Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Πέπε που φεύγει!!

Όσοι τον μισούν, ως μέρος των επιτυχιών της Μπαρτσελόνα, θα πουν ότι μία νίκη του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Καμπ Νου» και το χαμένο πρωτάθλημα στην Ισπανία ήταν ικανά για να τον στείλουν μακριά από τους πάγκους.
Ο Πέπε που φεύγει
Γράφει ο Τάκης Καραγιάννης...
Όσοι τον λατρεύουν θα πουν ότι είναι λογικό να ζητά ένα διάστημα ξεκούρασης, αφού έχει επέλθει κορεσμός από τους συνεχείς θριάμβους. Λογικοφανείς απόψεις και οι δύο, με δόσεις αλήθειας η καθεμιά, αλλά επιδερμικές αναλύσεις όταν αναφερόμαστε στον Πεπ Γκουαρντιόλα.
Πάθος για το ποδόσφαιρο είχε πάντα, μανιακός, όμως, δεν ήταν ποτέ. Υπάρχουν προπονητές, που μένουν 20 και 30 χρόνια στο χώρο. Δεν πρόκειται να γεράσετε με τον Γκουαρντιόλα στα γήπεδα, εκτός εάν είστε, πλέον, στην τρίτη ηλικία. Πολύ απλά γιατί δεν τον απασχολεί κάτι τέτοιο, δεν τον αγγίζει η ζωή του να περιστρέφεται γύρω από τα γήπεδα. Και έχει ξοδέψει, ήδη, τα μισά του χρόνια σε αυτά.
Ο 40χρονος Πεπ αποτέλεσε πριν από τον Πουγιόλ την ενσάρκωση της καταλανικής κουλτούρας, τη φυσική παρουσία της ιδιαιτερότητάς της στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σε πιο light έκδοση –σε σχέση με τον νυν αρχηγό- μεν, σε πιο μοντέρνα και γκλαμουράτη δε. Γοητευτικός και κομψός άντρας, ευγενής, επιτυχημένος. Ότι χρειάζεται, δηλαδή, για να παραδοθεί στα media και να γίνει μόδα.
Ωστόσο, ο ίδιος ποτέ δεν τράφηκε με αυτά. Απόμακρος με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και εσωστρεφής, αλλά ιδιαίτερα ανοιχτός σε ότι αφορά θέματα εκτός ποδοσφαίρου. Αρκετοί θα μιλήσουν για το φιλανθρωπικό του έργο και για την αγάπη του για την ποίηση και τα βιβλία. Είναι αυτά και άλλα τόσα. Όσον αφορά στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Γκουαρντιόλα κάνει σχέδια, τα οποία για να γίνουν πράξη πρέπει να φθαρεί και ο ίδιος και οι παίκτες του. Και δεν είναι άνθρωπος που του αρέσουν οι γρατσουνιές πάνω του. Είναι άνθρωπος με ταλέντο και είναι διατεθειμένος να το ακολουθήσει στα μονοπάτια που οδηγεί, ακόμη και μακριά από το ποδόσφαιρο.
Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: