Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αυτή η πόλη «χωράει» μόνο έναν!!

Αυτή η πόλη «χωράει» μόνο έναν!
Και η κορυφή επίσης! Ένας τίτλος που πριν από τρεις εβδομάδες δεν… χανόταν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διακυβέυεται στο «Etihad», το βράδυ της Δευτέρας! «Κόκκινοι διάβολοι» και «πολίτες» λύνουν για τελευταία φορά τη φετινή σεζόν τις διαφορές τους, αλλά η μεταξύ τους μάχη για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κρίνει πολλά περισσότερα από τρεις απλούς βαθμούς.

Γόητρο; Ναι. Αφεντικό της πόλης; Ναι. Επιβολή έναντι του αιώνιου, μισητού αντιπάλου και συμπολίτη; Ναι.

Όλα αυτά όμως μπαίνουν στην άκρη μπροστά στο τρόπαιο της Πρέμιερ Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στο +3 από τη Σίτι, πράγμα που σημαίνει ότι με ενδεχόμενη νίκη «κλειδώνει» τον φετινό τίτλο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όμως, σε ενδεχόμενη κατάκτηση του «τριπόντου» από την ομάδα του Μαντσίνι, τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά! Η Σίτι ισοβαθμεί με τους Πρωταθλητές και έχει το πάνω χέρι, αφού η διαφορά τερμάτων είναι τέτοια που της δίνει υπεροχή στη «συγκατοίκηση» με τη Γιουνάιτεντ!

Ήταν εμφανές πως το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ θα ήταν δραματικό και μάλλον, στην 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήρθε η ώρα της κορύφωσης…

Το ντέρμπι είναι λογικό να υποσκιάζει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά αυτά δεν υστερούν σε κρισιμότητα. «Πόλεμος» στην ουρά με Μπόλτον, Μπλάκμπερν, Γουίγκαν και ΚΠΡ, το ίδιο περίπλοκα τα πράγματα και όσον αφορά την τέταρτη και τελευταία θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον αυτή ανοίξει…

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 36ης αγωνιστικής:

Στόουκ-Άρσεναλ

Την επιστροφή στις νίκες που θα την εδραιώσει στην τρίτη θέση, διατηρώντας παράλληλα το προβάδισμα για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ψάξει σήμερα η Άρσεναλ στο… αφιλόξενο γι’ αυτήν «Μπριτάνια».

Μετά την πρόκριση της Τσέλσι επί της Μπαρτσελόνα, το σενάριο η 4η θέση του πρωταθλήματος να μην ισοδυναμεί με «εισιτήριο» για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχει σημάνει… συναγερμό στις τάξεις των Λονδρέζων, όπως και των υπόλοιπων «μονομάχων» της τετράδας.

Μετά την εντός έδρας ισοπαλία (0-0) στο ντέρμπι με την Τσέλσι, οι «κανονιέρηδες» συμπλήρωσαν δύο ματς χωρίς νίκη και πλέον η απόσταση από τη Νιούκαστλ μειώθηκε στους τρεις πόντους, με τις «καρακάξες» να έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Από την πλευρά της η Στόουκ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 3-0 κόντρα στη Νιούκαστλ, μένοντας μόλις με μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Γουίγκαν-Νιούκαστλ

Κοινός ο στόχος, εντελώς διαφορετικό το κίνητρο… Γουίγκαν και Νιούκαστλ δεν θέλουν να σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο «DW Stadium», με τους γηπεδούχους να στοχεύουν στην παραμονή και τους φιλοξενούμενους στα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι γηπεδούχοι την περασμένη εβδομάδα πέταξαν στα… σκουπίδια τις μεγάλες νίκες κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, καθώς γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα από τη Φούλαμ, με το τελικό 2-1 να αποτελεί σημαντικό πισωγύρισμα στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες παρέμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο η απόσταση από την Μπόλτον είναι μόλις ένας βαθμός, με τους «Wanderers» να έχουν και ένα ματς λιγότερο!
Από την πλευρά της η Νιούκαστλ έδωσε κόντρα στη Στόουκ συνέχεια στο εξαιρετικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών.

Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, το συγκρότημα του Άλαν Πάρντιου επικράτησε άνετα με 3-0 της Στόουκ, έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες και έχοντας ένα ματς λιγότερο, μείωσε την απόσταση από την 3η θέση και την Άρσεναλ στους 3 βαθμούς.

Με δεδομένο τον κίνδυνο η 4η θέση να μην εξασφαλίζει στον κάτοχό της θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω της πρόκρισης της Τσέλσι στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής, οι «καρακάξες», αναμένεται να κάνουν τα πάντα ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για ακόμα ψηλότερα και αυτό προϋποθέτει… τρίποντο και σήμερα.

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την Άστον Βίλα και στην αναμέτρηση του «Χόθορνς» κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, οι «χωριάτες» δεν θέλουν να σκέφτονται τίποτα λιγότερο από την επιστροφή τους στις νίκες μετά από επτά παιχνίδια.

Η Γουέστ Μπρομ ωστόσο δεν είναι εύκολο εμπόδιο και το πιο σημαντικό δεν δείχνει διάθεση για… χάρες! Η ομάδα του Ρόι Χότζον προέρχεται από δύο σερί νίκες καθώς μετά το 1-0 επί της ΚΠΡ, ήρθε το σπουδαίο διπλό στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ με το ίδιο σκορ.

Αντίθετα η Βίλα πάει από το κακό στο χειρότερο, μιας και μετά το στείρο 0-0 με τη Σάντερλαντ, γνώρισε την… επώδυνη ήττα (1-2) μέσα στο «Βίλα Παρκ» από τη Μπόλτον και τα δεδομένα πλέον γίνονται όλο και πιο δύσκολα, με τον ΜακΛίς να βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα».

Σουόνσι-Γουλβς

Να δει και πάλι την …παλιά καλή Σουόνσι θέλει ο Μπρένταν Ρότζερς, με τους Ουαλούς να έχουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να το κάνουν αυτό κόντρα στη Γουλβς. Ήδη στην Τσάμπιονσιπ οι «λύκοι», οι οποίοι κάνουν σχέδια για την επόμενη σεζόν.

Οι «κύκνοι» παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και αυτό αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματά του.

Η Σουόνσι τα πηγαίνει καλύτερα κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτή στη βαθμολογία, έχοντας μαζέψει 22 βαθμούς, ενώ κόντρα σε αυτές που είναι από κάτω της έχει περιοριστεί στους 21.

Από την πλευρά της, η Γουλβς συνεχίζει να απογοητεύει και μετά και το μαθηματικό της υποβιβασμό, τα σχέδια δεν αφορούν τα παιχνίδια της Πρέμιερ, αλλά την επόμενη σεζόν. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στους «λύκους» είναι ότι έχουν συγκεντρώσει μόλις 2 από τους διαθέσιμους 33 βαθμούς στα 11 τελευταία ματς.

Σάντερλαντ – Μπόλτον

Για να γυρίσει η …πλώρη θέλει δουλειά πολύ. Η Μπόλτον βρίσκεται και πάλι στην επικίνδυνη ζώνη και καλείται να στρίψει το «τιμόνι» της προς τα υψηλά της βαθμολογίας. Δύσκολο το έργο της, αφού φιλοξενείται από τη Σάντερλαντ, η οποία θέλει να τερματίσει μέσα στις πρώτες δέκα ομάδες.

Οι γηπεδούχοι έχουν με το μέρος τους την πρόσφατη παράδοση, αφού έχουν δεχθεί μόλις 1 γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία είναι αήττητη. Μάλιστα, οι «μαυρόγατες» μετρούν το απόλυτο σε νίκες, κόντρα στους «τρότερς» τα 2 τελευταία χρόνια και το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα.

Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας μόνο αξιόπιστη δεν είναι, αφού οι παίκτες του Μάρτιν Ο’ Νιλ δεν έχουν σκοράρει μέσα στον Απρίλιο, ενώ έχει χαθεί και η φρεσκάδα μέσα στον αγώνα.

Από την άλλη, η Μπόλτον προέρχεται από ένα εξαιρετικό σερί, έχοντας μαζέψει 10 πόντους στα τελευταία 6 ματς και έφτασε τις 6 εκτός έδρας νίκες, κάτι που δείχνει παραμονή, από τη σεζόν 1997-1998 καμία ομάδα που έχει πάρει 6 «τρίποντα» μακριά από την έδρα της δεν έπεσε.

Έβερτον – Φούλαμ

Το δέλεαρ κοινό και για τις δύο ομάδες. Να τερματίσουν πάνω από τη Λίβερπουλ, με την Έβερτον να το πετυχαίνει μέχρι στιγμής και τη Φούλαμ να είναι σε αυτό το δρόμο. Τα «ζαχαρωτά» υποδέχονται τους «κότατζερς», με την παράδοση στο «Γκούντισον Παρκ» να είναι συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες μετρά 18 συνεχόμενες νίκες στην έδρα της κόντρα στους Λονδρέζους και θα ψάξει ακόμη ένα «τρίποντο». Τα «ζαχαρωτά» είναι αήττητα στα τελευταία 5 ματς πρωταθλήματος, την ώρα που οι «κότατζερς» τρέχουν ένα σερί 4 αγώνων χωρίς ήττα.

Νόριτς – Λίβερπουλ

Η διαφορά τους, μόλις στους τρεις βαθμούς. Πράγμα που ίσως να μην φανταζόταν κανείς από τους οπαδούς των νεοφώτιστων στο ξεκίνημα της σεζόν και πιθανότατα κανείς και από τους οπαδούς των «κόκκινων». Όση… γλύκα κι αν έχει προσφέρει στη Λίβερπουλ η κατάκτηση του Λιγκ Καπ και η παρουσίας τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, οι λάτρεις των στατιστικών και φίλοι του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ θα απογοητευτούν πλήρως όταν ενημερωθούν για το γεγονός πως μονάχα η Γουλβς – η οποία υποβιβάστηκε την προηγούμενη αγωνιστική – έχει συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς από την έλευση του 2012.

Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς μάζεψε μόλις 12 από τους 45 πόντους που διεκδίκησε και μάλιστα, αν δεν μαζέψει άλλους οχτώ πόντους στα τέσσερα παιχνίδια που της απομένουν, κινδυνεύει να τερματίσει στη χαμηλότερη θέση της ιστορίας της παρουσίας της στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η Νόριτς, τον περασμένο Οκτώβριο, έφυγε από το «Άνφιλντ» με τον βαθμό της ισοπαλίας, ούσα μια από τις 12 ομάδες που φέτος έχουν περάσει αλώβητες από την έδρα των «κόκκινων». Οι τελευταίοι, έχουν δύο ματς πριν τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, στις 5 Μαΐου στο «Γουέμπλεϊ» και θέλουν μέχρι τότε να έχουν παρουσιάσει βελτίωση που θα τους βοηθήσει να μειώσουν και τη διαφορά των 16 πόντων από την πρώτη τετράδα. Στο «Carrow Road», οι νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη νίκη επί της Λίβερπουλ έπειτα από 19 χρόνια! Η ομάδα του Λάμπερτ έχει υποστεί μόλις δύο ήττες στα τελευταία οχτώ εντός έδρας ματς και αυτές οι ήττες ήρθαν από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Τσέλσι – ΚΠΡ

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εκπληκτική για τους «μπλε» του Λονδίνου. Ολοκλήρωσαν έναν.. άθλο, πετώντας εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ τη Μπαρτσελόνα και τη 19η Μαΐου στο «Allianz Arena» θα διεκδικήσουν το «ιερό δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

Η ευτυχία για το επίτευγμα μετριάζεται άμεσα λόγω της αναμέτρησης με την ΚΠΡ, αφού το κλίμα… δυναμιτίστηκε εκ νέου με την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να ακυρώσει τη χειραψία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των ομάδων, έπειτα από την αδιαλλαξία του Άντον Φέρντιναντ να δώσει το χέρι του στον Τζον Τέρι.

Η κόντρα των δύο παικτών φαίνεται πως μπαίνει πάνω από το… fair play και στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο αμυντικός των Ρέιντζερς θα έρθει αντιμέτωπος με εχθρική ατμόσφαιρα.

Η Τσέλσι βρίσκεται στο -4 από την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, στην έκτη θέση, ωστόσο, μετράει 10 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα 15 παιχνίδια με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο. Ελέω της παρουσίας της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και της ευκαιρίας να κατακτήσει το τρόπαιο, έχει αλλάξει πλέον και η κατάσταση όσον αφορά το «κυνήγι» μιας θέσης για την επόμενη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Βέβαια, οι «μπλε» συμμετέχουν και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, από όπου επίσης μπορούν να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Τότεναμ – Μπλάκμπερν

Οι «ρόβερς» ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στα «σπιρούνια» που διανύουν κρίση τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στα αποδυτήρια! Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παράπονα των παικτών από τις τεχνικές του Χάρι Ρέντναπ και την προετοιμασία πριν από τα παιχνίδια, παράγοντες που έχουν φέρει την ομάδα σε τόσο δύσκολη θέση. Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα τέλη του Φεβρουαρίου η Τότεναμ ήταν στο +7 από την Άρσεναλ και τώρα βρίσκεται στην πέμπτη θέση και στο -6 από τους «κανονιέρηδες», εύκολα αντιλαμβάνεται την κατηφόρα που ακολούθησε.

Η Μπλάκμπερν έχει επιστρέψει στη ζώνη του υποβιβασμού σε μια πορεία που θυμίζει περισσότερο… ασανσέρ και δίνει ακόμη μια μάχη, αν και γνωρίζει ότι θα αγωνιά μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Κόντρα στους Λονδρέζους μετράει οχτώ σερί ήττες αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28/4 (17:00)

Έβερτον – Φούλαμ
Στόουκ – Άρσεναλ
Σάντερλαντ – Μπόλτον
Σουόνσι – Γουλβς
Γουέστ Μπρομ – Άστον Βίλα
Γουίγκαν – Νιούκαστλ
Νόριτς – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 29/4

Τσέλσι – ΚΠΡ (15:30)
Τότεναμ – Μπλάκμπερν (18:00)

Δευτέρα 30/4

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: