Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο διπλός στόχος της ΑΕΚ στο Γκρατς!!

Γκολ και βαθμούς χρειάζεται η Ένωση στο τελευταίο παιχνίδι της στους ομίλους του Europa League. Διαβάστε τους λόγους.

Ο διπλός στόχος της ΑΕΚ στο Γκρατς
Η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ κρύβει πολλά... απρόοπτα. Για κάποιους το ρόστερ της δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό, για να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά σαφώς δεν ήταν και τόσο χάλια για να μην έχει πάρει ούτε βαθμό στους ομίλους του Europa League. Και όμως και τα δύο συμβαίνουν σε μία χρονιά που έχει αρκετές εκπλήξεις. Αύριο λοιπόν η ΑΕΚ, καλείται να σπάσει ένα αρνητικό ρεκόρ και να πάρει βαθμούς απέναντι στην Στουρμ, για να μην τερματίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στον θεσμό, χωρίς πόντο. Κάτι που σίγουρα θα πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ της ομάδας. Παράλληλα, αναζητάει και τουλάχιστον ένα γκολ για να πετύχει κάτι που δεν συμβαίνει και συχνά σε καμία ελληνική ομάδα, όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη.
Μετά από 8 συνολικά εμφανίσεις, η ΑΕΚ θα έχει σκοράρει (εφόσον σκοράρει) σε όλα τα παιχνίδια της. Εντός και εκτός συνόρων. Μία επίδοση που μας παραπέμπει στην σεζόν 2001/02. Δηλαδή 10 ολόκληρα χρόνια πριν. Τότε η Ένωση είχε αποκλειστεί στην φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, από την Ίντερ, έχοντας πετύχει γκολ σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της. Μοναδική διαφορά πως τότε είχε δώσει 10 ματς, ενώ τώρα θα τελειώσει με 8. Οι υποχρεώσεις είχαν ξεκινήσει με την Γκρεβενμάχερ (6-0, 2-0), ακολούθησε η Χιμπέρνιαν (2-0, 2-3), εν συνεχεία η Όσιγιεκ (2-1,3-2), μετά η Λίτεξ Λόβετς (3-2,1-1) και τέλος οι Ιταλοί (1-3,2-2). Μάλιστα και τότε, όπως τώρα, υπάρχει αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση. Φέτος ήταν η Ντιναμό Τιφλίδας, το 2001 ήταν η Χιμπέρνιαν.
Όσο και αν αυτό το επίτευγμα δεν λέει σε πολλούς τίποτα, αφενός θα πρέπει να αναλογιστούν ότι συμβαίνει σπάνια για ελληνικές ομάδες (να σκοράρουν εντός και εκτός σε όλα τα ματς), αφετέρου υπάρχουν ακόμα και αποκλεισμοί σε διπλά παιχνίδια, όπως τη σεζόν 2008/09, όπου ακόμα και απέναντι στην Ομόνοια, ήρθε ο αποκλεισμός χωρίς η ΑΕΚ να πετύχει γκολ στο ΟΑΚΑ. Και όλα αυτά σε μία χρονιά που η Ένωση δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμα τη νίκη στους ομίλους του Europa League και ψάχνει την τελευταία αγωνιστική τους πρώτους της βαθμούς.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: