Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ η σταθερότητα»


ÁÉÃÁËÅÙ-ÐÁÏÊ / EGALEO-PAOK

Ο παλαίμαχος παίκτης και τέως τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κωστίκος, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για την πορεία του «Δικεφάλου» σε Ευρώπη και Ελλάδα, τονίζοντας ότι το ζητούμενο για την ομάδα είναι η σταθερότητα.
Αρχικά, ρωτήθηκε για το ευρωπαϊκό ραντεβού με τη Ρουπίν την Πέμπτη:
«Είναι σημαντικό να βγει πρώτος και να κρατήσει την εικόνα που έχει στην Ευρώπη και τα θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Τότεναμ αλλά και στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο, ωραίο αισθητικά και αποτελεσματικό. Η συγκεκριμένη εικόνα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια και στο ενανηντάλεπτο, αλλά και σε παιχνίδια».
Για την γενικότερη εικόνα της ομάδας:
«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση, με έναν προπονητή που περνάει καινούργια στοιχεία, έχει περάσει πολλά θετικά στοιχεία, αλλά χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθεί η ταυτότητα. Όλη η χρονιά φέτος θα έχει σκαμπανεβάσματα και ακραίες καταστάσεις, με έναν ΠΑΟΚ πολύ καλό, αλλά και δυσάρεστα αποτελέσματα».
Ο Κωστίκος ρωτήθηκε και για την εικόνα που του έχει δώσει ο Λάσλο Μπόλονι ως προπονητής:
«Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, θέλει η ομάδα του να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να παίζει επιθετικά. Βλέπουμε τα μπακ του ΠΑΟΚ να προωθούνται, η ομάδα παίζει από τα άκρα και βγάζει και κρυφούς παίκτες στην επίθεση. Αυτό όμως έχει και τις επιπτώσεις στο ότι δέχεται εύκολα γκολ. Θα πρέπει όμως να ολοκληρωθεί το παζλ και να περάσει όλα τα στοιχεία της φιλοσοφίας του».
Για τη διπροσωπία του ΠΑΟΚ σε Ευρώπη και Ελλάδα ανέλυσε:
«Ο τρόπος παιχνιδιού των ομάδων στην Ελλάδα δεν ενδείκνυται για να παίξεις ποδόσφαιρο, οι περισσότερες ομάδες κλείνονται πίσω και παίζουν καταστροφικό ποδόσφαιρο. Η Τότεναμ έπαιζε μπάλα, όπως και ο Ατρόμητος προσπάθησε να παίξει μπάλα. Αυτό είναι μία αιτία. Επίσης είναι κι οι συνθήκες από την αρχή της χρονιάς. Τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι πολλά και δε σου δίνουν την ανάλογη διάθεση για ποδόσφαιρο. Μία αιτία είναι και οι διαιτητές. Στην Ελλάδα σφυρίζουν συνέχεια, πέφτει ο ρυθμός του αγώνα και πάει αλλού το παιχνίδι».
Στο ερώτημα για το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να καλύψει το χαμένος έδαφος τόνισε:
«Μπορεί να το καλύψει εφόσον σταθεροποιήσει την απόδοσή του και έχει διάρκεια στα αποτελέσματα, θα είναι εκεί που του αρμόζει».
Τέλος, μίλησε και για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Λίγα πράγματα, δεν είναι κάτι που με ικανοποιεί αισθητικά. Υπάρχουν ομάδες πολύ αδύναμες και μεγάλες που δεν έχουν σταθερή εικόνα μέχρι στιγμής και δεν εντυπωσιάζουν. Είναι γενικότερο το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η φιλοσοφία των ομάδων που πιέζουν τους προπονητές να παίζουν αντι-ποδόσφαιρο, μόνο για το αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσουμε κατεύθυνση ότι για να μπορέσει το ποδόσφαιρο να ανεβεί ένα επίπεδο, να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: