Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Κωστόπουλος: «Καμία σχέση με το πρώτο παιχνίδι»


Ο άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο των Θεσσαλονικιών, Θωμάς Κωστόπουλος, ανέλυσε στο Άρης FM 92.8 τον τρόπο παιχνιδιού των Τσέχων και αποκάλυψε το «κλειδί» της νίκης. Αναλυτικά τα όσα είπε…
Για τον αγώνα με τη Νίμπουργκ: «Πρόκειται για την ομάδα που απέκλεισε την Κίμκι από τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, ενώ συμμετέχει στην Αδριατική Λίγκα που είναι πολύ σημαντική διοργάνωση. Διαθέτει βαθύ ρόστερ. Στον πρώτο αγώνα μας, στο Αλεξάνδρειο, ήμασταν ανέτοιμοι. Δεν είχαμε παίξει άσχημα, αλλά ήμασταν αρκετά άστοχοι».
Για το «κλειδί» της νίκης: «Είναι σημαντικό για εμάς να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, αλλά και τα ριμπάουντ. H αντιμετώπιση του πικ εν ρολ είναι σημαντική, γιατί το χρησιμοποιούν πολύ και φυσικά να προσέξουμε το ένας εναντίον ενός, γιατί όταν δεν τους βγαίνει κάτι πάνε στην απομόνωση και είναι πολύ καλοί σε αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Η Νίμπουργκ χει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως ομάδα και σε αυτά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».
Για τα ριμπάουντ, στα οποία υπερείχαν οι Τσέχοι στον πρώτο αγώνα: «Γενικά στα αμυντικά ριμπάουντ θέλουμε παραπάνω βελτίωση. Έχουν πολύ αθλητικά παιδιά. Θα χρειαστεί και οι πέντε παίκτες να κάνουν μπλοκ άουτ και να βγάλουν παραπάνω ενέργεια σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις».
Για τους ψηλούς του Άρη: «Οι ψηλοί μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Γενικά, η ομάδα δεν έχει σχέση με το πρώτο παιχνίδι και γενικά στο κομμάτι αυτό έχουμε δυναμώσει πολύ. Και τα τρία «πεντάρια» μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».
Για τα μειονεκτήματα της Νίμπουργκ: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει μεγάλες αδυναμίες. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή στην επίθεση. Έτσι τη νίκησε και η Ρουντούπις στην έδρα της. Είχε υπομονή στην επίθεση, δεν βιαζόταν».
Για τον τρόπο που θα παραταχθεί ο Άρης: «Το παιχνίδι μας θα παραμείνει όπως ήταν μέχρι τώρα, με χαμηλό σκορ. Υπάρχει, άλλωστε, και κούραση από τα συνεχόμενα  ταξίδια, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να τρέξουμε. Πόσο μάλλον με τη Νίμπουργκ εκτός έδρας, οπότε θα μείνουμε στο χαμηλό σκορ. Πλέον, μπορούμε να λέμε ότι έχουμε και εμείς βάθος στον πάγκο. Υπάρχουν επιλογές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση, να βρίσκουμε την έξτρα πάσα και μετά τη διείσδυση τις πάσες στους πλάγιους παίκτες. Η Ρουντούπις που έβαλε 83 πόντους ήταν πολύ εύστοχη και εξαντλούσε τις επιθέσεις της».
Για το Eurocup: «Είναι ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Σίγουρα, ξεχωρίζουν η Νίμπουργκ που βρίσκεται στον όμιλό μας, η Κίμκι που έχει δυνατό ρόστερ, η Βιλερμπάν είναι επίσης πολύ καλή. Τώρα, βέβαια, με την αποχώρηση των NBAer έχει μειωθεί η δυναμική της. Η Βαλένθια, η Κρκα και η Χάποελ είναι επίσης καλές ομάδες, με μεγάλα μπάτζετ. Θεωρώ πως θα είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Άρης αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα στο Eurocup. Έτσι μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί μας. Μπήκαμε στη διοργάνωση με το χαμηλότερο μπάτζετ και σήμερα σκεφτόμαστε την πρόκριση στην πρώτη θέση του ομίλου. Στόχος μας είναι η πρόκριση. Από εκεί και πέρα, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πιστεύω πως θα βελτιωνόμαστε συνεχώς».
onsports

Δεν υπάρχουν σχόλια: