Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Έτσι έχει η κατάσταση!!

Έτσι έχει η κατάσταση
Από τη στιγμή που ο Ατρόμητος δεν κατέκτησε το Κύπελλο, η κατάταξη των play offs θα κρίνει και από ποια αφετηρία θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους προσπάθεια την επόμενη σεζόν οι τέσσερις που θα συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα. Εφόσον η ομάδα του Περιστερίου κατακτούσε το τρόπαιο, θα συμμετείχε στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League σε κάθε περίπτωση, πλην εκείνης που θα τερμάτιζε πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα, οπότε θα ξεκινούσε στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Το www.sport-fm.gr αναλύει πώς διαμορφώνεται η κατάσταση για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΑΕΚ, αλλά και πώς μεταφράζεται... ευρωπαϊκά η κάθε θέση στα play offs.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, τα πράγματα έχουν ως εξής:

- ο πρώτος των play offs της Σούπερ Λίγκας θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και θα πρέπει να περάσει έναν ακόμη για να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους. Η κλήρωση θα γίνει στις 20 Ιουλίου και οι αγώνες στις 31/7-1/8 και 7-8/8. Εφόσον περάσει στα play offs του Champions League, θα μάθει τον αντίπαλό του στην κλήρωση που θα γίνει στις 10 Αυγούστου και θα δώσει τους αγώνες 21-22/8 και 28-29/8. Αν περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης, θα περιμένει την κλήρωση στις 30 Αυγούστου και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στις 18-19 Σεπτεμβρίου. Εφόσον ο πρώτος των play offs αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα αγωνιστεί στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Europa League.

- ο δεύτερος των play offs της Σούπερ Λίγκας θα παίξει στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League. Η κλήρωση για τον αντίπαλο θα γίνει στις 10 Αυγούστου και οι αγώνες στις 23 και 30 του μήνα. Εφόσον προκριθεί στους ομίλους, ακολουθεί η κλήρωση στις 31 Αυγούστου και η δράση αρχίζει στις 20 Σεπτεμβρίου.

- ο τρίτος των play offs της Σούπερ Λίγκας θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και θα πρέπει να περάσει δύο φάσεις για να μπει στους ομίλους. Θα μάθει τον αντίπαλό του σε κλήρωση που θα γίνει στις 20 Ιουλίου και θα δώσει αγώνες στις 2 και 9 Αυγούστου.

- ο τέταρτος των play offs της Σούπερ Λίγκας θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και θα πρέπει να περάσει τρεις φάσεις για να μπει στους ομίλους. Η κλήρωση γίνεται στις 25 Ιουνίου και οι αγώνες στις 19 και 26 Ιουλίου.

* Η τελική κατάταξη των play offs μπορεί να μην έχει σημασία, εφόσον υπάρξουν ποινές από την UEFA για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ ή/και ΑΕΚ, που αντιμετωπίζουν αυτόν τον κίνδυνο. Εφόσον κάποια ή κάποιες από τις ομάδες αυτές τιμωρηθούν με αποκλεισμό από την Ευρώπη, τη θέση τους θα πάρουν οι ομάδες από την έκτη και κάτω με βάση την τελική κατάταξη της Σούπερ Λίγκας (έκτος ο Αστέρας Τρίπολης, έβδομος ο Λεβαδειακός και όγδοος ο ΠΑΣ Γιάννινα).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: