Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Αστραπές και βροντές στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Αστραπές και βροντές στο «Στάμφορντ Μπριτζ»
Η βροχή στο Λονδίνο έφερε …κεραυνούς στα δυτικά της πόλης, με την Τσέλσι να σκορπά την ΚΠΡ με σκορ 6-1 και να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των δύο τελικών που έχει να αγωνιστεί. Χατ τρικ από τον Φερνάντο Τόρες, το γκολ της τιμής από τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ρεκόρ για τους «μπλε».

Γκολ από τα αποδυτήρια, και τι γκολ!

Η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα με εξαιρετική προσπάθεια του Ντάνιελ Στάριτζ και έτσι άρχισε ο χορός στη βροχή.

Οι Λονδρέζοι σκόραραν άλλα 3 γκολ στα υπόλοιπα 24΄με την …μπόρα να περνά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά όχι για την ΚΠΡ, η οποία δέχθηκε ακόμη ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Με την ήττα της, η ΚΠΡ έμεινε στους 34 βαθμούς και περιμένει με αγωνία την αναμέτρηση της Μπλάκμπερν με την Τότεναμ για να μάθει εάν βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη.

Α’ Ημίχρονο

Μόλις 45’’ χρειάστηκαν στον Ντάνιελ Στάριτζ για να ανοίξει το σκορ, με τον Άγγλο άσο να σουτάρει από τη γωνία της περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Τζον Τέρι πήρε την σκυτάλη και έκανε 2 τα τέρματα της ομάδας του, με τον αρχηγό των Λονδρέζων να πανηγυρίζει ζητώντας «συγγνώμη» για την αποβολή του στο «Καμπ Νου», στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.

Και κάπου εκεί, σίγησαν οι πάντες για να ακολουθήσει το κρεσέντο του Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε στο 18΄, μετά από όμορφο ομαδικό συνδυασμό και δεν αστόχησε στο τετ α τετ. Και στο 25’ ο στράικερ των «μπλε» κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη φάση, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχυση στην άμυνα της ΚΠΡ και σημείωσε το 4-0, σπάζοντας το ρεκόρ, με την Τσέλσι να πετυχαίνει για πρώτη φορά 4 τέρματα σε 25’.

Β’ Ημίχρονο

Οι ρυθμοί ήταν λογικό να πέσουν, ωστόσο η Τσέλσι δεν κατέβασε τελείως ταχύτητα. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν ακόμη δύο γκολ, με τον Τόρες και τον Φλοράν Μαλουντά, εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα της ΚΠΡ και την αδυναμία των φιλοξενούμενων να απειλήσουν σε οποιαδήποτε στιγμή. Ο Τζιμπρίλ Σισέ αναγκάζονταν να βγει στα άκρα και να γυρίζει πίσω να πάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα να μένει μόνος του ο Μπόμπι Ζαμόρα στην κορυφή της επίθεσης.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μαρκ Χιουζ ήταν να μειώσει το σκορ, με τον Γάλλο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το τελικό 6-1. Η Τσέλσι μείωσε τη διαφορά της από Άρσεναλ και Νιούκαστλ και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, με τον Φερνάντο Τόρες να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με την μπλε φανέλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ – Φερέιρα, Μποσίνγκουα(80' Χάτσινσον), Τέρι, Κόουλ – Λάμπαρντ, Εσιέν, Στάριτζ, Μάτα(66' Μαλουντά), Καλού(72' Ραμίρες) - Τόρες

ΚΠΡ: Κένι, Ονουόχα, Φέρντιναντ, Χιλ, Ταϊβό, Μακί, Ντέρι, Μπάρτον, Μπουζάκι(65' Τραορέ), Ζαμόρα(77' Ράιτ-Φίλιπς), Σισέ

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28/4

Έβερτον – Φούλαμ 4-0
(7’ πεν., 40’ Γέλαβιτς, 16’ Φελαϊνί, 60’ Κέιχιλ)

Στόουκ – Άρσεναλ 1-1
(9’ Κράουτς – 15’ Φαν Πέρσι)

Σάντερλαντ – Μπόλτον 2-2
(36’ Μπέντνερ, 55’ ΜακΚλιν – 26’, 70’ Κ. Ντέιβις)

Σουόνσι – Γουλβς 4-4
(1’ Ορλάντι, 4’ Άλεν, 15’ Ντάιερ, 31’ Γκρέιαμ – 28’ Φλέτσερ, 33’ Τζάρβις, 54’ Έντουαρντς, 69’ Τζάρβις)

Γουέστ Μπρομ – Άστον Βίλα 0-0

Γουίγκαν – Νιούκαστλ 4-0
(13’, 15’ Μόσες, 36’ Μαλόνεϊ, 45’ + 2’ Ντι Σάντο)

Νόριτς – Λίβερπουλ 0-3
(24', 28' 82' Σουάρες)

Κυριακή 29/4

Τσέλσι – ΚΠΡ 6-1
(1’ Στάριτζ, 13’ Τέρι, 19’, 25’, 64’ Τόρες, 80’ Μαλουντά – 84’ Σισέ)

Τότεναμ – Μπλάκμπερν (18:00)

Δευτέρα 30/4

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: