Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Που πας ρε, Μαρσέιγ;

Που πας ρε, Μαρσέιγ;
Χωρίς νίκη στα έξι τελευταία της ματς σίγουρα δεν πάει πουθενά η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν. Και αυτό καθώς κατάφερε να ηττηθεί (2-1) για την 34η αγωνιστική του Σαμπιονά, ακόμη και από την 14η Λοριάν, η οποία μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στην… κατρακύλα των Μασσαλών συνέβαλαν οι Μουεμπά (42’ πέναλτι) και Μονέτ Πακέ (53’). Το τέρμα του Βαλμπουενά στο 78ο λεπτό απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έτσι, οι «μπακαλιάροι» ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, ενώ το αντίθετο συμβαίνει για τον σύλλογο της Μασσαλίας.


Σωστή κυρία…



Το δικό της χρέος το έκανε! Εξάλλου έχοντας στόχο το πρωτάθλημα στην Γαλλία, η Μονπελιέ δεν είχε κανένα… δικαίωμα να «γκελάρει» στην έδρα της Τουλούζ. Και δεν το έκανε. Με γκολ του Μπελαντά στο 3΄πήρε την νίκη (1-0) στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής, ανέβασε στους πέντε πόντους την διαφορά από την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Παρί και της μεταφέρει το άγχος εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την Λιλ εκτός έδρας.

Η Μονπελιέ απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι ιδιαίτερα… συνεπής στα δύσκολα. Παρότι απέναντί της είχε μία από τις καλύτερες άμυνες στο Σαμπιονά, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να πάρει το «τρίποντο» που χρειαζόταν.

Μάλιστα, ο Ζιρού είχε την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε από τα 11 μέτρα. Το 1-0, ωστόσο, ήταν αρκετό για τους πρωτοπόρους του γαλλικού πρωταθλήματος που πλέον ελπίζουν και σε «στραβοπάτημα» της Παρί Σεν Ζερμέν στην έδρα της Λιλ την Κυριακή, που θα τους φέρει αγκαλιά με τον τίτλο.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική του Σαμπιονά

Παρασκευή 20.00

Τουλούζ-Μονπελιέ 0-1
(3΄Μπελαντά)

Λοριάν-Μαρσέιγ 2-1
(42’ Μουεμπά, 53’ Μονέτ Πακέ/ 78’ Βαλμπουενά)


Κυριακή 20.00


Οσέρ-Μπρεστ
Νανσί-Καέν
Ρεν-Αζαξιό
Σοσό-Μπορντό
Σεντ Ετιέν-Ντιζόν
Βαλενσιέν-Νις

22.00 Λιλ-Παρι Σεν Ζερμέν


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: