Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βόμβα στο EURO!!

Βόμβα εξερράγη στην Ουκρανία και το EURO σε …κίνδυνο. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος στέκεται στα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που φυτρώνουν το ένα μετά το άλλο!
Βόμβα στο EURO!
Το EURO πλησιάζει όμως τα όνειρα των Ουκρανών έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη και πλέον δεν υπάρχει ανυπομονησία για τη σέντρα της διοργάνωσης, αλλά αγωνία και έντονος προβληματισμός για το αν θα καταφέρουν να φτάσουν στην 9η Ιουνίου.
Η πρώην σοβιετική χώρα των 48 εκατ. πολιτών έχει ως βασικό στόχο να χρησιμοποιήσει το ποδόσφαιρο ως μια λαμπερή βιτρίνα για να εντυπωσιάσει και να προσελκύσει σε πρώτη φάση Ευρωπαίους οπαδούς και αργότερα επενδυτές.
Αυτή ήταν άλλωστε και είναι η πιο σημαντική βιτρίνα στη νεότερη ιστορία της, για το λόγο αυτό δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια για την κατασκευή σταδίων και χώρων υποδομής, ώστε να γοητεύσουν τους επισκέπτες.
Φαίνεται όμως πως η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει επικίνδυνα και δυστυχώς μετά το «Κλέφτες, απατεώνες» του Μισέλ Πλατινί, αναδύθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της η Ουκρανία. Ο ξυλοδαρμός στη φυλακή της πρώην πολιτικής ηγέτιδας της χώρας, Γιούλι Τιμοσένκο και η απεργία πείνας είχαν ως συνέπεια πρωτοφανείς βομβιστικές επιθέσεις στη γενέτειρά της, Ντνιπροπέτροφσκ, περιοχή κοντά στο Ντόνετσκ! 
 
Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν πως οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να στείλουν απειλητικό μήνυμα, να φοβίσουν και όχι να σκοτώσουν, γι’ αυτό και δεν έβαλαν στους εκρηκτικούς μηχανισμούς καρφιά ή άλλα αντικείμενα που θα προκαλούσαν όλεθρο. Ωστόσο, οι 27 τραυματίες, αλλά και η εύθραυστη κατάσταση μόνο πανικό σκόρπισαν στην Ευρώπη και μπορεί ο Μισέλ Πλατινί να εξέφρασε την στήριξή του στην Κυβέρνηση και τα μέτρα που θα πάρουν, ωστόσο η ανησυχία γιγαντώνεται. Ο Πολωνός Πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε αυστηρά να λάβουν υπόψη με τη μέγιστη σοβαρότητα αυτές τις επιθέσεις.
 
Δυστυχώς, λίγες εβδομάδες πριν τη σέντρα η μπάλα πέρασε σε… τελευταία μοίρα, με την Δύση, αλλά και τους υποστηρικτές να πιέζουν για την απελευθέρωση της Τιμοσένκο προβάλλοντας ως ισχυρό ατού την ασφάλεια του EURO 2012! Οι Αρχές ανησυχούν, κάθε… κάδος και κάθε γωνιά κοντά στα μεγάλα σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να κρύβουν μια δυσάρεστη έκπληξη και ποτέ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεν είχε ανάλογη πίεση! 
 
Το EURO 2012 είναι η μεγάλη του ευκαιρία να βγάλει τη χώρα από τη σκιά του παρελθόντος και να ανοίξει νέους δεσμούς με τη Δύση και δεν αποκλείεται να υποκύψει! «Το Euro 2012 είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την Κυβέρνηση, μεγαλύτερο και από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου!  Η Κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να το θυσιάσει για την Τιμοσένκο» τόνισε κορυφαίος πολιτικός αναλυτής!
 
Η Ουκρανία μοιάζει ευάλωτη λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της διοργάνωσης και το νέο χτύπημα ήρθε από την… Αγγλία, όταν ο Τύπος της χώρας αποκάλυψε ομάδες «Ναζί» που εκπαιδεύουν χούλιγκανς ενόψει EURO. Οι «Πατριώτες της Ουκρανίας» είναι αντίθετοι στη διεξαγωγή και στο στόχαστρό τους θα μπουν έγχρωμοι παίκτες, αλλά και η αστυνομία. Μάλιστα, γι’ αυτό η… εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει μάχες σώμα με σώμα, αλλά και με μαχαίρια και όπλα, με τους ίδιους να τονίζουν πως με ένα… τηλεφώνημα μπορεί να αρχίσει «πόλεμος». 
 
Τα εμπόδια λοιπόν είναι πολλά και ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας, με την Κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύσεις σε μια μάχη… άνιση με τον χρόνο. Η Ουκρανία ακροβατεί σε σχοινί έτοιμο να σπάσει, η UEFA παρακολουθεί στενά και αν αισθανθεί πως η ασφάλεια επισκεπτών, ομάδων και αποστολών απειληθεί τότε θα προβεί σε δραστικές κινήσεις!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: