Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ρεσιτάλ ανοησίας…!!


Ρεσιτάλ ανοησίας…
Την ώρα που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διαγωνίζονται για το ποιος θα φωνάξει περισσότερο για τη διαιτησία (με το 99% των περιπτώσεων να είναι για ανύπαρκτους και αστείους λόγους), στην ΑΕΚ δεν δίνουν από ένα πέναλτι σχεδόν σε κάθε αγώνα! Καθαρό το πέναλτι στη Νέα Σμύρνη, οριακά εκτός περιοχής αυτό που δόθηκε στους Πειραιώτες. Σοβαρά λάθη σε Τούμπα, Τρίπολη, αλλά άπαντες γλιτώνουν την τιμωρία.

Ας δούμε αναλυτικά πώς σφύριξαν οι διαιτητές στα ματς της 13ης αγωνιστικής, μένοντας μακριά από το ρεσιτάλ ανοησίας των «αιωνίων»… Γράφει ο Άρης Ασβεστάς



ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ (Σαραϊδάρης, Σωτηρόπουλος): Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-1

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης είχε γενικά μια θετική παρουσία στα Πηγάδια και απέφυγε τα χτυπητά λάθη. Απόδειξη ότι πέρασε απαρατήρητος και δεν αντιμετώπισε παράπονα από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, στο 29’ ακυρώνεται ένα γκολ της Ξάνθης για φάουλ στον Λισγάρα ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος. Από το ριπλέι πάντως, δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι και δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος της πτώσης του ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού. Από εκεί και πέρα, το γκολ της ισοφάρισης της Ξάνθης είναι καθαρό αφού δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ (έστω και οριακά). Σωστές υποδείξεις από Σαραϊδάρη και Σωτηρόπουλο.


ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ (Ακρίβος, Ποντίκης): ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1

Έχοντας δει την επίμαχη φάση αρκετές φορές, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι στο 27’ για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζουέλα δεν φαίνεται να κάνει τίποτα, αντιθέτως, μάλλον ο Αθανασιάδης είναι εκείνος που τραβάει! Το θέμα είναι ότι ο Σταύρος Τριτσώνης, έτσι κι αλλιώς, δεν είδε τίποτα κι ας ήταν σχετικά κοντά στη φάση! Το πέναλτι το υπέδειξε ο α’ βοηθός, Χρήστος Ακρίβος, παίρνοντας στο λαιμό του τον Αθηναίο ρέφερι. Το λάθος, όμως, είναι του Τριτσώνη που δέχτηκε αβίαστα την άποψη του βοηθού του. Εξάλλου, ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι σε ένα χέρι του Τόμας το οποίο ήταν ακούσιο. Εν κατακλείδι, δεν ήταν σε φόρμα ούτε ο Τριτσώνης ούτε ο Ακρίβος.


ΓΙΑΧΟΣ (Μποζατζίδης, Γουργιώτης): ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Από την ώρα που η ΑΕΚ έχει πάρει μπρος και έχει φτιάξει ένα αξιοσημείωτο σερί νικών, οι διαιτητές δεν της δίνουν και από ένα πέναλτι σχεδόν σε κάθε αγώνα! Αυτό περνάει στα ψιλά λόγω του αδικαιολόγητου θορύβου που κάνουν οι «αιώνιοι» για ψύλλου πήδημα. Μετά από το πέναλτι που μπορούσε να δώσει ο Κάκος στον Λυμπερόπουλο στο 3-0 με τον Άρη (8η αγωνιστική), αυτό που δεν έδωσε ο Βοσκάκης στον Καφέ στο 2-0 με τον Αστέρα Τρίπολης (10η) και αυτό που δεν δόθηκε από τον Αμπάρκιολη σε χέρι του Οσμάν στο 1-0 με την Κέρκυρα (12η), ήρθε και ο Θανάσης Γιάχος να μην δώσει μαρς πέναλτι στο 59’, στην ανατροπή του Σιαλμά από τον Κώτσιο. Βέβαια, αν συνέβαιναν αυτά στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί στο πρωτάθλημα…
Άλλη μια φάση αξιοσημείωτη, ήταν μια κλωτσιά του Κοντοέ στον Μπεσέρα μπροστά στα μάτια του Χιώτη ρέφερι που δεν έδωσε τίποτα! Ήταν στο σημείο που ο Άγγελος Αναστασιάδης βγήκε από τα ρούχα του και δικαίως…


ΘΑΝΟΣ (Μπιτσίδης, Φραγκιαδάκης): Αστέρας Τρίπολης-Άρης 1-0

Θάλασσα τα έκανε ο Δημήτρης Θάνος στην Τρίπολη. Η ανατροπή του Ροτζέριο από τον Παπαστεριανό στο 7’ είναι πέναλτι μαρς, αλλά ο ρέφερι από τα Γρεβενά δεν πήρε χαμπάρι. Στο 37’ υπάρχει μια κλωτσιά του Ούμπιντες σε αντίπαλο του, αλλά και πάλι δεν δόθηκε τίποτα. Ξανά ο Θάνος, ακυρώνει ένα γκολ του Άρη για φάουλ του Τσέζαρεκ στον Πουλίδο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι! Τέλος, ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Αστέρα στο 56’, καθώς δύο παίκτες ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι βοηθοί, σε αντίθεση με τον διαιτητή, είχαν σωστές υποδείξεις.


ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (Βασιλειάδης, Γκάγκας): Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-0

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου στο Αγρίνιο, με κάποια μικρο-προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Σε ένα μαρκάρισμα στον Ουκάρ στο δεύτερο ημίχρονο, ορθώς δεν έδωσε πέναλτι, ωστόσο υπήρχε καθαρό θέατρο και του άρμοζε μια κίτρινη κάρτα. Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι έπρεπε να δείξει και μια κίτρινη στον Ντολεζάι για μια κλωτσιά στον Μάντζιο, ενώ ορθότατα δεν έδωσε τίποτα σε ένα χέρι του Εντζεγκουέλε αφού ήταν ξεκάθαρα ακούσιο. Τέλος, ο α’ βοηθός, Βασιλειάδης, έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ταυλαρίδη στο 81’.


ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (Τσολάκης, Σταματόγλου): Εργοτέλης-Δόξα Δράμας 2-1

Ο Τάσος Παπαπέτρου είναι μόλις 27 ετών, είναι διαιτητής Β’ Εθνικής και υποψήφιος για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Κι όμως, έκανε την καλύτερη διαιτησία της αγωνιστικής, με άνεση και χωρίς άγχος, έστω και αν πρόκειται για την πρώτη του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν, βέβαια, ένα θεωρητικά εύκολο ματς, ενώ στάθηκε και τυχερός και δεν του έτυχαν δύσκολες και αμφισβητούμενες φάσεις. Ένα λάθος είχε ο α’ βοηθός, Τσολάκης, ο οποίος άφησε τον Γιαλούση να βγει τετ-α-τετ από καθαρή θέση οφσάιντ. Χωρίς λάθη ο Σταματόγλου.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ (Καρσιώτης, Τάτσης): Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2

Στον Ολυμπιακό γκρίνιαζαν μέχρι το… Λονδίνο για το πέναλτι του Κβιρκβέλια στον Λέτο, για την ορθότητα του οποίου όμως δεν υφίσταται η παραμικρή αμφιβολία. Παίρνει μόνο πόδια, δεν έχει καμία επαφή με τη μπάλα και το σφύριγμα ήταν σωστό. Αλλά ακόμη και αυτό, δεν το υπέδειξε ο Κωνσταντινέας, αλλά ο β’ βοηθός Δημήτρης Τάτσης! Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, γενικότερα δεν πήγε καλά, προερχόμενος μάλιστα και από δύο τιμωρίες! Στη φάση του δεύτερου γκολ του Παναθηναϊκού για παράδειγμα, πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Κατσουράνης, έχει επιτευχθεί ήδη γκολ, καθώς ο Ελευθερόπουλος αποκρούει τη μπάλα ενώ έχει περάσει ήδη τη γραμμή. Ο Μεσσήνιος ρέφερι στάθηκε τυχερός που στη συνέχεια της φάσης ο Παναθηναϊκός σκόραρε.

Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει διάφορα: στο 31’ δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ στον Παναθηναϊκό για ένα καθαρό τάκλιν του Γουνδουλάκη, το ίδιο έγινε στο 48’ σε μαρκάρισμα του Κβιρκβέλια στον Μαρίνο, στο 53’ έπρεπε να δει κίτρινη ο Κλέιτον για ένα φάουλ με τις τάπες, ενώ έδωσε φάουλ σε βάρος του Καπίνο για υπέρβαση ορίων περιοχής παρά το γεγονός ότι ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» ήταν μέσα στην περιοχή του! Συμπερασματικά, ο Κωνσταντινέας συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις και επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσους πάντα υποστήριζαν ότι η απόφαση της ΕΠΟ να τον κάνει διεθνή ήταν για γέλια…


ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (Γεωργιάδης, Σταθόπουλος): Kέρκυρα-Ολυμπιακός 0-4

Προβλημάτισε ο Γιώργος Δασκαλόπουλος με την εμφάνιση του στην Κέρκυρα. Βέβαια, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ματς το οποίο δεν αντέχει σε κριτική, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο και τα όποια διαιτητικά λάθη αναφέρονται απλώς για την ιστορία. Πρώτα απ’ όλα, από την προσεκτική παρακολούθηση του ριπλέι στη φάση του πέναλτι που δόθηκε στους Πειραιώτες, προκύπτει ότι η παράβαση έχει γίνει οριακά εκτός περιοχής, συνεπώς το σφύριγμα είναι λανθασμένο. Ανατροπή πάντως, πιθανότατα υπάρχει, αν και δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο αν ο Μίχος βρίσκει τα πόδια του Μοντέστο ή του κάνει κάτι από πίσω με το χέρι. Όπως και να έχει, ο Γάλλος μπορεί να φαίνεται ότι πέφτει εντός της περιοχής, ωστόσο η ανατροπή του έχει ξεκινήσει απ’ έξω.

Ο Δασκαλόπουλος, πάντως, θα μπορούσε να υποδείξει μια άλλη περίπτωση στο 3’, σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Βενέτη που… μοιάζει πιο πολύ με πέναλτι. Στο 78’, εξάλλου, ο Γραμμόζης έπρεπε να δει κάρτα για ένα αντιαθλητικό τάκλιν στον Χαβίτο. Ο β’ βοηθός Σταθόπουλος, τέλος, έκοψε δύο φορές την Κέρκυρα με ανύπαρκτα οφσάιντ (14’, 32’).

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: