Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Μυρίζει» τίτλος!!

«Μυρίζει» τίτλος
Το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση της φετινής Superliga έκανε το Σάββατο η Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 2-0 στην έδρα της Μαρίτιμο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ξεφεύγοντας προσωρινά με εφτά βαθμούς από τη δεύτερη Μπενφίκα στην κορυφή, με τους «αετούς» να αγωνίζονται την Κυριακή στην έδρα της Ρίο Αβε. Οπότε, οι κάτοχοι του Europa League περιμένουν πλέον ήττα ή ισοπαλία των πρωτευουσιάνων, ώστε να κατακτήσουν και μαθηματικά τον τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, αφού ευνοούνται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Λουζιτανούς.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, όμως εξακολουθούν να έχουν ένα +6 από την έκτη Γκιμαράες, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν την τελευταία προνομιούχο θέση για την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα ήταν σαφώς ανώτεροι και θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα, όμως αρκέστηκαν στα δύο εύστοχα πέναλτι του Χουλκ στο 15’ και στο 89’, φάση που οδήγησε στην αποβολή του Μιράντα.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Μαϊκόν, Σαπουνάρου, Αλεξ Σάντρο, Οταμέντι, Λούτσο Γκονζάλες (88’ Ρολάντο), Μουτίνιο, Φερνάντο, Τζ. Ροντρίγκεζ (75’ Ντεφούρ), Χουλκ, Βαρέλα (63’ Τζάλμα Κάμπος)


«Σοκ» για την Γκιμαράες, που ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της αδιάφορης Ζιλ Βιθέντε και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς την πέμπτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Europa League.



Αναλυτικά, η 28η αγωνιστική:


Παρασκευή 27/4/12

Μπράγκα-Ολιανένσε 1-2
(19΄Κοέλιο-57΄Καουέ, 74΄Ντάντι)

Σάββατο 28/4

Ζιλ Βιθέντε-Γκιμαράες 3-1

Μαρίτιμο-Πόρτο 0-2


Κυριακή 29/4 18:00

Μπέιρα Μαρ-Πάσος Φερέιρα

Λεϊρία-Φεϊρένσε

Σετούμπαλ-Νασιονάλ

21:15 Ρίο Αβε-Μπενφίκα

Δευτέρα 30/4

22:15 Σπόρτινγκ-Ακαντέμικα


Η επόμενη (29η) αγωνιστική:

Φεϊρένσε-Γκιμαράες
Νασιονάλ-Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα-Λεϊρία
Ακαντέμικα-Σετούμπαλ
Πάσος Φερέιρα-Ρίο Αβε
Πόρτο-Σπόρτινγκ
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: