Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σχεδόν... alles klar!!

Σχεδόν... alles klar
Λιγοστές εκκρεμότητες, όπως ποια ομάδα θα πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά και ποια θα γλιτώσει τον απευθείας τον υποβιβασμό και θα δώσει μπαράζ για τη σωτηρία της άφησε με την ολοκλήρωσή της η 33η αγωνιστική της Bundesliga. Σχεδόν δηλαδή... alles klar (όλα ξεκάθαρα) που θα έλεγαν και οι Γερμανοί.

Η μαθηματικά πρωταθλήτρια Ντόρτμουντ πέρασε με 5-2 από την έδρα της ουραγού και υποβιβασμένης Καϊζερσλάουτερν χάρη σε χατ-τρικ του ξεχασμένου Λούκας Μπάριος. Πλέον απέχει μία νίκη από το να καταρρίψει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, τους 79 της Μπάγερν της σεζόν 1971/72. Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίστηκε σε όλο το ματς με τους ηττημένους, ενώ εκτός 18άδας ήταν ο Θανάσης Πέτσος.

Οι Βαυαροί δεν έμειναν στο νέκταρ της πρόκρισης στον τελικό του Champions League και με σκόρερ τον Μάριο Γκόμεζ-που έφτασε τα 26 γκολ-μαζί με τον Τόμας Μίλερ επικράτησαν 2-0 της Στουτγκάρδης στην «Αλιάντς Αρένα».

Η Σάλκε είναι οριστικά τρίτη και απευθείας στους ομίλους του Champions League χάρη στο 4-0 επί της Χέρτα. Ο Ραούλ σκόραρε και γνώρισε την αποθέωση στην τελευταία του παράσταση στη «Φέλτινς Αρένα», ενώ δύο γκολ είχε ο Κλας Γιαν Χούντελααρ που έφτασε τα 27 γκολ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού). Οι ηττημένοι του Ότο Ρεχάγκελ παρέμειναν στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Κολωνία που συνετρίβη με 4-1 από τη Φράιμπουργκ, και αν δεν νικήσουν στην τελευταία αγωνιστική, υποβιβάζονται απευθείας ως 17οι. Υπενθυμίζεται πως η 16η θέση οδηγεί σε μπαράζ παραμονής/ανόδου με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας.

Σίγουρα τέταρτη και στα προκριματικά του Champions League είναι η Γκλάντμπαχ, που έμεινε στο 0-0 με την Άουγκσμπουργκ στο «Μπορούσια Παρκ», με τους φιλοξενούμενους να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Η Λεβερκούζεν (μαζί με τη Στουτγκάρδη), που επικράτησε 1-0 του Ανόβερου, έχει εξασφαλισμένη θέση στο Europa League, αντίθετα με τους ηττημένους που πάντως μπορούν να «σφραγίσουν» το εισιτήριο με νίκη επί της Καϊζερσλάουτερν την επόμενη αγωνιστική. Η Βόλφσμπουργκ, που νίκησε με 3-1 τη Βέρντερ (έπαιξε σε όλο το ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος), καθώς και η ομάδα της Βρέμης, έχουν μαθηματικές ελπίδες ακόμη για την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά όλα είναι στα πόδια του Ανόβερου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ 2-5
(16’ αυτ. Σαντάνα, 49’ Ντε Βιτ-18’, 26’, 55’ Μπάριος, 33’ Γκέτσε, 76’ Πέρισιτς)

Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 3-1
(40’ Σαλιχάμιτζιτς, 66’, 89’ Χέλμες-45+1 Ρόζενμπεργκ)

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 1-0
(75’ Κίσλινγκ)

Αμβούργο-Μάιντς 0-0

Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη 2-3
(22’ Μπεκ, 88’ Μπράαφχαϊντ-9’, 71’ Πέκχαρτ, 45’ Ντιντάβι).

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 2-0
(32’ Γκόμεζ, 93’ Μίλερ)

Φράιμπουργκ-Κολωνία 4-1
(36’ Μούιτζα, 54’ Γκουεντέ, 84’ Καλιγκιούρι, 91’ Φράις-47’ Ποντόλσκι)

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 0-0

Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 4-0
(32’, 88’ Χούντελααρ, 73’ Χόλτμπι, 73’ Ραούλ)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 5/5 (16:30)

Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Αμβούργο
Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Καϊζερσλάουτερν
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: