Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μητρο-γκολ… Ευρώπης (vid)

Μητρο-γκολ… Ευρώπης (vid)
Στα σαλόνια της Ευρώπης οδηγεί ο Κώστας Μήτρογλου τον Ατρόμητο με έξι γκολ στους τελευταίους πέντε αγώνες -που έχει αγωνιστεί -και σύνολο 13 τέρματα στην φετινή Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Περιστερίου με ηγέτη τον 24χρονο σέντερ φορ έχει ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλέον τα σενάρια όλα είναι πιθανά.

Ο «πιστολέρο», ο οποίος χάρισε την νίκη στον Ατρόμητο με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Δόξα Δράμας, έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι και την οδηγεί αργά αλλά σταθερά στην τρίτη θέση της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλά βρίσκεται μόλις δύο γκολ πίσω από τον Σεμπάστιαν Λέτο ο οποίος είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο Μητρο-γκολ όπως τον αποκαλούν στο Περιστέρι έχει «ανοίξει πυρ» και δεν λέει να σταματήσει.

Γκολ από χρυσάφι

Ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα τέρματα του, δίνουν βαθμούς στην ομάδα του. Για παράδειγμα τα δύο γκολ κόντρα στον Πανιώνιο που χάρισαν το πολύτιμο «διπλό» στον Ατρόμητο ενώ την Τετάρτη βρήκε το… κλειδί για την άμυνα των Δραμινών δίνοντας άλλο ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Σκοράρει στα κρίσιμα λεπτά

Το ένστικτο του killer που έχει 24χρονος φορ τον οδηγεί να βάζει τέρματα σε κρίσιμα λεπτά. Μάλιστα εκτός του χθεσινού (14/3) αγώνα με την Δράμα όπου «χτύπησε» στο 40ο λεπτό, στα τελευταία έξι ματς ο Μήτρογλου σκοράρει κατά μέσο όρο στα λεπτά 67'- 80'. Αυτό συνήθως δίνει στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη με δεδομένο ότι σκοράροντας στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, μειώνει τις πιθανότητες αντίδρασης του αντιπάλου, τόσο χρονικά όσο και ψυχολογικά.


πηγή: sport-fm.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια: