Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Προεργασία για το αύριο

Η σεζόν ακόμα δεν ολοκληρώθηκε αλλά ο χρόνος περνάει γρήγορα. Στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να αφήσουν τίποτα απροετοίμαστο και φυσικά δεν προτίθενται να μείνουν εκτός εξελίξεων τουλάχιστον σε ότι αφορά την ομάδα.
Από την στιγμή που ο Ζήσης Βρύζας, συμφώνησε με τον ομόλογο του του ΑΣ κ. Θανάση Κατσαρή και την διοίκηση του Ερασιτέχνη, πως η διοίκηση του θα μείνει στη ηγεσία της ΠΑΕ με αναβάπτιση τον ερχόμενο Ιούλιο, τότε είναι αναγκασμένη και να προχωρήσει έγκαιρα στα ζητήματα που την αφορούν, όπως είναι η άμεση οικονομική ανασύνταξη, που είναι και το επίμαχο ζήτημα των τελευταίων μηνών, η ανανέωση ή μη συμβολαίων των παικτών που τελειώνει η συνεργασία τους με την ομάδα το καλοκαίρι και η ενίσχυση της ομάδας σε μικρή κλίμακα ανάλογα και με την οριοθέτηση του στόχου.

Εν αρχή είναι ο φετινός στόχος, της συμμετοχής στα πλέϊ-οφ και της κατάκτησης της υψηλότερης δυνατής θέσης στους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Στόχος δρομολογημένος και δεδομένος από την αρχή της περιόδου.
Στον ΠΑΟΚ μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα έχουν και μια νέα συζήτηση με τον Λάσλο Μπόλονι, γιατί δεν είναι δεδομένη η παραμονή του στην ομάδα και στην καινούργια σαιζόν. Η τελευταία δική του επίσημη τοποθέτηση είναι πως "ως το καλοκαίρι θα είμαι σίγουρα στον πάγκο της ομάδας". Δεν δεσμεύθηκε όμως για την επόμενη περίοδο και βεβαίως ούτε και ο ΠΑΟΚ είναι ακόμα σε θέση να απαντήσει αν ο Μπόλονι θα συνεχίσει στην ομάδα και του χρόνου. Κι αυτό γιατί υπάρχει μπροστά μια διαδικασία αγώνων στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, που από το αποτέλεσμα της θα κριθεί η παραπέρα προοπτική συνεργασίας (ή και όχι) των δυο πλευρών.

Πιο μπροστά όμως θα ερευνηθούν οι συνεργασίες με τους παίκτες, αυτούς τουλάχιστον που τα συμβόλαια τους τελειώνουν. Χαλκιάς, Λίνο, Ιβιτς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Μπαλάφας, είναι μεταξύ αυτών που τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται και ακόμα κανείς δεν έχει λάβει οριστική διαβεβαίωση πως θα παραμείνει στην ομάδα. Βέβαια ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με κάποιους από αυτούς αλλά όχι προχωρημένες καθώς θέλει να πάρει ως το τέλος της περιόδου και κυρίως στους αγώνες που απομένουν και τα πλέϊ-οφ αποδείξεις αγωνιστικού ύφους για την δυνατότητα ανανέωσης των συμβολαίων. Και αυτό το κριτήριο θα είναι μόνο αγωνιστικό και σε καμία περίπτωση ηλικιακό. Γιατί μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να είναι προχωρημένης ηλικίας και η σκέψη πολλών να κλίνει προς την αναγκαστική ανανέωση του ρόστερ, όμως αν ο παίκτης αυτός κριθεί αναγκαίος για την ομάδα τότε επ' ουδενί θα τελειώσει η συνεργασία αυτή με αυτό το κριτήριο.

Σε ότι αφορά τις αναζητήσεις για μικρής κλίμακας ενίσχυση το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτές έχουν ήδη αρχίσει και υπάρχουν ονόματα που βρίσκονται υπό παρακολούθηση και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην λίστα αυτή. Βεβαίως μιλάμε για παίκτες των οποίων τα συμβόλαια παρομοίως τελειώνουν και δεν έχουν κλείσει με τις ομάδες τους στις οποίες ανήκουν, σε ότι αφορά τον ελληνικό χώρο.
Για το εξωτερικό ακόμα δεν υπάρχουν παρά μόνο σκέψεις και αρκετές προτάσεις διαφόρων μάνατζερ που έχουν στείλει έγκαιρα τις επιλογές τους.
metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: