Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ειδικοί και άσχετοι!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος θυμάται την... γκέλα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης και με πιο «κρύο αίμα» βγάζει τα συμπεράσματα του!
Ειδικοί και άσχετοι!
Η πικρή γεύση που μας άφησε η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης δεν λεει να φύγει. Προκάλεσε πονοκέφαλο στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ η ευκολία με την οποία η ομάδα της Πελοποννήσου κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.
Στόχος μου δεν είναι να αναλύσω τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έχασε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό έγινε από τον Μπόλονι και τους παίκτες του καθώς επίσης και από τους επιτελείς της ΠΑΕ σε συζητήσεις που είχαν με την τεχνική ηγεσία.
Θεωρώ δεδομένο ότι ο Ρουμάνος τεχνικός θα καταφέρει να διαχειριστεί σωστά τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εμφάνιση της ομάδας τόσο στο α΄ όσο και στο β΄ ημίχρονο. Και το διευκρινίζω γιατί η εικόνα της ομάδας ήταν εντελώς διαφορετική.
Προσωπικά με ικανοποίησε το come back της ομάδας στην επανάληψη. Οι παίκτες βγήκαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να «γυρίσουν» το παιχνίδι. Κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και έφθασαν μια ανάσα από την ολοκληρωτική ανατροπή. Λίγο η λανθασμένη εκτίμηση του Λίνο, λίγο οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Μπαντή και λίγο οι ανισόρρoπες υποδείξεις του Κομίνη δεν επέτρεψαν στον Δικέφαλο να πετύχει μια ιστορική ανατροπή.
Ωστόσο το θέμα μου δεν είναι ούτε το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα ούτε και η απόδοση της ομάδας. Αυτό που με προβληματίζει είναι η επίθεση που δέχθηκε ο Μπόλονι από ειδικούς και άσχετους για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο ρουμάνος τεχνικός ξαφνικά βρέθηκε στο στόχαστρο. Δέχεται επιθέσεις με αφορμή την ήττα του ΠΑΟΚ. Κυρίως από μέσα ενημέρωσης και λιγότερο από φιλάθλους της ομάδας. Λογικό ως ένα σημείο να ασκηθεί κριτική στον προπονητή μετά από μια ήττα. Παράλογο να πάρει τόσες διαστάσεις με δεδομένο ότι μια εβδομάδα πριν ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ. Ο Μπόλονι ήταν προπονητής στο ένα παιχνίδι ο Μπόλονι ήταν και στο άλλο.
Ο Μπόλονι ήταν στον πάγκο του Δικεφάλου όταν η ομάδα κέρδιζε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όπως επίσης και όταν κέρδιζε και την Τότεναμ στο Λονδίνο. Τι θέλω να πω με το συλλογισμό μου; Ότι δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σοβαρό να κρίνεται ένας προπονητής από το αποτέλεσμα ενός αγώνα.
Να δεχθώ ότι έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις. Η χρησιμοποίηση του Νιμανί και όχι του Γεωργιάδη για παράδειγμα καθώς επίσης και το γεγονός ότι άργησε να αντιδράσει και να δώσει επιθετικό ύφος στην ομάδα του χρεώνεται. Ανάλογα μπορώ να του πιστώσω έξυπνες κινήσεις σε παιχνίδια που προηγήθηκαν και ο ΠΑΟΚ τα κέρδισε με άνεση όπως έγινε με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά βρέθηκε στο στόχαστρο ο Μπόλονι. Ποιος έχει δικαίωμα να κρίνει την παρουσία του Ρουμάνου στον πάγκο του Δικεφάλου από ένα παιχνίδι; Κανείς, απαντώ εγώ! Ο Μπόλονι θα κριθεί στο τέλος της περιόδου. Μετά την ολοκλήρωση των πλει οφ θα έχουμε όλοι μας δικαίωμα να τον κρίνουμε ενθυμούμενοι όσα πέτυχε και σε όσα απέτυχε κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Αν για κάτι μπορεί να κριθεί πριν την ολοκλήρωση της περιόδου είναι γιατί ΤΟΛΜΗΣΕ να προωθήσει στην επαγγελματική ομάδα νεαρούς παίκτες. Χωρίς κανένα δισταγμό «πέταξε» στα βαθιά τον Σταφυλλίδη, τον Αποστολόπουλο, τον Γλύκο ενώ ετοιμάζεται να κάμνει ακριβώς το ίδιο με τον Πόποβιτς και τον Παναγιωτούδη. Κάτι που κανείς προπονητής του Δικεφάλου την προηγούμενη δεκαετία δεν τόλμησε να κάνει.
Μάλλον λοιπόν όσοι του επιτέθηκαν θα πρέπει να το ξανασκεφτούν και να θυμηθούν ότι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Μπόλονι είχε στη διάθεση του παίκτες όπως ο Βιτόλο, ο Αρίας, ο Κοντρέρας και ο Βιειρίνια. Παίκτες που έχασε στην πορεία της χρονιάς. Η μήπως δεν είναι έτσι;
Υ. Γ. 1 Τους άσχετους τους δικαιολογώ. Τους… ειδικούς όχι, διότι τους θεωρώ κακοπροαίρετους.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: