Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δώνης: «Έχω φιλοδοξίες και τις διεκδικώ»

Δώνης: «Έχω φιλοδοξίες και τις διεκδικώ»
Τις φιλοδοξίες που έχει σαν προπονητής αλλά και στην ομάδα του, τον Ατρόμητο αναφέρθηκε ο Γιώργος Δώνης μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis». Ο έμπειρος τεχνικός, μια μέρα μετά τη νίκη επί της Δόξας, απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Για το αν περίμενε την πετυχημένη πορεία του Ατρομήτου: «Δεν θα μπορούσαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να πιστέψουμε ότι θα βρισκόμασταν σ' αυτή τη θέση. Σίγουρα ξέραμε ότι θα έχουμε μία καλή ομάδα και θα διεκδικούσαμε 5άδα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει απόλυτη δικαιοσύνη. Ο Ατρόμητος τις δύο προηγούμενης χρονιές, είχε τερματίσει, πρόπερσι στην 7η θέση και πέρσι σώθηκε στο τέλος και πήγε στον τελικό Κυπέλλου, όμως έπαιζε πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και ενώ είχε αυτό δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Φέτος έχουμε διάρκεια. Άλλες ομάδες διαθέτουν υψηλότερο μπάτζετ, ίσως καλύτερους παίκτες ή προπονητές, αλλά σε ένα μαραθώνιο μετρά η διάρκεια. Δεν ξέρω αν μας αξίζει η τρίτη θέση, αλλά είναι σίγουρο ότι είμαστε από τις καλές ομάδες».

Για το αν έχει κλειδώσει η συμμετοχή του Ατρομήτου στα πλέι οφ: «Η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει ότι μία ομάδα χρειάζεται από 45 έως 48 βαθμούς για να βρεθεί στα πλέι οφ. Θεωρώ και φέτος ότι οι 48 βαθμοί θα είναι αρκετοί. Υπάρχουν έξι αγώνες, εμείς βλέπουμε κάθε ματς σαν πολύ μεγάλο ντέρμπι. Έχουμε, όμως και το θεσμό του Κυπέλλου. Αν περάσει ο Αστέρας και όχι εμείς στον τελικό τότε χάνεται μία θέση από τα πλέι οφ και εμείς πρέπει να περάσουμε μία ομάδα. Γι' αυτό εμείς τώρα δίνουμε βάρος στο Κύπελλο γιατί αν βρεθούμε στον τελικό θα πάμε στην Ευρώπη».

Για το αν παίζει ρόλο η μέρα παραπάνω ξεκούρασης για μία ομάδα, με δεδομένο ότι αρκετές φορές έχει παραπονεθεί γι' αυτό: «Ποτέ δε λέω κάτι για να γκρινιάξω ή να δημιουργήσω εντυπώσεις. Ότι λέω το λέω επιστημονικά, με γνώμη και επειδή ο φίλαθλος μπορεί να μην συνειδητοποιεί κάποια πράγματα πρέπει να πω ότι το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη. Ειδικά στο θέμα της αποκατάστασης, μία μέρα παραπάνω δίνει 30, 40% παραπάνω σ' αυτή την ομάδα. Παρόμοιο παράπονο έκανε και ο ΠΑΟΚ στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, πέρσι ο Ατρόμητος συμμετείχε σε δύο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό Βόλου και είχε μία μέρα λιγότερη ξεκούρασης, το ίδιο φέτος συνέβη στο ματς με τον ΠΑΟΚ και τώρα με την Τρίπολη».

Για το αν μεγάλωσε ο Ατρόμητος ή μίκρυναν κάποιοι αντίπαλοί του: «Θεωρούσα από την αρχή του πρωταθλήματος ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τον ΠΑΟΚ επειδή έχει πολύ καλό ρόστερ και επίσης πίστευα ότι ο Άρης έχει καλό υλικό. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που είτε είναι πληρωμένος, είτε απλήρωτος θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να χάσει. Γιατί με τη λογική των χρημάτων ο Παναιτωλικός που είναι συνεπής και πληρώνει θα έπρεπε να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή πορεία που εξασθένισε λόγω της ευρωπαϊκής πορείας του και των πολλών τραυματισμών».

Για το αν παραμένει και του χρόνου στον Ατρόμητο: «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει σε μία συνεργασία. Κάθε προπονητής και κάθε επαγγελματίας πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν κάνει μία συμφωνία. Εγώ λειτούργησα με παρορμητισμό όταν έφυγα από τη Λάρισα και πήγα στην ΑΕΚ. Το πάθος και η φιλοδοξία για κάτι μεγαλύτερο μπορεί να σε οδηγήσει άλλοτε στην επιτυχία και άλλοτε στην αποτυχία. Ειδικά στη ζωή ενός προπονητή υπάρχει και η αποτυχία και η επιτυχία. Δεν είναι της παρούσης, θέλω να σκεφτώ το μέλλον μου καλύτερα. Με έχει προσελκύσει ένα ολλανδικό γραφείο, για πρώτη φορά στην καριέρα μου, που διαχειρίζεται τη συνέχιση της καριέρας μου. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας προπονητής δεν έχει απήχηση προς τα έξω. Η πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη γίνεται συνήθως με ξένους και όχι με Έλληνες προπονητές. Φιλοδοξία είναι το εξωτερικό, την οποία διεκδικώ, όχι προτεραιότητα. Δεν ξέρω αν συμβεί είναι πολύ δύσκολο».

Για τη φημολογία που υπάρχει σχετικά με τον ΠΑΟΚ: «Δεν θα ήθελα να πω οτιδήποτε γιατί σέβομαι την ομάδα που υπηρετώ. Όταν έφυγα από την Λάρισα ό,τι έκανα με την ΑΕΚ πρώτη το έμαθε η διοίκηση της Λάρισας. Θέλω να είμαι δίκαιος απέναντι σε ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα τρία χρόνια».

Για το αν είχε δεχθεί πρόταση από τον ΠΑΟΚ πριν έρθει ο Μπόλονι: «Από τον ΠΑΟΚ δεν δέχθηκα πρόταση πριν έρθει ο Μπόλονι. Πριν πάω στον Ατρόμητο, μετά την ΑΕΚ, είχα κάνει συζητήσεις με τον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: