Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Είδε το έγκλημα!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Κωνσταντινέα που δεν τη... σκαπούλαρε από τον οφθαλμό του Βαγγέλη και για την περίπτωση... Κάλαχαν με το πέναλτι στον Λέτο.

Είδε το έγκλημα
ΕΣΤΙΝ δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ' ορά. Τι νόμιζε δηλαδή αυτός ο κρεμανταλάς ο Κωνσταντινέας; Οτι θα γλίτωνε; Σε διατεταγμένη υπηρεσία τον είχανε στείλει στη Νέα Σμύρνη, οι Βασάρας και Δούρος. Υπό την υψηλή εποπτεία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου.
Και για να δέσει το γλυκό με παρατηρητή τον Μιχάλη Καλαθενό, που τον έβγαλε λάδι. Είπαμε όμως: Εστιν δίκης οφθαλμός... Εστω κι αν όλη η Ελλάδα έκλεισε τα μάτια στο μαϊμού-πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο. Δημοσιογράφοι του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου και όλα τα αντικειμενικά ΜΜΕ την έκαναν γαργάρα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το έγκλημα κατά της Ελλάδας στη Νέα Σμύρνη.
Θυμάμαι, λοιπόν, πιτσιρικάς, όταν μας πηγαίνανε με το σχολείο στην εκκλησία, τις αγιογραφίες. Και στον κεντρικό θόλο να υπάρχει ο Παντοκράτορας με τα λευκά μαλλιά και γύρω-γύρω περιστροφικά οι λέξεις: «Εστιν δίκης οφθαλμός...». Μη νομίζεις δηλαδή, αμαρτωλέ άνθρωπε, ότι όταν κάνεις τις βρωμιές σου δεν σε βλέπει κανένας. Υπάρχει από πάνω το μάτι του Θεού.
Ετσι, λοιπόν, κι ο μαντράχαλος, Μεσσήνιος αρτοποιός, Κωνσταντινέας. Μπορεί να τη σκαπούλαρε από τον παρατηρητή και τους δήθεν αντικειμενικούς δημοσιογράφους, όχι όμως από τον οφθαλμό του Βαγγέλη ος τα πάνθ' ορά. Από το μακρινό και πάντα βροχερό Λονδίνο που βρίσκεται ο πρόεδρος είδε το έγκλημα της Νέα Σμύρνης. Εγινε έξαλλος κι όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ είπε στους συνεργάτες του: «Για να ξεβρωμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να φύγουν ο ψηλός Σισέ και ο κοντός με το βρώμικο παρελθόν».
Και για να γίνει κατανοητό στον πολύ κόσμο η ποδοσφαιρική αργκό που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος, έγινε και η σχετική επεξήγηση: Οτι όπου «ψηλός Σισέ» βάλτε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο κι όπου «κοντός με το βρώμικο παρελθόν» βάλτε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας και σύμβουλο της ομοσπονδίας Αριστείδη Σταθόπουλο.
Πνευματικό πατέρα του Κωνσταντινέα. Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με το πέναλτι στον Λέτο, έχει αποφανθεί ο Κλιντ Ιστγουντ στον επιθεωρητή Κάλαχαν. Οτι η γνώμη είναι σαν την κωλοτρυπίδα. Ο καθένας έχει από μία. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για πέναλτι. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να το δει όπως γουστάρει. Η άποψη λοιπόν είναι θεμιτή. Το σχόλιο τίθεται στη βάσανο της κρίσεως.
Το περσινό ήταν τίμιο και το φετινό βρώμικο;
ΚΑΤαρχήν να θυμίσουμε ότι «ψηλός Σισέ» αποκαλείτο έμμεσα ο Πιλάβιος στους διάλογους ανάμεσα σε Πατέρα-Ψωμιάδη, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία των «στημένων». Για ποιο λόγο ο Μαρινάκης χρησιμοποιεί αυτή τη φρασεολογία; Για να θίξει τον Πιλάβιο; Προφανώς. Πόσο θεμιτό όμως είναι να χρησιμοποιεί κάποιος το περιεχόμενο δικογραφίας στην οποία είναι ο ίδιος εμπλεκόμενος; Οχι για κανένα πλημμέλημα.
Για «απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση» έχει ασκηθεί δίωξη στον Μαρινάκη και για «απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα». Εδώ δεν μιλάμε για σκοινί σε σπίτι κρεμασμένου, αλλά για ολόκληρη την κρεμάλα. Και ποιο είναι το βρώμικο παρελθόν του κοντού; Προσωπικά σαν παρελθόν του Αριστείδη Σταθόπουλου γνωρίζω τη συμμετοχή του στην ποδοσφαιρική και φιλανθρωπική οργάνωση με την επωνυμία «η Παράγκα» ή αλλιώς «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε».
Αν σαν Ολυμπιακός από τα γεννοφάσκια του ο Βαγγέλης θεωρεί σαν βρώμικη την «παράγκα» πάω πάσο. Η «πράσινη» προπαγάνδα είναι που επικαλείται τη δήθεν «παράγκα» για να αμφισβητήσει τα τίμια και καθαρά πρωταθλήματα του Σωκράτη Κόκκαλη. Αν πιστεύει το ίδιο κι ο Βαγγέλης και θεωρεί τον Αρη Σταθόπουλο, που έχει δαρεί ανηλεώς για το καλό του ποδοσφαίρου, εχθρό του Ολυμπιακού, δικαίωμά του.
Ερωτηματικά προκύπτουν με το κατά πόσο έχει το δικαίωμα να προβαίνει σ' αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Οταν δηλαδή σε έχει τυλίξει η κ. Παπανδρέου σε μια κόλλα χαρτί της δικογραφίας να λες εσύ ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να πάνε σπίτια τους για να ξεβρομίσει το ποδόσφαιρο; Και πότε τα πήρε χαμπάρι αυτά ο Βαγγέλης; Την Κυριακή το βράδυ όταν έδωσε το πέναλτι ο Κωνσταντινέας στη Νέα Σμύρνη; Πέρυσι ολόκληρη τη σεζόν Σταθόπουλος και Κωνσταντινέας ήταν καλοί; Τώρα χαλάσανε; Το περσινό πρωτάθλημα (με τις κασέτες) ήταν τίμιο και βρώμικο είναι το φετινό; Χαίρετε.
Αν δεν ήταν πέναλτι, τι θα έκανε;
ΑΝ δηλαδή ο Βαγγέλης ήταν έξαλλος για ένα πέναλτι που ήτανε, τι θα έκανε αν το πέναλτι που έδωσε ο Κωνσταντινέας δεν ήτανε; Θα ανακοίνωνε από το Λονδίνο την ανακήρυξη του Πειραιά σε ανεξάρτητο κράτος; Θα διέταζε έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ, σαν κι αυτή των μπολσεβίκων στα χειμερινά ανάκτορα του τσάρου; Θα έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης; Δεν θα ζήταγε μόνο να φύγει ο Πιλάβιος από την ΕΠΟ, αλλά θα απαιτούσε την εκτόπισή του στη Γυάρο;
Θα ζητάγε τη δημόσια διαπόμπευση του Κωνσταντινέα και την ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του Αριστείδη Σταθόπουλου; Θα ζήταγε από την κυβέρνηση την άμεση διενέργεια εκλογών για νέο ΔΣ στην ΕΠΟ; Και μεταξύ των υποψηφίων προέδρων θα ήταν οι Θεοδωρακάκης, Μπαρμπής, Κουντούρης με αρχιδιαιτητή τον Τσουκαλά;
Θα υποτιμάνε τη νοημοσύνη σου
ΚΑΤΑ τα άλλα ο Θεός έβαλε το χέρι του και τελείωσε ομαλά το ματς του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα. Η πληροφορία που μετέφερε ο εκφωνητής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: «Προβλέπεται καταιγίδα μεταξύ οκτώ και οκτώ και τέταρτο». Ιδού, λοιπόν, πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη. Στις επτά και μισή να γίνεται πρόβλεψη ότι στις οκτώ με οκτώ και τέταρτο έρχεται καταιγίδα. Για να μιλήσουμε σοβαρά, βέβαια, αυτό δεν μπορεί να το πει ούτε δωδεκάχρονο παιδί.
Το λέει όμως δημοσιογράφος. Κι εσύ μάλιστα που πληρώνεις με τα ωραία σου λεφτά τη συνδρομή σου είσαι υποχρεωμένος να τον ακούς. Κι αν μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια δεκαπέντε λεπτών την εμφάνιση καταιγίδας, σκέψου τι άλλο είναι ικανός να πει. Κανένα πρόβλημα όμως. Απαξ και υπάρχει μονοπώλιο ο πελάτης είναι γραμμένος εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Θέλεις δεν θέλεις αυτούς θα ακούς να σου περιγράφουνε τα παιχνίδια και να υποτιμάνε τη νοημοσύνη σου. Αλλη επιλογή δεν έχεις.
Μέχρι το Κονγκό
ΤΟ τραγούδι μιλάει για «πέντε Ελληνες στον Αδη». Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τρεις Ελληνες στο Κονγκό. Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Μάκης Ζουμπουλίδης, ο πρώην πρόεδρος του Πανιώνιου Λουκάς Σιότροπος και ο πρώην μάνατζερ Κώστας Μπότος.
Ο καθείς για διαφορετικούς επαγγελματικούς λόγους, αλλά παρεΐτσα στις ελεύθερες ώρες τους. Πού να πάρει χαμπάρι λοιπόν αυτή η χώρα; Ποιο δημόσιο χρέος και ποιο μνημόνιο; Ο,τι και να κάνουνε Μέρκελ και Σαρκοζί, η Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να πεθάνει. Οι Ελληνες θα τη βρούνε την άκρη. Εστω κι αν χρειαστεί να φτάσουνε μέχρι το Κονγκό.
Ο Ολυμπιακός απαιτεί η διαιτησία να είναι 50-50.
-Σάββας Θεοδωρίδης
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον Σαρρή, που είναι μάλιστα και πρόεδρος της ΚΕΔ, γιατί τον εξαιρεί ο Μαρινάκης;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: