Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Βαστάει" ακόμα η Σαραγόσα του Μανόλο!!

Εξαντλημένη από την Πέμπτη, η Μπιλμπάο που ονειρεύεται το Τσάμπιονς Λιγκ, υποτάχθηκε εύκολα στη Σαραγόσα (2-0), με τον Μανόλο Χιμένεθ να ελπίζει πλέον στη σωτηρία.
"Βαστάει" ακόμα η Σαραγόσα του Μανόλο!
Ηταν Πρωτοχρονιά όταν κατά την παρουσίαση του ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριζε πως «η Σαραγόσα θα σωθεί!» Τότε άπαντες γελούσαν μιας και οι Αραγόνες απείχαν 12 βαθμούς από την παραμονή. Ακόμα και μετά τις αρχικές αποτυχίες που αύξησαν την απόσταση στο -15, ο τέως προπονητής της ΑΕΚ εξακολουθούσε να διατρανώνει την πίστη του. Πλέον τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν, η Σαραγόσα απέχει τέσσερις βαθμούς από το θαύμα και όλοι λένε «γιατί όχι!»
Η διαφορά έφτασε σε αυτό το μίνιμουμ σημείο χάρη στην σαββατιάτικη γκέλα της Βιγιαρεάλ με την Οσασούνα (1-1), που ωστόσο, έπρεπε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Μανόλο. Ελα όμως που υποδεχόταν την εκπληκτική φέτος Μπιλμπάο, την οποία έκανε φύλο και φτερό. Και δεν είναι μόνο η εύκολη νίκη με 2-0, αλλά και τα δύο δοκάρια που είχε και ακόμα 3-4 καλές ευκαιρίες να διασύρει τη φημισμένη αντίπαλο της.
Η Σαραγόσα μπήκε πολύ δυνατά, μιας και γνώριζε ότι η Αθλέτικ θα ήταν σίγουρα κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης στα ημιτελικά του Europa League και την πρόκριση στον τελικό. Το πρόβλημα που έχει ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι πως δεν έχει βάθος στον πάγκο και θα έπρεπε να παίξουν οι ίδιοι εξαντλημένοι παίκτες που μόχθησαν κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο Ποστίγκα (27') σημάδεψε το δοκάρι και στην ίδια φάση διαρκείας ο Εντού Οριόλο πλάσαρε κάτω από το σώμα του Ιραϊθόθ, σκοράροντας για πρώτη φορά στην Πριμέρα.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν στο 51', με τον Απόνιο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ιραϊθόθ και να κλειδώνει τη νίκη που φέρνει την ομάδα του κοντά στη Βιγιαρεάλ. Η Σαραγόσα μάλιστα γλυκάθηκε και ήθελε κι άλλο, με τον Ζουκουλίνι (80') να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι. Ετσι η Σαραγόσα έχει πλέον βάσιμες ελπίδες, ενώ η Αθλέτικ βλέπει το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ να απομακρύνεται.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: