Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στέργιος Γιακουμής, όπως λέμε Κάρολ x2!!

Πριν από μερικές μόλις εβδομάδες, όλη η Ελλάδα συζητούσε για τον Ρόι Κάρολ. Για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που ερχόμενος από τον πάγκο, πήρε φανέλα βασικού και στην πρώτη φάση, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του αποκρούοντας πέναλτι. Από χθες όμως, ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας έχει... αντίπαλο και μάλιστα διπλό! Ο λόγος για τον Στέργιο Γιακουμή, ο οποίος επίσης ήρθε από τον πάγκο στη χθεσινή αναμέτρηση του Αγροτικού Αστέρα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και κατάφερε να αποκρούσει όχι ένα, αλλά δύο πέναλτι!

Ο νεαρός πορτιέρο που το καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει τον ΠΑΟΚ και να επιστρέψει ως δανεικός στην ομάδα του Ευόσμου όπου και αναδείχθηκε ήταν εμφανώς χαρούμενος για το επίτευγμα του και δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του. Το metrosport.gr εντόπισε τον νεαρό τερματοφύλακα του Αγροτικού Αστέρα λίγες ώρες πριν την απογευματινή προπόνηση της ομάδας, εξασφάλισε και παρουσιάζει τις δηλώσεις του.

-Στέργιο καλημέρα, πώς αισθάνεσαι μετά τη χθεσινή ημέρα;
-Ασφαλώς το να καταφέρνεις να αποκρούσεις δύο πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι δεν είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές σε έναν τερματοφύλακα, οπότε είναι λογικό να είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος, αν και σαφέστατα θα προτιμούσα να έχει κερδίσει και η ομάδα μου.

-Σκεφτόσουν κάτι όταν πήρες τη θέση του Λαμπάκη;
-Δεν ξέρω πως θα φανεί, αλλά όταν μπήκα στο γήπεδο, ήμουν σίγουρος ότι θα μπορέσω να αποκρούσω το πρώτο πέναλτι. (σ.σ. στην εξέλιξη της φάσης, δόθηκε κι άλλο πέναλτι, μιας και ένας παίκτης του Αγροτικού Αστέρα απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή). Το δεύτερο πέναλτι στη σειρά, με... μπέρδεψε περισσότερο, αλλά την τελευταία στιγμή επέλεξα να αλλάξω την πλευρά που θα πέσω και η επιλογή μου με δικαίωσε απόλυτα.

-Πιστεύεις ότι αυτό το επίτευγμα ανεβάζει τις ποδοσφαιρικές μετοχές σου;
-Δεν νομίζω ότι έχω κάτι να αποδείξω. Εγώ είμαι αυτός που είμαι και γνωρίζω τις δυνατότητες μου. Το καλό είναι παρά τα προβλήματα προσπαθώ και αγωνίζομαι με μεγάλη αυτοπεποίθηση κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι με θυμήθηκαν μετά από πολύ καιρό, σήμερα μετά τις δύο αποκρούσεις (γέλια...).

-Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ σε παρακολουθούν; Τι σκέφτεσαι για το καλοκαίρι;
-Σε λίγους μήνες ο δανεισμός μου στον Αγροτικό ολοκληρώνεται και φυσιολογικά θα επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Επέλεξα να έρθω ξανά στον Εύοσμο για να βρω παιχνίδια, κάτι που συμβαίνει και με αφήνει ικανοποιημένο. Εξ όσων γνωρίζω, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με έχουν παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί το καλοκαίρι. Αυτό ίσως είναι και θέμα άλλων. Το αν θέλω όμως να παίξω στον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται καν ρώτημα...



πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: