Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βεργίνης: «Θα παλέψουμε για το βήμα παραπάνω»

Για τον χθεσινό θρίαμβο του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε στο "Αθλητικό Metropolis", ο Δημήτρης Βεργίνης.

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη έδωσε το στίγμα του και τον τρόπο που οδήγησε τους κίτρινους στη νίκη, τονίζοντας αρχικά: "Ξέραμε οτι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και βαθμολογικά αλλά και λόγω του αντιπάλου. Ξέραμε ότι έπρεπε να μπούμε δυνατά και να βγάλουμε ενέργεια και πάθος. Ο ρόλος του κόσμου ήταν καταλυτικός γιατί μας έδωσε μεγάλη δύναμη και αυτό βγήκε στο γήπεδο ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη.

Πήραμε μία μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο. Φέτος στα παιχνίδια μας στο τρίτο δεκάλεπτο χάνουμε τις διαφορές που παίρνουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι εν πρέπει να γίνει αυτό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου μπήκαμε για να κρατήσουμε το σκορ, όπως και έγινε”.

Ο Δημήτης Βεργίνης έδωσε την δική εξήγηση για το πώς χάθηκε όμως η μεγάλη διαφορά που είχε πάρει ο Άρης. “Είχαμε προβλήματα με τα φάουλ και ο Ταπούτος και ο Τσαλδάρης. Όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσαμε ανταπεξήλθαμε. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι χρειαζόμασταν όλους τους παίκτες όπως και έγινε”, υποστήριξε ενώ για την ποιότητα του αγώνα τόνισε: “Στα ντέρμπι δε γίνεται και το καλύτερο παιχνίδι. Δε νομίζω ότι είχαμε ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι. Είχε πάθος όμως. Ήταν νευρικό και το ότι πήραμε τη νίκη ήταν σημαντικό”.

Για την καθυστέρηση στο τζάμπολ, λόγω της ατμόσφαιρας, σημείωσε: “Αυτό ήταν το γεγονός που χάλασε την πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τα όσα διαδραματίστηκαν με τα όσα έπεσαν στο γήπεδο. Τα χαρτάκια δημιουργούν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οι κροτίδες και κάποια άλλα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν ταιριάζουν σε μία τέτοια ωραία ατμόσφαιρα”.

Όσο αφορά τη συνέχεια, υποστήριξε πως: “Έχουμε πει ότι από την αρχή θα παλέψουμε με την Καβάλα και αν κάνουμε το 6 στα 6 τότε θα έχουμε πιθανότητες για να μπούμε στην 6αδα. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, κυρίως βαθμολογική. Όλα τα ματς είναι δύσκολα ακόμα και με το Μαρούσι αλλά και με το Ρέθυμνο και το Περιστέρι. Από εκεί και πέρα, με την Καβάλα που διεκδικεί την 6η θέση θα κοιτάξουμε πρώτα τι θα κάνουμε εμείς και θα περιμένουμε.

Όλοι καταλαβαίνουμε τα προβλήματα. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει εξυγίανση στην ομάδα και να πάνε όλα προς το καλύτερο. Ήμουν αισιόδοξος από την αρχή αλλά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Στόχος είναι η 6η θέση και ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, πιστεύω ότι θα αφήσει κάτι ιδιαίτερο αυτή η χρονιά και αν κάνουμε το βήμα παραπάνω θα δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο του Άρη”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: