Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κυριάρχησαν τα υγρά σπορ!!

Το υγρό στοιχείο είχε την τιμητική του στα φετινά βραβεία του ΠΣΑΤ, με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Μαριάννα Λυμπερτά να κατακτούν τους τίτλους σε άνδρες και γυναίκες και την ομάδα πόλο των γυναικών να λαμβάνει τη διάκριση σε ομαδικό άθλημα.
Κυριάρχησαν τα υγρά σπορ
Το πόλο και η κολύμβηση μάς «ανέβασαν» στα ψηλά το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Ο Σπύρος Γιαννιώτης παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής για τη σεζόν που φεύγει με 1,769 βαθμούς, μπροστά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1,044 βαθμοί) και τον Δημήτρη Χονδροκούκη (569 βαθμοί).
Στις γυναίκες πρώτη αθλήτρια βγήκε η Μαριάννα Λυμπερτά με 1230 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την κορυφαία πολίστρια στον κόσμο Αλεξάνδρα Ασημάκη με 1121 και στην τρίτη την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου.
Σε ομαδικό επίπεδο, η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, όπως ήταν αναμενόμενο έλαβε μια ακόμη διάκριση, παίρνοντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους αθλητικούς συντάκτες με 1,830 βαθμούς, έναντι 1.121 της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και 602 της Εθνικής ποδοσφαίρου.
Μοναδική… παραφωνία στην κυριαρχία των αθλημάτων του υγρού στίβου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ποδοσφαίρου, Φερνάντο Σάντος ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος τεχνικός με 1.411 βαθμούς, με δεύτερο τον Γιώργο Μορφέση της Εθνικής πόλο γυναικών (1.106) και τρίτο τον προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη, Νίκο Γέμελο (615).
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: