Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αντέχει ο ΠΑΟΚ την ωμή αλήθεια;

Ο Βρύζας έκανε πλήρη καταγραφή της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και πλέον αυτό που μετρά είναι πώς θα υποδεχθεί την "ωμή" αλήθεια η ομάδα και ο κόσμος. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει.
Αντέχει ο ΠΑΟΚ την ωμή αλήθεια;
Ο Ζήσης Βρύζας δεν ήταν ποτέ του μπαλκονιού. Από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής μέχρι και σήμερα που έγινε παράγοντας αποφεύγει τις κορώνες στο λόγο του, δεν στοχεύει στο συναίσθημα του κόσμου, προτιμά να βάζει μπροστά τη λογική.
Ενδεχομένως γιαυτό το λόγο η δημοφιλία του να μην έχει φθάσει ποτέ στα επίπεδα άλλων προβεβλημένων ανθρώπων που δούλεψαν κατά καιρούς στον ΠΑΟΚ.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου το παραπάνω πόρισμα, βρήκε σχεδόν την απόλυτη εφαρμογή του. Η γλώσσα της αλήθειας που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ άγγιξε τα όρια της ωμότητας.
Ήταν σίγουρα μία ασυνήθιστη εικόνα για τον φίλαθλο του ΠΑΟΚ που είχε μάθει-και του άρεσε κιόλας-να ακούει... ξεσηκωτικούς λόγους.
"Δεν μου... βγαίνει να ζητήσω κι άλλο στήριξη από τον κόσμο" είπε σε μία έκρηξη ειλικρίνειας ο Ζήσης Βρύζας, παρότι σε άλλο σημείο της συνέντευξης είχε τονίσει ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι για τον ΠΑΟΚ: Ο ένας της απαξίωσης και ο άλλος της συσπείρωσης γύρω από την ομάδα.
Και πρόσθεσε: "Εγώ είμαι εδώ και θα τη δώσω τη μάχη μου". Δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κανείς: "μα, καλά πώς θα δώσει μάχη, αν δεν έχει κι άλλους στρατιώτες στο πλευρό του;".
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ πιστεύει ότι τη δεδομένη στιγμή ο κόσμος που θα αποφασίσει να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει την ομάδα θα πρέπει να το κάνει συνειδητά.
Έχοντας πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει στην ομάδα του και πράττοντάς χωρίς να περιμένει... λαγούς και πετραχείλια να κατακλύσουν τον ΠΑΟΚ.
Παρόμοια σκέψη έχει και για τους ποδοσφαιριστές. Θεωρεί ότι οφείλουν να γνωρίζουν με κάθε ειλικρίνεια τι ακριβώς συμβαίνει, ότι η κατάσταση στα οικονομικά μόνο ρόδινη δεν είναι.
Γι' αυτό και όπως, αποκάλυψε χθες έχει ήδη μιλήσει ο ίδιος μαζί τους. Θεωρεί ότι έχοντας μία ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ θα συνειδητοποιήσουν και πόσο σημαντική είναι η δική τους προσπάθεια στα πλέι οφ.
Ενδεχόμενη πρωτιά που θα σημάνει την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αποτελέσει το σημαντικότερο "ερέθισμα" για την προώθηση των διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Όλα αυτά όμως είναι σκέψεις. Απλή θεωρία. Μόνο στην πράξη θα φανεί κατά πόσο κόσμος και ομάδα αντέχουν την αλήθεια. Και πόσο έτοιμοι να δώσουν μία μάχη διαρκείας για να βγάλουν... τα νερά από το σπίτι, όπως πολύ εύστοχα είπε ο Ζήσης Βρύζας.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον απλό οπαδό που, όντας απογοητευμένος, θα αποφασίσει να μην πάει στο γήπεδο. Είναι ανθρώπινο και δικαιολογημένο.
Υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα
Δεν ισχύει κάτι ανάλογο για τους παίκτες όμως. Ναι, μπορεί να βιώνουν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές, μπορεί ορισμένοι από αυτούς να αισθάνονται ότι βρίσκονται με το ένα πόδι στην έξοδο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουν το δικαίωμα να αδιαφορήσουν και να μην δώσουν το 100% των δυνάμεών τους στα πλέι οφ.
Είναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους, αλλά και την ομάδα στην οποία και έδωσαν και, κυρίως, πήραν πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Γιατί και αυτοί που θα φύγουν θα πιστωθούν το... παράσημο της ενδεχόμενης εξόδου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο επόμενο συμβόλαιο που θα κάνουν.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, λοιπόν. Σε λίγες μέρες τα πλέι οφ αρχίζουν και ο Βρύζας θα διαπιστώσει στην πράξη πώς η οικογένεια του ΠΑΟΚ "υποδέχθηκε" την περιγραφή της σκληρής πραγματικότητας που έκανε την Παρασκευή.
Βέβαια, μπορεί όλα τα παραπάνω να ανατραπούν, αν οι εξελίξεις στο επενδυτικό κομμάτι είναι ραγδαίες και θετικές. Αλλά αυτό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, το οποίο θα το ανοίξουμε, ανεξαρτήτως εξέλιξης, στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: