Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι "ξεκλειδωτές", τα γατάκια κι ο Σκόνδρας!!

Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τον τελικό με τον δικό του τρόπο. Τι λέει για Σκόνδρα, Μήτρογλου, Ιτάνζ, Μαρτίνεθ, τους …ξεκλειδωτές, τα γατάκια και τον χάφαρο.
Οι "ξεκλειδωτές", τα γατάκια κι ο Σκόνδρας
Καταρχήν, μία εισήγηση. Όπως είναι ο Σκόνδρας, όπως είναι, πας και τον παίρνεις και δουλεύεις μαζί του για να τον βελτιώσεις. Καλός μπακ και σε καλή ηλικία. Πολύ γρήγορος, πολύ γερό παιδί, με τσαγανό, άσε ρε Σάντος στην Εθνική Βύντρες και τέτοια. Έχει φόντα αυτό το παιδί για μεταγραφή.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 30λεπτο μου άρεσε. Πολύ καλός, είχε όρεξη, είχε κέφι, αλλάζανε θέσεις, μπήκανε για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Κέρδισε και το πέναλτι ο Ολυμπιακός αλλά το έχασε ο Χολέβας- ο οποίος δεν ήταν καλός γενικώς χθες- έκανε το γκολ ο Τζιμπούρ, πατάγαμε περιοχή καλύτερα, περίμενα στο β’ ημίχρονο να βάλουμε κι άλλο γκολ.
Μπαίνοντας όμως ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Πάλι τα ίδια. Τόσες φορές ο Ολυμπιακός στα β’ ημίχρονα πέφτει. Προβληματικός ήταν, σαν ξεθυμασμένος.
Μπράβο  στον Ατρόμητο, ήταν πολύ καλός για τα κυβικά του, είναι μεγάλη υπόθεση να πηγαίνει τον Ολυμπιακό στα πέναλτι παρά ένα λεπτό. Έτρεχαν, μάρκαραν σωστά, ειδικά ο σέντερ μπακ ο Τόμας μου άρεσε πολύ και ο Σκόνδρας για τον οποίο ξεκίνησα να μιλάω. Και ο Ιτάνζ μου αρέσει, είναι καλός τερματοφύλακας.
• Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θα ήθελα τον Ιτάνζ να συμπληρώσει την τριάδα των τερματοφυλάκων μας, του είχε πει και ο Μήτρογλου τρομερά λόγια για τον Ιτάνζ σε ανύποπτο χρόνο. Ναι, θα τον ήθελα τον Ιτάνζ να συμπληρώσει Κάρολ και Μέγερι, να έχεις πολύ δυνατή τριάδα.
Ο Μήτρογλου μπορεί να μην έκανε εντύπωση σε πολλούς, εμένα όμως σε αυτό το ματς μου άρεσε. Και δεν λέω συχνά καλά λόγια για τον Μήτρογλου, είμαι αυστηρός μαζί του. Όμως κάθε ματς έχει ιδιαιτερότητες, με τον Ολυμπιακό αντίπαλο έπαιζε, Τελικό Κυπέλλου έπαιζε, μου άρεσε που ξεκινούσε από πίσω, δύο παίκτες του Ολυμπιακού πήγαιναν πάνω του για να τον σταματήσουν. Και δεν είχε έναν γρήγορο να απελευθερωθεί, αν είχε λόγου χάρη ο Μήτρογλου τον Ναπολεόνι του Λεβαδειακού μαζί του, θα έκανε περισσότερα πράγματα.
Και ο Μήτρογλου πρέπει να είναι στην Εθνική ομάδα, σκάνδαλο να παίρνει ο Σάντος τα φιλαράκια του τους Λυμπερόπουλους, την παρέα του Φύσσα.
Ο Δώνης πήγε πολύ καλά φέτος, και σε πρωτάθλημα και σε Κύπελλο, μπράβο του. Ήταν πιο πονηρός, πρόσεξε και την άμυνα φέτος, όχι όπως πέρσι που κατέβηκε επιθετικά με την ΑΕΚ στον τελικό και έφαγε 3 γκολ, είχα βγει στη στήλη τότε με τίτλο «πού πας ρε Δώνη»! Και στο πρωτάθλημα πέρσι ήταν πάσα- πάσα- πάσα και τον πιάνανε κορόιδο τον Ατρόμητο.
Ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να βρει έναν παικταρά γρήγορο διεμβολιστή και κουμανταδόρο, να καλύπτει το κενό του Ιμπαγάσα. Σε αντιμετώπιζε ο Τομάς και οι άλλοι του Ατρόμητου πίσω για πλάκα. Θέλει «ξεκλειδωτές» ο Ολυμπιακός στον  άξονά του, χάφαρο θέλει, όχι γατάκια… Δύο ματς είχα δει όλα κι όλα τον Μακούν στον Ολυμπιακό και αμέσως είπα στη στήλη «αυτός είναι ο σκύλος; Λυπάμαι… Κρίμα… Την πατήσανε πάλι». Τόσα λεφτά πεταμένα για τον Μακούν.
• Εδώ μπαίνει ο Φουστέρ και φαίνεται πολύ πιο χρήσιμος από τον Μακούν παρ’ ότι δεν ξέρει μπάλα. Δεν ξέρει μπάλα ο Φουστέρ αλλά έχει ένα καλό, χώνεται στο γκολ, πατάει περιοχή και σκοράρει. Χθες έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Βαλβέρδε ο Φουστέρ που τον έφερε στον Ολυμπιακό και που τον στήριξε.
Εγώ θέλω για τον Ολυμπιακό χαφ που να ντριμπλάρουν και κανένα αντίπαλο, να μπουκάρουν, να σπάνε τις άμυνες, να δημιουργούν υπεραριθμία, να φέρνουν πανικό στον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός εκεί πρέπει να ενισχυθεί.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός, όπως και ο κόσμος του Ατρόμητου, και αυτό οφείλεται σε Μαρινάκη και Σπανό που έκαναν με τις ενέργειές τους τον Τελικό γιορτή. Ήταν ένας καθαρός τελικός, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα, θύμισε Αγγλία.
• Και μια που είπα για Αγγλία, θέλω να πω εδώ κάτι. Βλέπω τη Γουίγκαν στα τελευταία της ματς, κάθομαι και τη βλέπω για τον προπονητή Μαρτίνεθ που τα δημοσιεύματα έλεγαν ότι ενδιαφέρεται γι’ αυτόν ο Ολυμπιακός. Έχω εντυπωσιαστεί. Πολύ καλός προπονητής! Τρομερή η Γουίγκαν στα τελευταία ματς που τη βλέπω, διέλυσαν τη Νιούκαστλ τώρα με 4 γκολ, είχα δει και τη ματσάρα που έκανε με την Μάντσεστερ και με την Άρσεναλ, ενώ δεν πήγαινε καλά, τον τελευταίο καιρό κάνει τρομερά παιχνίδια. Βλέπω σταθερά τα τελευταία  παιχνίδια της και έχω άποψη:  Έξυπνος προπονητής, κλείνει χώρους πίσω με ένα ωραίο 5-3-2, βγαίνει ωραία μπροστά, και είναι ζωηρός, φωνάζει, παρεμβαίνει, μου αρέσει αυτός ο προπονητής.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: