Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Διλμπέρης: «Μόνη λύση, η προσπάθεια από την αρχή»


?A?KOMd? OJ???- n???A??

Με τη… γλώσσα της ψυχής του μίλησε για τον Ηρακλή ο πρώην παίκτης της ομάδας και νυν τεχνικός στον Εθνικό Γαζώρου, Παναγιώτης Διλμπέρης. Ο νεαρός προπονητής αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει ο «γηραιός» τονίζοντας ότι μόνη λύση είναι να ξεκινήσει σοβαρή προσπάθεια από το μηδέν, ενώ αναφέρθηκε φυσικά και στην ομάδα του Γαζώρου, που διαγράφει εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα της Football League 2, όντας στην πρώτη θέση.
Για τη λύση που βλέπει ως ιδανική για τον Ηρακλή, ο Παναγιώτης Διλμπέρης τόνισε:
«Η λύση είναι μία: Θέλει υπομονή, θέλει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του κόσμου του Ηρακλή να αντέξει ακόμη αρκετά. Υπάρχει μια ομάδα που λέγεται Ηρακλής, ιδρύθηκε το 1908, έχει συγκεκριμένο ΑΦΜ και είναι απηλλαγμένος από χρέη, ακόμη κι αν αυτά είναι χρήματα που οφείλονται σε φίλους μου και σε πρώην συμπαίκτες μου, από τους οποίους βέβαια κάποιοι τα άξιζαν, τα δούλεψαν και τα τίμησαν και κάποιοι άλλοι όχι. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει από τώρα μια νέα προσπάθεια ο Ηρακλής, γιατί έχει τη δυναμική να τις περάσει σε μία χρονιά όλες τις κατηγορίες. Γνωρίζω τα μπάτζετ των ομάδων και νομίζω ότι το Καυτανζόλγειο μόνο από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις μπορεί να μαζέψει έσοδα και ο Ηρακλής να βγει στη Σούπερ Λιγκ υγιής, χωρίς να έχει να φοβάται καμία προσφυγή από πρώην παίκτη ή δημόσια υπηρεσία. Το να βρεθεί ένα ΑΦΜ και να αγοραστεί είναι μία λύση, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η εταιρία αυτή θα έχει χρέη ή όχι. Άλλωστε, ο Ηρακλής δεν είναι πρώτη ομάδα που καταδικάζεται -αδίκως βέβαια- σε πτώση στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και η Φιορεντίνα, αλλά και άλλες ομάδες έχουν ξεκινήσει ανάλογες προσπάθειες από τις χαμηλές κατηγορίες».
Για το ενδεχόμενο να δουλέψει για τον Ηρακλή, ο Διλμπέρης επεσήμανε:
«Τα συναισθήματά μου για τον Ηρακλή είναι γνωστά, αν κρίνω ότι μπορώ να βοηθήσω και είμαι έτοιμος και μου ζητηθεί δε θα είχα πρόβλημα να το κάνω. Κι εγώ είμαι στα πρώτα μου προπονητικά βήματα και ξοδεύω χρόνο για να ενημερώνω και να προετοιμάζομαι. Ο Ηρακλής είναι μεγάλο καράβι με πολλές απαιτήσεις. Δα θα ξεχάσω ότι στο Καυτανζόγλειο όσο κόσμο είχαμε, άλλες τόσες απόψεις υπήρχαν. Ο κόσμος του Ηρακλή δεν ήταν ποτέ κατευθυνόμενος, έχει ποδοσφαιρική κουλτούρα. Είναι δύσκολο να αναλάβει κάποιος τον Ηρακλή, αλλά επειδή την ύπαρξή μου ποδοσφαιρικά την οφείλω στον Ηρακλή, οποτεδήποτε μου ζητηθεί θα προσφέρω τη βοήθειά μου».
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα απάντησε στο ερώτημα για το αν ένιωσε διοικητική σταθερότητα ως παίκτης του Ηρακλή:
«Το ένιωσα μόνο ήταν ήρθε ο Μυτιληναίος. Με το Θεοδωρίδη είχαμε νοικοκυρεμένο σωματείο, αλλά μια προσπάθεια να αλλάξει επίπεδο ο Ηρακλής και να μπουν οι βάσεις και να διεκδικήσει τίτλους έγινε μόνο επί Μυτιληναίου. Τα άλλα ήταν μεσοβέζικες λύσεις, είχαν βαθμιαίες πτώσεις οι διοικήσεις, μετά από εκεί.
Ο Μυτιληναίος τότε ήταν μόδα, και όπως όλες οι μόδες, συγκεντρώνουν κόσμο που θέλουν να αποκομίσουν οφέλη. Εκεί χάλασε η μαγιά με το Μυτιληναίο και είναι κακό να τα βάζουν μαζί του, γιατί ήρθε με όνειρα. Αυτοί που βρέθηκαν γύρω του φρόντισαν να του δείξουν το πραγματικό πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου και επειδή είναι έξυπνος επιχειρηματίας τα μάζεψε κι έφυγε. Κάθε επιχειρηματίας τα αγαπάει τα λεφτά του και θα ήθελε να αποδώσουν καρπούς».
Φυσικά, ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε και για τη χρονιά με τον Εθνικό Γαζώρου, που φιγουράρει πρώτος στη βαθμολογία της Footballl League 2:
«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε ότι… επιτέλους ξεκίνησε το πρωτάθλημα γιατί αδημονούσαμε. Κάναμε 4,5 μήνες προετοιμασίας. Θα αποτελέσει σεμινάριο σε μαθήματα προπονητικής μια τέτοια προετοιμασία. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Εθνικού θα περίμενε τέτοιο ξεκίνημα, όχι μόνο για τις νίκες, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού και το 10-0 που έχουμε στα γκολ. Ήμουν σίγουρος ότι ο χρόνος που θα είχαμε στη διάθεσή μας θα μας έδινε τη δυνατότητα να δούμε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της ομάδας, άρα για μας δεν είναι έκπληξη αλλά φυσικό επακόλουθο μέσα από μια μεθοδευμένη και σκληρή δουλειά. Δε συνηθίζω να φτιάχνω ονειρικούς κόσμους και να περπατάω μέσα τους, θέλω να είμαι ρεαλιστής. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας έχει δώσει λίγα παιχνίδια με ομάδες που δεν ήταν τα πρώτα φαβορί και τις αντιμετωπίσαμε χωρίς να έχουμε προβλήματα. Αφού περάσουμε ένα χρονικό διάστημα και έχουμε 7-8 αγωνιστικές θα μπορούμε να πούμε καθαρά τι μπορεί να κάνει ο Εθνικός Γαζώρου φέτος. Το καλό δεδομένο του Εθνικού είναι ότι τα προβλήματα ανήκουν σε άλλες ομάδες, εμείς έχουμε διοίκηση με 15 μέλη, που μία φορά την εβδομάδα έχουν δ.σ. και συζητούν για τα προβλήματα. Υπάρχει οικονομική υγεία, αλλά και βοηθητικά γήπεδα εκ των οποίων το ένα είναι ανώτερο από επίπεδο Σούπερ Λιγκ και ζούμε σε νομό που διψάει για ποδόσφαιρο. Ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα προβλήματα των άλλων ομάδων.
Εδώ πάντως όλοι ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο, οι διοικούντες δεν έχουν καμία ιδιοτέλεια και κοιτούν να είναι ελκυστικό το θέαμα και τα αποτελέσματα καλά. Αν μη τι άλλο η πρώτη παρουσία του Εθνικού στις επαγγελματικές κατηγορίες θέλουμε να είναι θετική και αυτό είναι κάτι που μου λύνει τα χέρια, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός το αποτέλεσμα, αλλά το καλό ποδόσφαιρο και μαζί με μένα έχω συμμάχους τους παίκτες μου που έχουν ενστερνιστεί αυτή τη φιλοσοφία».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: