Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κρόιφ: «Έχει άλλη φιλοσοφία η Μπαρτσελόνα…»

Κρόιφ: «Έχει άλλη φιλοσοφία η Μπαρτσελόνα…»
Εξαιρετική λύση χαρακτήρισε ο Γιόχαν Κρόιφ την προαγωγή του Τίτο Βιλανόβα στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Σε συνομιλία που είχε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος με τον Ολλανδό θρύλο του ποδοσφαίρου προ ημερών, ο τελευταίος είχε εμφανιστεί σίγουρος για την αποχώρηση του 41χρονου προπονητή και είχε «μαντέψει» τον διάδοχό του.

«Η Μπάρτσα έχει άλλη φιλοσοφία πια όσον αφορά τους προπονητές, δεν είναι αυτοί ο βασικός άξονας επιλογής, αλλά οι παίκτες. Εκείνοι παίζουν, εκείνοι κερδίζουν, εκείνοι χάνουν, αλλά ο προπονητής οφείλει να αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο με τον ίδιο τρόπο. Συνεπώς ο Βιλανόβα αν θα ήθελε να δοκιμάσει, θα ήταν μία εξαιρετική λύση», ήταν τα λόγια του Κρόιφ.

Μάλιστα, ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος και πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στο αν τίθεται ζήτημα πως έκλεισε ένας κύκλος στους «μπλαουγκράνα», λέγοντας ότι «ποτέ δεν ξέρεις πότε συμβαίνει αυτό, παρά μόνο εκ των υστέρων, όταν πια έχουν περάσει κάποια χρόνια και μία ομάδα δεν κερδίζει πια».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: