Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Φταίνε οι οπαδοί για το Χίλσμπορο»!!

«Φταίνε οι οπαδοί για το Χίλσμπορο»!
Στους μεθυσμένους οπαδούς της Λίβερπουλ που θέλησαν να εισβάλουν στο «Χίλσμπορο» χωρίς εισιτήριο επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία της 15ης Απριλίου του 1989, ο τότε αρχιφύλακας της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ, με επιστολή του προς την Μάργκαρετ Θάτσερ, τέσσερις μέρες μετά το συμβάν!

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας του 1989, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έμεινε στη σκιά των 96 νεκρών από την ανεξέλεγκτη είσοδο χιλιάδων οπαδών στις εξέδρες. Φυσικά, η ευθύνη για αυτή τη μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά και των δύο συλλόγων που αναμετρούνταν με φόντο το «εισιτήριο» για τον τελικό της διοργάνωσης, έπεσε στην αστυνομία, η οποία κατηγορήθηκε για κάκιστο χειρισμό της κατάστασης και ελλιπή έλεγχο όσων έμπαιναν στο γήπεδο.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και ένα από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για τα αίτια της τραγωδίας, ήθελε φταίχτες τους φίλους της Λίβερπουλ που έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, εισέβαλαν στο «Χίλσμπορο» χωρίς εισιτήριο. Η συγκεκριμένη άποψη βρήκε πολλούς εχθρούς, με τις οικογένειες των θυμάτων να αντιδρούν και να προχωρούν στη σύσταση της επιτροπής «Hillsborough Independent Panel». Αυτή, αποσκοπούσε στη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα τα κυβερνητικά έγγραφα αλλά και αυτά της αστυνομίας που είχαν συνταχθεί εκείνη την εποχή και περιείχαν εκτενή ανάλυση και λεπτομέρειες της τραγωδίας.

Το BBC με νέο ρεπορτάζ στην υπόθεση, έφερε στη δημοσιότητα μια επιστολή του τότε αρχιφύλακα της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ προς τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο εν λόγω αρχιφύλακας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, επέρριψε την ευθύνη του συμβάντος στους μεθυσμένους οπαδούς της Λίβερπουλ που εισέβαλαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο! Η εξέλιξη αυτή έρχεται να εξαγριώσει ακόμη περισσότερο τις οικογένειες των θυμάτων που επιζητούν δικαιοσύνη για το «Χίλσμπορο», ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τα τέλη του έτους για να δοθούν επιτέλους στη δημοσιότητα τα έγγραφα της υπόθεσης.

Πηγή: Englang365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: