Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Win or Go home!!

Win or Go home
Η αγωνία αρχίζει να κορυφώνεται από τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς σειρά παίρνουν τα πλέι οφ στο ΝΒΑ. Tο sday.gr αναλύει τα οκτώ συναρπαστικά ζευγάρια του «μαγικού κόσμου».
Ανατολή

Σικάγο Μπουλς (50-16) – Φιλαδέλφεια 76ερς (35-31)

Ένα ενδιαφέρον ζευγάρι με ξεκάθαρο, όμως, φαβορί. Οι Μπουλς για δεύτερη συνεχή χρονιά πηγαίνουν στα πλέι οφ με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο και μάλιστα με τον περσινό MVP του πρωταθλήματος, τον Ντέρικ Ρόουζ, να απουσιάζει σε 27 ματς  λόγω τραυματισμών. Οι Σίξερς από την άλλη ξεκίνησαν εντυπωσιακά, αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν έδειξαν να μην αντέχουν την πίεση.

Στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν οι «Ταύροι» επικράτησαν στις δύο, ενώ ο σούπερ σταρ τους στα δύο ματς που έπαιξε είχε 26.5 πόντους και 7.0 ασίστ μέσο όρο. Από  την ομάδα της Φιλαδέλφεια ο Τζρου Χόλιντεϊ έδωσε το «παρών» και στους τρεις αγώνες και είχε 21.0 πόντους κατά μέσο.

Από άποψη θεάματος ωστόσο, τα νούμερα στην επίθεση των ομάδων δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά. Η ομάδα του Σικάγο σκοράρει 88.4 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ οι Σίξερς 89.1. Η άμυνά τους όμως, στην καλή τους μέρα κάνει τη διαφορά.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 2-1 υπέρ των Μπουλς
Ποιος θα κάνει τη διαφορά: Ντέρικ Ρόουζ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-1 οι Μπουλς

Μαϊάμι Χιτ (46-20) – Νιου Γιορκ Νικς (36-30)

Το ζευγάρι με το πιο εντυπωσιακό ματς-απ και με μία... αίσθηση για εκπλήξεις! Οι Χιτ θέλουν οπωσδήποτε το πρωτάθλημα και οι Νικς μόνο εύκολη λεία δεν είναι στην προσπάθειά τους αυτή.
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς διψάει για επιτυχία και θέλει να επανορθώσει για το περσινό στραπάτσο στους τελικούς. Από την άλλη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η μονομαχία του με τον Καρμέλο Άντονι, τον παίκτη που είναι ο πιο φορμαρισμένος για το μήνα Απρίλιο, καθώς έχει 29.8 πόντους κατά μέσο όρο στα ματς αυτού του μήνα! Ο Αμάρε Στουντεμάιρ είναι επίσης δύναμη κάτω από το καλάθι των Νικς και ο Τάισον Τσάντλερ «αμυντικός»… πολυτελείας. Την ώρα που απέναντι σε αυτούς τους δύο ψηλούς βρίσκεται μόνο ο Κρις Μπος. Αυτή την έλλειψη, οι Χιτ όμως, την «εξατμίζουν» με την παρουσία του... μέγα Ντουέιν Ουέιντ. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει δώσει το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία των Μαϊάμι Χιτ (2006).

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 3-0 υπέρ των Χιτ

Τι θα κάνει τη διαφορά: H κόντρα του ΛεΜπρον με τον Καρμέλο

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-2 οι Χιτ

Ιντιάνα Πέισερς (42-24) – Ορλάντο Μάτζικ (37-29)

Οι Μάτζικ μετρούν τρεις νίκες και μόλις μία ήττα από τους Πέισερς τη φετινή σεζόν, χωρίς όμως, τον Ντουάιτ Χάουαρντ (αλλά και τον Χέντο Τούρκογλου, γιατί όχι;) δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας από την Ιντιανάπολις.

Οι Πέισερς είναι η πέμπτη καλύτερη ομάδα σε ριμπάουντ στο ΝΒΑ (43.9 κατά μέσο όρο), με παίκτες με εξαιρετικά αθλητικά και φυσικά προσόντα. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή, από την ομάδα του Ορλάντο -τη στιγμή που λείπει ο «Superman». Ο Ντάνι Γκρέιντζερ με 19.3 πόντους κατά μέσο όρο απέναντι στους «Μάγους» δείχνει ότι θα αποτελέσει κλειδί για την Ιντιάνα.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 3-1 υπέρ των Μάτζικ
Τι θα κάνει τη διαφορά: Η απουσία του Ντουάιτ Χάουαρντ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-3 οι Πέισερς

Μπόστον Σέλτικς (39-27) - Ατλάντα Χοκς (40-26)


Το παράξενο στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι οι Χοκς ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια της σεζόν με καλύτερο ρεκόρ από τους Σέλτικς. Κι όμως, η Βοστώνη είναι τέταρτη και η Ατλάντα πέμπτη. Αυτό συμβαίνει διότι οι «Κέλτες» είναι οι πρωταθλητές της Ατλάντικ, οπότε σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν γίνεται να πλασαριστούν κάτω από το Νο 4. Οπότε το πλεονέκτημα αυτό αναμένεται να παίξει έναν ρόλο στη σειρά. Οπως θα παίξει και η απουσία του εδώ και μήνες τραυματία Αλ Χόρφορντ.

Τα «Γεράκια» θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ζημιά στους γερο-Σέλτικς με την παρουσία του Χόρφορντ, αλλά ήταν άτυχοι. Τώρα το παιχνίδι θα γίνει αλλού. Ο Ραζόν Ρόντο παίζει εξαιρετικά τον τελευταίο μήνα και είναι πλέον επίσημα ο εγκέφαλος ολόκληρης της ομάδας.Ο Πολ Πιρς είναι αρχηγός από τους λίγους, ενώ ο Κέβιν Γκαρνέτ ξέρει καλά πως να κινηθεί υπό συνθήκες πίεσης. Το ερώτημα για τη Βοστώνη είναι ο Ρέι Αλεν και η αγωνιστική του κατάσταση.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 2-1 υπέρ των Σέλτικς
Τι θα κάνει τη διαφορά: Η φανέλα των Σέλτικς

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-2 οι Σέλτικς

Δύση

Σαν Αντόνιο Σπερς (50-16) – Γιούτα Τζαζ (36-30)

Οι Σπερς έχουν το απόλυτο ρεκόρ στη Δύση και μια χρυσή ευκαιρία, όσο ακόμα αγωνίζονται οι τρεις «σωματοφύλακες» (Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πάρκερ) για μια -ακόμα- μεγάλη επιτυχία. Έχοντας νικήσει τα 20 από τα τελευταία 22 παιχνίδια βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει πλεονέκτημα (εμπειρίας τουλάχιστον) έναντι του γκαρντ των Τζαζ, Ντέβιν Χάρις. Η ομάδα της Γιούτα από την άλλη, με οδηγούς τους Τζέφερσον, Μίλσαπ και Χάρις, ξεπέρασαν Ρόκετς, Σανς (άντε και... Μπλέιζερς) στο κυνήγι της όγδοης θέσης και ευελπιστούν σε κάτι καλό.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 3-1 υπέρ των Σπερς
Τι θα κάνει τη διαφορά: Οι αντοχές που δείχνουν να έχουν στο Σαν Αντόνιο

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-1 οι Σπερς

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (47-19) – Ντάλας Μάβερικς (36-30)

Πιο έτοιμοι από ποτέ για την υπέρβαση δείχνουν οι Θάντερ. Με ηγέτη τον τρις κορυφαίο σκόρερ του ΝΒΑ Κέβιν Ντουράντ, άξιο συμπαραστάτη τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και την ενέργεια των Χάρντεν και Ιμπάκα δείχνουν έτοιμοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πρωταθλητών. Μόνο που είναι... πρωταθλητές, όπως και να το κάνουμε, οπότε τα ερωτηματικά πληθαίνουν! Ο Ντιρκ Νοβίτσκι μετράει 22.5 πόντους κατά μέσο όρο στα παιχνίδια απέναντι στην Οκλαχόμα Σίτι και ο Τζέισον Κιντ θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ψηλά τη σημαία της ομάδας.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 3-1 υπέρ των Θάντερ
Ποιος θα κάνει τη διαφορά: Η παρουσία του Ντουράντ σε σχέση με τον Νοβίτσκι

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-3 οι Θάντερ

Λος Άντζελες Λέικερς (41-25) – Ντένβερ Νάγκετς (38-28)

Παρά τα προβλήματα και τα σκαμπανεβάσματά τους, οι Λέικερς δεν παύουν να είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στους Νάγκετς. Ο Κόμπι Μπράιαντ θέλει όσο τίποτε άλλο την κατάκτηση του 6ου δαχτυλιδιού της καριέρας του, προκειμένου να φτάσει τον Μάικλ Τζόρνταν και δε θα αφήσει σε πρώτη φάση τους Νάγκετς να του κόψουν το δρόμο. Οι Γκασόλ και Μπάινουμ συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο ψηλών στη λίγκα και μοναδικός προβληματισμός αποτελεί για τον Μάικ Μπράουν η τιμωρία του Metta World Peace (Ρον Αρτέστ) που θα του στερήσει τη συμμετοχή σε έξι αγώνες ακόμα.

Οι Νάγκετς του Κώστα Κουφού, έχουν ένα αποτυπωμένο στυλ παιχνιδιού που ορίζεται από τον κόουτς Τζορτζ Καρλ, ένα από τα πιο ισχυρά μυαλά των πάγκων τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ο Τι Λόσον έχει γίνει ο μεγάλος διαχειριστής των «Σβόλων» και έχει ικανότητες, αλλά είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται με πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο πλέι οφ. Η ομάδα του Ντένβερ έχει καλή επίθεση (103.7 πόντους κατά μέσο όρο), ειδικά τις μέρες που ο Ντανίλο Γκαλινάρι έχει όρεξη, αλλά στην άμυνα υπάρχει πρόβλημα (δέχεται 101.2 πόντους κατά μέσο όρο) και αν θέλει να νικήσει τους «λιμνάνθρωπους» πρέπει να κάνει υπέρβαση στον τομέα αυτό.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 3-1 υπέρ των Λέικερς
Ποιος θα κάνει τη διαφορά: Η παρουσία του Αντριου Μπάινουμ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-1 οι Λέικερς

Μέμφις Γκρίζλις (41-25) – Λος Άντζελες Κλίπερς (40-26)

Πέρσι οι Γκρίζλις με την ίδια ομάδα σε μεγάλο ποσοστό ως όγδοοι απέκλεισαν τους Σπερς. Φέτος, θεωρητικά τουλάχιστον έχουν πιο εύκολο έργο. Στην πράξη όμως, θα πρέπει να προβληματίσουν τον Κρις Πολ και τον Μπλέικ Γκρίφιν. Μπορούν, αλλά πόσο εύκολο είναι να περιορίσεις μία τόσο μεγάλη πηγή ταλέντου; Οι δύο σταρ των Κλίπερς κατάφεραν κατά διαστήματα να αποδείξουν ότι οι Καλιφορνέζοι είναι σε κατάσταση διεκδίκησης, όχι τίτλου, αλλά απόλυτου σεβασμού. Από την άλλη, οι Γκέι, Γκασόλ, Ράντολφ, Κόνλεϊ, Άλεν και Μέιο, δείχνουν ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα του Μέμφις τουλάχιστον στα ημιτελικά της Δύσης.

Μεταξύ τους σειρά στην κανονική περίοδο: 2-1 υπέρ των Κλίπερς
Τι θα κάνει τη διαφορά: Οι περισσότεροι... έτοιμοι παίκτες των Γκρίζλις

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 4-3 οι Γκρίζλις
 
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: