Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το παλεύει για Ευρώπη…

Το παλεύει για Ευρώπη…
Χωρίς προβλήματα επικράτησε η Σταντάρ Λιέγης με σκορ 2-0 της Κορτράικ στην έδρα της στο παιχνίδι ουραγών για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Βελγίου. Η ομάδα της Λιέγης συνεχίζει την προσπάθεια για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», αν και απέχει πέντε βαθμούς από την τρίτη θέση.

Η Σταντάρ πέτυχε ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και, χωρίς να ανησυχήσει, έδειξε σημάδια ανάκαμψης για την τελική «μάχη». Ο Σέιχα στο 43’ και ο Γκονζάλες στο 58’ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0.

Στον πρώτο όμιλο για τα πλέι οφ του Europa League, η Λέουβεν έκανε μεγάλη «ανατροπή» και νίκη με σκορ 3-2 επί της Σερκλ Μπριζ εντός έδρας, παρόλο που βρισκόταν πίσω με δύο γκολ στο ημίχρονο και βρίσκεται σε απόσταση «αναπνοής» από την πρωτιά στον όμιλο. Μαλίν και Λιρς έμειναν στο 1-1 στο «Μέχελεν».

Στον δεύτερο όμιλο, η Ζούλτε Βάρεγκεμ νίκησε στην έδρα της πρωτοπόρου Μονς με 1-0 και συνεχίζει να την… κυνηγά.

«Σφαγή» για Τσάμπιονς Λιγκ

Κάτι το αριθμητικό πλεονέκτημα, κάτι η δύναμη της έδρας, έσπρωξαν τη Γάνδη στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ τίτλου στο πρωτάθλημα Βελγίου. «Μάχη», πλέον, για τη δεύτερη θέση και την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, με τρεις ομάδες να τη διεκδικούν ενώ η Κλαμπ Μπριζ έμεινε επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Η ομάδα της Μπριζ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασε με το γκολ του Χόφκενς στο 7’. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και έφτασαν στην ισοφάριση στο 23’ με τον Κουλιμπαλί, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Γάνδη κέρδισε πέναλτι στο 61’ και, παράλληλα, την αποβολή του σκόρερ των φιλοξενούμενων, Χόφκενς. Ο Τάις ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 27 Απριλίου

Γκενκ – Άντερλεχτ 0-4

Σάββατο 28 Απριλίου

Γάνδη – Κλαμπ Μπριζ 2-1

Σταντάρ Λιέγης – Κορτράικ 2-0

Μαλίν - Λιρς 1-1

Λόκερεν – Γκέρμιναλ 3-1

Μονς – Ζούλτε Βάρεγκεμ 0-1

Λέουβεν – Σερκλ Μπριζ 3-2


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: