Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αντωνιάδης: «Λύση εδώ και τώρα»

Αντωνιάδης: «Λύση εδώ και τώρα»
Τον «κώδωνα του κινδύνου» ενόψει της επόμενης σεζόν, ώστε να βρεθεί μία λύση στα διοικητικά του Παναθηναϊκού, έκρουσε ο Αντώνης Αντωνιάδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την «διοικητική αδυναμία» που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή, ενώ τόνισε πως στο επικείμενο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν θα πρέπει να γίνει το παραμικρό, καθώς μόνο κακό θα κάνει στους «πράσινους».

Απόσπασμα από όσα είπε στο «Όλα στο πράσινο» και τον Τάσο Νικολογιάννη ο Αντώνης Αντωνιάδης:

Για τον πολυμετοχικό: «Ακούω αήθεις κριτικές για τον πολυμετοχικό και επιθέσεις περίεργες στον Πατέρα. Ήμουν στο πολυμετοχικό. Είχαμε πει τότε, ότι ο σκοπός του πολυμετοχικού τον πρώτο χρόνο ήταν να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και να επιστρέψει η ομάδα στους ομίλους (του Τσάμπιονς Λιγκ). Το δεύτερο χρόνο βάλαμε στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και πήραμε το νταμπλ. Κατηγορούν τον Πατέρα αδικαιολόγητα ότι έκανε κακή διαχείριση. Ό,τι αποφάσεις έπαιρνε εγκρίνονταν από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ξεχνούν τι πρόσφερε ο Νίκος Πατέρας; Ήταν καταλυτική η παρουσία του. Δέχθηκε επίθεση προσωπική και όχι μόνο ως πρόεδρος. Επίσης, το παράπονό μου προέρχεται από την διοικητική αδυναμία που υπάρχει τώρα. Ακούω πως αμφισβητούν την ιδιοκτησία του γηπέδου της Λεωφόρου. 99 χρόνια ανήκει στον Παναθηναϊκό και τώρα τίθεται θέμα αμφισβήτησης; Αυτά είναι περίεργα πράγματα. Όλες οι Αρχές αναγνωρίζουν ότι το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Τον βρίσκουν αδύναμο και δεν μιλάει κανένας. Έρχεται ένας Βοσκάκης από το πουθενά (κόντρα στον ΠΑΟΚ)… Δεν μπορεί να ήταν ανθρώπινα τα λάθη που έκανε… Και φαίνεται ό,τι δεν ήταν, όταν παραδέχθηκε το πέναλτι που έδωσε στο 91’ (στον Χριστοδουλόπουλο). Όπως το γκολ της ΑΕΚ που ήταν οφσάιντ. Επειδή δεν παίζει καλά ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να πάρει αυτό που δικαιούται. Δεν υπάρχει καμία τέτοια λογική».

Για τον Λέτο: «Περιμέναμε έναν μικροτραυματισμό, αλλά βγήκε άλλο στην πορεία. Έχει βάλει τα γκολ του και λείπουν τώρα. Ο Λέτο είναι μεγάλη απώλεια, καθώς αποσυντονίστηκε η ομάδα και αποπροσανατολίστηκε και ο Κουίνσι. Όταν δεν έχεις παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν το κενό του, τότε έχεις πρόβλημα».

Για τα διοικητικά: «Περίμενα να μαζευτούν οι μεγαλομέτοχοι και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπου θα βάλει ο καθένας χρήματα ανάλογα με το ποσοστό του. είναι δυνατόν να μιλάμε για τιμωρία του Παναθηναϊκού από την ΟΥΕΦΑ. Αυτό μας στεναχωρεί. Δεν επιτρέπεται να έχει πρόβλημα οικονομικό ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορούν να κάτσουν να συνεννοηθούν. Πρέπει να μπουν τα χρήματα και να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός για του χρόνου. Δημιουργούνται προβλήματα χωρίς βάση και λογική. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι εκεί και είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει τώρα».

Για τους Άραβες: «Κάποια πράγματα από αυτά που είπε ο Τσάκας, μπορεί να τα πίστεψα. Αλλά υπήρχε το νομικό καθεστώς να μην μπορούν να γίνουν ιδιοκτήτες ομάδων, άνθρωποι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πράγματι στη συνέχεια ψηφίστηκε ο νόμος. Όμως αφότου ψηφίστηκε, την επομένη δεν είδαμε τα 15 εκατομμύρια (όπως είπε ο Βαρδινογιάννης). Και εκεί κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και μετρημένοι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει ουσία».

Για τον Βγενόπουλο: «Παραδέχθηκε τον Βγενόπουλο όταν είπε πως δεν μπορεί να είναι μόνος του και πως ήθελε “συμπαίκτες”. Το θέμα είναι να βρούμε λύση γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πιο πάνω από όλους. Αλλά δεν μπορεί να είμαστε ταυτισμένοι όλοι με πρόσωπα. Πρέπει να είμαστε πρώτα Παναθηναϊκοί. Όμως, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στο τέλος της σεζόν που θα λήξουν συμβόλαια».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν παίζεται θεαματικό ποδόσφαιρο σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει πίεση. Κρίνεται στην ψυχολογία και την παλικαριά. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει, οι οποίοι κρίνουν το αποτέλεσμα. Αλλά τα ξαναλέω να μην συμβεί τίποτα γιατί θα είναι κρίμα για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει εγωισμός σε αυτά τα ματς. Μακάρι να πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη και να έχει το άγχος ο Ολυμπιακός».

Για το μήνυμα στον κόσμο ενόψει του ντέρμπι: «Μη δημιουργούν αναίτια προβλήματα. Δεν πρέπει να κάνουν επεισόδια γιατί θα σημάνει το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και θα πιάσει και του χρόνου. Δεν βοηθάει την ομάδα η βία. Οι οργανωμένοι “πεθαίνουν” για την ομάδα, να μην τους ισοπεδώνουμε όλους».

Για τον Φερέιρα: «Έχει σε ορισμένα ματς εμμονές που δεν είναι καλές. Αλλά γενικά είναι ένας έμπειρος και καλός προπονητής. Μου αρέσει που έχει ψυχολογική επαφή με τους παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: