Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Παραμένει μετρημένος και αξιοπρεπής!!

Πάμε 14 χρόνια πίσω. Στην Ελλάδα δένουν τα σκυλιά µε τα λουκάνικα. Οι Ελληνες είναι µε το τηλέφωνο στο χέρι και δίνουν εντολές στον χρηµατιστή τους να πουλήσει και ν' αγοράσει. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Παραμένει μετρημένος και αξιοπρεπής
Κυριακή πρωί στο γήπεδο της Νεάπολης. Αγωνιστική περίοδος 1998-99 και το µατς είναι Χαλκηδόνα - Μύκονος για το πρωτάθληµα της Δέλτα Εθνικής. Η Μύκονος κάνει το 0-1. Στον πάγκο της Χαλκηδόνας δηµιουργείται κινητικότητα.
Ο διπλανός µου µε σκουντάει και µου λέει: «Αυτός εκεί που βλέπεις είναι ο γιος του Σπανού». Στα 29 του χρόνια τότε ο Γιώργος. Μέχρι τότε στην µπάλα ήταν γνωστός ο Μιχάλης Σπανός. Από τον Ιωνικό που είχε ξεκινήσει κι από το γυναικείο µπάσκετ µάλιστα. Στη συνέχεια, αρχές της δεκαετίας του '80, δίδυµο µε τον Μελισσανίδη ανέβασαν τον ποδοσφαιρικό Ιωνικό για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική. Δεν θέλησαν να συνεχίσουν και την οµάδα πήρε ο Νίκος Κανελλάκης. Ο Μελισσανίδης την έκανε ύστερα από λίγο για την ΑΕΚ.
Ο Μιχάλης Σπανός, που στο µεταξύ είχε κονοµήσει κι είχε φορτωθεί µε τα πετρέλαια, το µετάνιωσε, αλλά ήταν αργά. Ο Κανελλάκης δεν έδινε µε τίποτα την οµάδα. Ετσι πήρε τη Χαλκηδόνα. Οι οπαδοί της δεν γέµιζαν ούτε καφενείο. Αυτό, όµως, δεν τον εµπόδισε να την ανεβάσει και να την κρατήσει στην Αλφα Εθνική. Σ' αυτήν την πορεία, λοιπόν, ο µικρός τότε Γιώργος Σπανός γαλουχήθηκε µε το ποδόσφαιρο. Μέχρι που η Χαλκηδόνα έµεινε στα χέρια του. Επειδή όµως µε τους υπαλλήλους της ΕΤΕΚΑ σε ρόλο οπαδών δεν µπορούσε να γίνει χαΐρι και προκοπή, την περίοδο 2005-06 ο Σπανός έκανε τη συγχώνευση µε τον Ατρόµητο.
Αυτή είναι η µέχρι τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο. Στα 43 χρόνια του δηλαδή κι έχοντας φάει τα µισά και παραπάνω από αυτά µέσα στα γήπεδα. Με τον Ατρόµητο να έχει ήδη εξασφαλίσει τη συµµετοχή του στην Ευρώπη και να παίζει απόψε για δεύτερη συνεχόµενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν µπορείς να πεις ότι ο Γιώργος Σπανός (φωτό) είναι από τους αετούς της πιάτσας. Ούτε βαρύµαγκας Πειραιώτης το έχει παίξει µέχρι τώρα. Το αντίθετο µάλιστα. Είναι χαµηλών τόνων. Ούτε επίδειξη µαγκιάς έχει κάνει, ούτε των χρηµάτων του. Ηταν και παραµένει µετρηµένος και αξιοπρεπής. Εχει καλές σχέσεις µε τους µεγάλους του ποδοσφαίρου, χωρίς ποτέ να έχει γίνει τσάτσος. Είτε του Βαρδινογιάννη, είτε του Κόκκαλη.
Ούτε τώρα που έχει δανεικούς τους Μήτρογλου και Τάτο του Μαρινάκη. Καλές ήταν οι σχέσεις του µε την «παράγκα», χωρίς όµως να έχει συνδεθεί και να έχει ταυτιστεί µαζί της. Εχει πλέον πείρα κι έχει µάθει από τα λάθη του και ειδικότερα από τον υποβιβασµό στη Β' Εθνική το 2009. Αυτοί είναι ο Γιώργος Σπανός και ο Ατρόµητος. Οι πιθανότητες το βράδυ κόντρα στον Ολυµπιακό είναι θεωρητικές και µόνο. Ελάχιστες, αν όχι µηδαµινές. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει όµως παίζουν η Νο 1 µε το Νο 2 οµάδα. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να είναι υπό πτώχευση και τον ΠΑΟΚ µε τον Αρη στη Θεσσαλονίκη να κυνηγάνε το δίφραγκο µε το ντουφέκι, ο υγιής και αυτάρκης Ατρόµητος είναι η Νο 2 οµάδα. Αυτά.
Και από τον Παύλο και από τον Πατέρα «έφαγε» πόρτα
ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ οι επενδυτές είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Ενα κεφάλι κόβεται, δύο βγαίνουνε. Με το που άνοιξε η πόρτα του Κορυδαλλού να τη διαβεί ο Σαχπατζίδης, για να µην είναι µόνος του χωρίς παρέα ο Ακης, σκάσανε µύτη ο Σαββίδης κι ο Καµπάνης. Λες και ο ένας περίµενε τον άλλον. Στον Παναθηναϊκό ο Βγενόπουλος κατάφερε να νευριάσει και τον Παύλο. Θα µου πείτε τώρα εδώ είχε κάνει µήνυση στον πρωθυπουργό, έχει αρπαχτεί µε αρχηγούς κοµµάτων και µε το µισό Υπουργικό Συµβούλιο (όταν βέβαια αισθανόταν δυνατός), θα κωλώσει στον Παναθηναϊκό; Και από τον Παύλο όµως και από τον Πατέρα «έφαγε» πόρτα. Ουδείς ασχολείται µαζί του κι ουδείς τον λαµβάνει σοβαρά υπόψη του.
Ο,τι ήτανε να δώσει ο Παύλος στον Παναθηναϊκό το έχει δώσει. Και µε το παραπάνω. Και το που µπήκε καταρχήν στην πολυµετοχικότητα κι έβαλε δέκα εκατοµµύρια πολύ ήτανε. Στην ηλικία που είναι ο Παύλος ούτε άλλες φιλοδοξίες έχει ως παράγοντας ούτε ανάγκη από δηµοσιότητα, συνυπολογίζοντας και την κρίση, που έχει κάνει µέχρι και βουνά να λυγίσουνε. Ο Πατέρας να ασχοληθεί ξανά µε τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν υπάρχουν τα λεφτά δηλαδή. Στα σίγουρα έπαιζε µπάλα ο Πατέρας. Οταν στον Παναθηναϊκό δένανε τα σκυλιά µε τα λουκάνικα. Οταν χαλάγανε τα εκατοµµύρια ευρώ λες και ήτανε εκατοµµύρια δραχµές. Τώρα που δεν υπάρχει φράγκο ο καπετάνιος των ονείρων του Φορέα έριξε µαύρη πέτρα κι όπου φύγει φύγει. Ούτε στη συνέλευση δεν πάει.
Δεν υπάρχει για δείγµα ούτε ένα πεντάευρω
ΚΑΤΑ τα άλλα, µε τον καθ' ύλην αρµόδιο να τρέχει στο µαιευτήριο, η ανακοίνωση του Τζίγγερ για τη ΓΗΠΕΛ ανέβηκε στο σάιτ του Παναθηναϊκού στο ηµίχρονο του Ρεάλ - Μπάγερν. Τρέχα γύρευε. Επί της ουσίας, ωστόσο, πιάσ' το αυγό και κούρευ' το. Ο καθένας λέει τα δικά του και αν µπει ποντικός στο ταµείο της ΠΑΕ θα πεθάνει από ασιτία. Ούτε ένα πεντάευρω δεν υπάρχει για δείγµα. Επειδή, λοιπόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάµε στην ουσία του προβλήµατος: το 2008 µε την πολυµετοχικότητα µπήκαν στην ΠΑΕ 65 εκατοµµύρια, συν άλλα 50 που ήταν τα έσοδα της σεζόν 2008-09.
Την επόµενη σεζόν 2009-10 τα έσοδα ήταν 30 εκατοµµύρια. Πριν από το καλοκαίρι, όµως, προέκυψε πρόβληµα ρευστότητας. Και για να καλυφθεί γύρισε πίσω η ΓΗΠΕΛ ένα τάληρο εκατοµµύρια, ενώ τσόνταραν ένα δεκάρικο συνολικά οι µέτοχοι. Σούµα σε λιγότερο από δύο χρόνια γίνανε φύλλο και φτερό 160 εκατοµµύρια γιούρο. Τύφλα να 'χουνε οι Χριστοδουλάκηδες και οι Αλογοσκούφηδες. Για τέτοια διαχείριση µιλάµε. Εκεί ακριβώς χάθηκαν και η µπάλα και το παιχνίδι. Αν µιλήσουµε για λεφτά δηλαδή, της ΓΗΠΕΛ είναι πταίσµα και τα 165 σε λιγότερο από δύο χρόνια κακούργηµα.
Υπάρχει και Ακης Νο 2 στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου
- Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ Οταν είναι µέσα εδώ και δέκα µήνες για µια µαλακία ο Μπέος, θα γλίτωνε η οικογένεια Τσοχατζόπουλου;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: