Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ξέρεις εσύ...!!

Ξέρεις εσύ...
Αρκεί να θυμηθείς τι έκανες στους ομίλους…

Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε όπως μας έχει συνηθίσει στο «Ζερλάν» και παρά την ήττα με 1-0 από τη Λιόν, μία ακόμα ανατροπή -απ’ αυτές που επίσης μας έχει συνηθίσει στο Champions League- μπορεί να τον φέρει στους «8» της διοργάνωσης.

Το γκολ του Λακαζέτ στο 58’ λύγισε την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, η οποία όμως πίεσε στο τέλος, φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Μαντούκα.



Από το πρώτη λεπτό της αναμέτρησης έδειξε τις ορέξεις της η Λιόν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά από το ξεκίνημα πιέζοντας για το γκολ, ωστόσο είχαν να αντιμετωπίσουν τη συμπαγή άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Για το λόγο αυτό, οι «λιονέ» απειλούσαν κυρίως με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χιώτη, με τον τερματοφύλακα του πρωταθλητή Κύπρου να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η Λιόν πίεζε συνεχώς, με τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δυσκολεύονται αρκετά να «πατήσουν» την περιοχή του Γιορίς. Στο πρώτο ημίχρονο, η υπεροχή των Γάλλων ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με τα σουτ να είναι 13 έναντι κανενός από τον ΑΠΟΕΛ αλλά και την κατοχή συντριπτικά υπέρ τους.


Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Λιόν να έχει την κατοχή και να πιέζει και τον ΑΠΟΕΛ να αμύνεται μαζικά. Οι πρώτες καλές στιγμές δεν άρχισαν να έρθουν για τους γηπεδούχους, στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου, με τον Λακαζέτ να ανοίγει το σκορ -τελικά- στο 58’. Με το γκολ αυτό -όπως ήταν φυσικό- οι Γάλλοι πίεζαν για το δεύτερο τέρμα, με τον πρωταθλητή Κύπρου να εξακολουθεί να αμύνεται.

Η ώρα περνούσε, με τη Λιόν να μην μπορεί να βρει ανοικτούς διαδρόμους για την εστία του Χιώτη, δείχνοντας ικανοποιημένη με το προβάδισμα που είχε πάρει. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς να αρχίζει να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, τα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ο Μαντούκα να αναγκάσει τον Γιορίς σε μία εντυπωσιακή επέμβαση, δύο λεπτά πριν το τέλος, στο πρώτο σουτ των Κύπριων.






Λιόν (Γκαρντ): Γιορίς, Κρις, Μπ. Κονέ, Ρεβεγιέρ, Σισοκό, Κάλστρομ, Έντερσον (71' Γκουρκίφ), Μπάστος, Λακαζέτ (58' Μπριάν), Γκοναλόν, Λισάντρο Λόπες.

Πάγκος: Βερκούτρ, Νταμπό, Φοφανά, Ουμτιτί, Γκομίς.

ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Κακά, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Έλντερ Σόουζα (72' Μαρσίνιο), Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης (82' Μαντούκα), Έλιο Πίντο, Αΐλτον (67' Σολάρι), Τρισκόφσκι.

Πάγκος: Πάρντο, Σατσιάς, Αλεξάνδρου, Σολωμού.



L1-0A www.fasthighlights.com από fasthighlights


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: