Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έχει πολλά κίνητρα για την πρωτιά στον όμιλο!!

Ο Δικέφαλος υποδέχεται την Πέμπτη τη Ρούμπιν, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους "32", αλλά θα επιδιώξει τη νίκη για να ενισχύσει το όνομά του, να ικανοποιήσει το κοινό του και να τονώσει το πληγωμένο γόητρο (και) της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Έχει πολλά κίνητρα για την πρωτιά στον όμιλο
Στον αγώνα με τη Ρούμπιν Καζάν, την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν αγωνιστικό λόγο να επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα. Με το τεράστιο «διπλό» στο Λονδίνο «κλείδωσε» την πρόκριση στους «32» του Europa League και στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων παίζει μόνο την πρωτιά. Κι όμως, αυτός ακριβώς ο στόχος έχει μεγάλη σημασία για τον Δικέφαλο που έχει πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να τερματίσει πρώτος στον όμιλο.
Το πρεστίζ του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο γεγονός να τερματίσει ο ΠΑΟΚ πρώτος και αήττητος σε έναν όμιλο όπου συμμετέχουν η Τότεναμ και η Ρούμπιν. Η αίσθηση που δημιουργείται γύρω από την ομάδα είναι εντυπωσιακή και βέβαια μεγαλώνει και το σερί του αήττητου στην Ευρώπη, όπου έχει να χάσει από τον εντός έδρας αγώνα εναντίον της ΤΣΣΚΑ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το γόητρο λοιπόν είναι ένας από τους λόγους που ο Δικέφαλος δεν πρέπει να χάσει, άρα και να τερματίσει πρώτος στον όμιλο. Αλλά και τα υπόλοιπα κίνητρα για τους παίκτες του έχουν το ενδιαφέρον τους. Τερματίζοντας πρώτος, αποφεύγει στους «32» του Europa League μεγαθήρια τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και πολλές άλλες, αφού ο μοναδικός «βατός» αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός τον οποίο δεν μπορεί να συναντήσει πριν από τη φάση των «16».
Ολοι οι άλλοι ναι μεν μπορούν να παιχτούν, αλλά σίγουρα όχι με τις πιθανότητες που μπορεί ο ΠΑΟΚ να περάσει μία Αούστρια Βιέννης, μία Λέγκια Βαρσοβίας, ακόμη και μία Λάτσιο, καθώς οι Ιταλοί δεν δείχνουν να καίγονται ιδιαίτερα για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.
Επιπλέον, η συλλογή των βαθμών είναι μία διαρκής μάχη καθιέρωσης στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Μία ακόμη νίκη της ομάδας την ανεβάζει αρκετά στους πίνακες, κάτι που, εφόσον συνεχιστεί, θα αυξήσει τις πιθανότητές της ακόμη και για παρουσία της στους ισχυρούς του γ’ προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον κάποια στιγμή καταφέρει (και αφεθεί) να τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα.
Ακολουθεί το οικονομικό, καθώς στην ΠΑΕ αναζητούν από κάθε πιθανή πηγή επιπλέον έσοδα εκτός προϋπολογισμού. Και οι 140.000 της νίκης δεν είναι αμελητέο ποσό στην παρούσα φάση. Με έναν ΠΑΟΚ να μετρά πέντε με έξι εκατ. ευρώ λιγότερα έσοδα σε σχέση με πέρυσι, η ευρωπαϊκή πορεία αποτελεί πραγματικό βάλσαμο. Τρύπες να κλείνουν κι έχει ο Θεός.
Παράλληλα, κακά τα ψέματα, η Ευρώπη για τον Δικέφαλο είναι το αποκούμπι για πολλά πράγματα. Εκείνο το γκολ του Μπαλάφα στο Λβιβ απέκτησε ιστορική σημασία γιατί κατάφερε να γράψει άλλη μία «χρυσή» σελίδα, κάτι που στην Ελλάδα αδυνατεί να κάνει. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα στη χώρα που έχει την ευκαιρία ως θεωρητικά (για το ευρύ κοινό που δεν αντιλαμβάνεται όλα τα παραπάνω) αδιάφορος να δώσει ένα στίγμα υγείας στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, το οποίο μάλλον οι θεσμοί το θέλουν προβληματικό για να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους. Την Πέμπτη λοιπόν η γιορτή γιορτή, αλλά και το αποτέλεσμα αποτέλεσμα.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: