στους Καταλανούς και έδωσε στην ομάδα του το Κύπελλο, ωστόσο λίγες μετά, όταν το clasico μεταφέρθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάρτσα του Μέσι πέρασε με 0-2 μέσα από το Μπερναμπέου «σφραγίζοντας» την πρόκριση. Ο Πορτογάλος έφτασε στο σημείο να... κράξει και τον Μουρίνιο, ενώ στην κανονική περίοδο της περσινής χρονιάς η ομάδα του έφαγε... πέντε στο Καμπ Νου. Η απογοήτευση συνεχίστηκε και φέτος, ενώ ευτυχώς -για εκείνον- ακόμα δεν αποτελούσε παίκτη των Μερένγκες στο ντροπιαστικό 2-6 του Μπερναμπέου...

Ισπανία, όπως Μπαρτσελόνα!
Η πρώτη του χρονιά στην Ισπανία με τη φανέλα της Ρεάλ, ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η Πορτογαλία συνάντησε στους «16» την Ισπανία, το tiki-taka της οποίας έκανε τον CR7 να έχει ρόλο... κομπάρσου. Η Πορτογαλία αποκλείστηκε και ο Ρονάλντο για μια ακόμα φορά έριξε ευθύνες στον προπονητή του, τον Κάρλος Κεϊρός, για συντηρητική τακτική προσέγγιση της αναμέτρησης!
 

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: