Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Κάνει το Old Firm να μοιάζει με πάρτι για τσάι»

«Κάνει το Old Firm να μοιάζει με πάρτι για τσάι»
Με αυτόν τον τίτλο χαρακτηρίζει τα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού η «thescottishsun.co.uk» συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα παιχνίδια Ρέιντζερς-Σέλτικ.

Η ίδια ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στους «διαμαρτυρόμενους», με τον Γάλλο αμυντικό του «τριφυλλιού» να λέει πως τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ήταν ένα απαίσιο, καταθλιπτικό θέαμα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αν και δεν υπήρχαν καν οπαδοί του Ολυμπιακού και πάλι δημιουργήθηκαν προβλήματα. Οι οπαδοί συνεπλάκησαν με την αστυνομία και το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί γιατί δεν ήταν ασφαλές το να συνεχιστεί. Δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί συνέβη. Δεν είναι δυνατό να εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται έτσι. Για μένα, το να κάθομαι και να βλέπω, ήταν πολύ καταθλιπτικό. Τέτοια πράγματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν πουθενά, πολύ περισσότερο σε ένα γήπεδο. Ήταν ένα απαίσιο θέαμα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και για αυτό θα τιμωρηθούμε για όσα έγιναν. Την περασμένη χρονιά αγωνιστήκαμε σε πέντε ματς χωρίς θεατές και είναι λογικό πως και τώρα η τιμωρία θα είναι ανάλογη».

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Ρέιντζερς αγωνίστηκε και τρεις φορές στο «Old Firm», μίλησε στις διαφορές ενός τέτοιου αγώνα κι ενός ντέρμπι «αιωνίων».

«Ένα ματς Ρέιντζερς-Σέλτικ είναι το κορυφαίο στον κόσμο. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα, δεν νομίζω να υπάρχει άλλο που να μπορεί να συγκριθεί με αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: