Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Καπάνταης: «Κομμάτι της ζωής μου ο ΑΡΗΣ»

Ο 30χρονος επιθετικός μίλησε στο AllAboutARIS για την επιστροφή του ως αντίπαλος του ΑΡΗ
Τα τέσσερα χρόνια παραμονής στη Θεσσαλονίκη και στον ΑΡΗ έχουν στιγματίσει τον Λεωνίδα Καπάνταη ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους Κίτρινους στους οποίους πέρασε πολλά κάνοντας τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα.
Ο 30χρονος επιθετικός επιστρέφει με τη φανέλα του ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το AllAboutARIS είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του.

- Τι ιδιαιτερότητες έχει η αναμέτρηση για τον ΟΦΗ;

“Όλα τα παιχνίδια για μας είναι δύσκολα και εξελίσσονται δύσκολα. Επηρεάζουν πολύ τα προβλήματα που έχει η ομάδα και οι απουσίες. Βέβαια σημαντικά είναι και τα εξωαγωνιστικά που είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΟΦΗ”.

- Τι θα προσπαθήσει να κάνει ο ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο;

“Είναι δύσκολα τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες προσπαθούν για το καλύτερο. Εμείς θα κατεβούμε όπως σε κάθε αγώνα. Θα κοιτάξουμε αμυντικά να είμαστε αυτοί που πρέπει και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν”.

- Τι άλλαξε σε σχέση με την πορεία του ΟΦΗ στον πρώτο γύρο;

“Σίγουρα η αρχή ήταν καλή και αυτό ίσως φάνηκε κάπως περίεργο με τα πολύ καλά αποτελέσματα. Ίσως ήταν ο ενθουσιασμός και το πάθος αλλά όσο περνάει ο καιρός τα προβλήματα επηρεάζουν ακόμα περισσότερο ψυχολογικά στην αλλαγή της εικόνας μας”.

- Ο σύλλογος δίνει την εντύπωση πως πλέον το μεγαλύτερο βάρος πηγαίνει στην αδειοδότηση παρά στο αγωνιστικό, εφόσον έχει επιτευχθεί η παραμονή στην κατηγορία...

“Η αδειοδότηση δεν αφορά εμάς άμεσα αλλά σίγουρα τέτοια προβλήματα, ψυχολογικά, επηρεάζουν περισσότερο. Και αυτό έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα. Ειδικά για τα παιδιά που είναι από πέρυσι στην ομάδα και άλλα που ήρθαν τον Γενάρη είναι ακόμα χειρότερο ψυχολογικά. Δύο χρόνια να περνά τα ίδια και τα ίδια και για ένα αθλητή, είναι δύσκολο αυτό.

Δεν έχουμε απομακρυνθεί πολύ από την πεντάδα και τον ΟΦΗ τον ενδιαφέρει περισσότερο η επιβίωση. Καλύτερα να κρατάμε χαμηλά τον πήχη και αν είναι να έρθει κάτι καλύτερο σίγουρα δεν θα πούμε όχι”. Υπάρχουν δεσμοί με τον ΑΡΗ;

“Πέρασα τα πρώτα επαγγελματικά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που μου έχει μείνει είναι οι πολλές ατυχίες και το γεγονός ότι δεν κατάφερα να προσφέρω αυτά που ήθελα. Ο ΑΡΗΣ είναι κομμάτι της καριέρας και της ζωής μου και φυσικά έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο όπως και με τους ανθρώπους που έχουν παραμείνει στο σύλλογο. Ιδιαίτερα με το γιατρό, είναι κάποια πρόσωπα που με βοήθησαν και δεν τους ξεχνώ ποτέ”.

- Ανέφερες τον Βαγγέλη Πανταζή, σου είχε σταθεί ιδιαίτερα στον πρώτο μεγάλο σου τραυματισμό

“Και ο ίδιος είχε επηρεαστεί ψυχολογικά και ήμουν και εγώ σε τέτοια ηλικία που ήμουν μόνος και προσπαθούσε να με βοηθήσει. Είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ”.

- Πως νιώθεις για τον ΑΡΗ;

“Όταν γυρνάς σε ένα γήπεδο και παίζεις αντιμέτωπος της παλιάς σου ομάδας και δεν πανηγυρίζεις ένα γκολ που πετυχαίνεις (σ.σ. Με τη φανέλα της ΑΕΚ) πιστεύω ότι δείχνεις τι έχεις μέσα σου. Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει…”

Δεν υπάρχουν σχόλια: