Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η μαγκιά του Πιλάβιου!!

Δε διαφωνεί κανείς ότι στην αναβολή του αγώνα κυπέλλου ΟΦΗ-Ολυμπιακός έγιναν τραγικοί χειρισμοί, ουδείς όμως μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό που έκανε ο Πιλάβιος χθες, στο Μεσολόγγι, ήταν παλικαρίσιο και αντρίκειο...
Η μαγκιά του Πιλάβιου
Η απόδοση ευθυνών για την αναβολή του αγώνα ΟΦΗ – Ολυμπιακός χωρίς προφανώς λόγο, είναι απλή υπόθεση. Η ΕΠΟ έσφαλε και πρόσθεσε νερό στο μύλο της αμφισβήτησης που υπάρχει γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, οι εσωτερικοί μηχανισμοί που υπάρχουν μέσα στις τάξεις της ελληνικής ομοσπονδίας πολλές φορές είναι ανίκητοι.
Αυτό που έγινε στο Μεσολόγγι, χθες, ήταν η απόδειξη πως και οι φανατισμένοι οπαδοί έχουν το κουμπί τους και είναι τεράστιος μάγκας αυτός που μπορεί να τους αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο, με σεβασμό προς τις απόψεις τους και χωρίς μάσκες. Αυτό ακριβώς έκανε χθες, ο Σοφοκλής Πιλάβιος.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ έφτασε στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να παραβρεθεί σε μία εκδήλωση της τοπικής Ε.Π.Σ. Στο φινάλε, είχε συγκεντρωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού να τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις, αλλά όχι με απειλητικό ύφος, προκειμένου να του διαμαρτυρηθούν (φραστικά και μόνο όπως περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες) για την απόφαση που πήρε η ΕΠΟ.
Ο Πιλάβιος είχε συνοδεία αστυνομικών που τον παρείχαν τη μέγιστη ασφάλεια και μόλις αντίκρισαν το πλήθος, φρόντισαν ώστε η αποχώρηση του προέδρου της ΕΠΟ να γίνει ομαλώς.
Κι όμως, εκεί που όλοι περίμεναν να αποχωρήσει η πομπή, ο Πιλάβιος, όχι μόνο δεν κρύφτηκε, όχι μόνο δεν τους προσπέρασε, αλλά σταμάτησε και βγήκε έξω, αντικρίζοντας τους οπαδούς και ανοίγοντας διάλογο μαζί τους.
Οι μαρτυρίες λένε ότι η κουβέντα έχει σε απίστευτα πολιτισμένο επίπεδο, χωρίς εξάρσεις και φωνές... Τους εξήγησε με ηρεμία ότι δεν περνούσε από το χέρι του η συγκεκριμένη υπόθεση και δεν μπορούσε να κάνει κάτι για την αποτρέψει... Οι οπαδοί από την πλευρά τους κατέθεσαν τη δική τους άποψη, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο Πιλάβιος, με αντρισμό τους σεβάστηκε και τους αντιμετώπισε, έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε να γίνει μία συζήτηση σε εξαιρετικά πολιτισμένο κλίμα.
Λέγεται μάλιστα, ότι ακόμα και οι αστυνομικοί βλέποντας το σκηνικό, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν.
Το μήνυμα που έρχεται είναι ότι ακόμα και οι θερμόαιμοι, μπορούν να γίνουν συνεννοήσιμοι και να κατανοήσουν, όταν τους αντιμετωπίσει κάποιος με σεβασμό και χωρίς να είναι εκ προοιμίου αρνητικός απέναντί τους... 

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: