Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Ευκαιρία για τους νέους οι Ακαδημίες της Λίβερπουλ»

«Ευκαιρία για τους νέους οι Ακαδημίες της Λίβερπουλ»
Για τις ευκαιρίες που έχουν τα νέα παιδιά να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου και να μυηθούν στη νοοτροπία της Λίβερπουλ μίλησε ο Άλεξ Άρνολντ, μέλος του προπονητικού επιτελείου των Ακαδημιών των «κόκκινων». Ο Άγγλος τεχνικός βρέθηκε στο studio του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε στο Νίκο Χαραλαμπόπουλο για την κατάσταση που συνάντησε στην Ελλάδα.

Ο Άρνολντ, με βάση το ρόλο που έχει στο σύλλογο, έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας, αφού σκοπός του είναι «να έρθει σε επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη νέα γενιά».

Ο ίδιος είναι «απόλυτα ευχαριστημένος με τις υποδομές στην Ελλάδα» και στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει «αρκετός κόσμος που μοιράζεται το πάθος για το σύλλογο», κάτι που τον κάνει εξαιρετικά υπερήφανο.

«Το σημαντικό είναι να διασκεδάζουν τα νέα παιδιά μέσα από το ποδόσφαιρο και να νιώθουν καλά με την παρουσία τους μέσα στις Ακαδημίες μας», δήλωσε ο Άλεξ Άρνολντ για να προσθέσει ότι «σε κάθε περίπτωση, μόλις εντοπιστεί κάποιος παίκτης με ταλέντο, τότε γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να δοκιμαστεί αυτός και στην Αγγλία».

Το μέλος του προπονητικού επιτελείου των «κόκκινων» στάθηκε και στη νοοτροπία του συλλόγου, κάτι που είναι πολύ βασικό για τη λειτουργία του συστήματος των Ακαδημιών: «Μιλάμε συνεχώς για το Liverpool way. Έχουμε δύο διαφορετικούς στόχους. Αφενός να δώσουμε στη νεολαία το απαραίτητο υπόβαθρό και αφετέρου να κάνουμε το ίδιο και στους προπονητές. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα γίνουν και σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Θέλουμε να δείξουμε πως λειτουργεί ο σύλλογος τόσο μέσα στα γήπεδα, όσο και έξω από αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: