Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το μεγαλύτερο δώρο του Βαλβέρδε!!

Το μεγαλύτερο δώρο του Βαλβέρδε
Στεναχωρήθηκα πολύ στο τέλος της παρουσίας του Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό.

Μέσα από τη διαδικασία της απάντησης στην τελευταία ερώτηση που δέχθηκε, ο Βάσκος προπονητής είπε ότι δεν έχει σκοπό να γράψει και να εκδώσει τη βιογραφία του.

Είμαστε πολύ άτυχοι οι Ελληνες ποδοσφαιρόφιλοι που ο Βαλβέρδε δεν θα το κάνει αυτό, ή τουλάχιστον που δεν συγκαταλέγεται στα άμεσα σχέδιά του.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Είναι ευχή να έγραφε ένα βιβλίο για την ελληνική εμπειρία του, δίχως φτιασιδωμένο λόγο, με την ειλικρίνεια που τον διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στα μέρη μας. Για τρεις, κυρίως, λόγους: Επειδή έχει πολύ καλή αντίληψη για το ποδόσφαιρο, επειδή θέλει να δει το ελληνικό πρωτάθλημα να βελτιώνεται και έτσι θα προσέγγιζε το θέμα με σεβασμό, αλλά και επειδή ο λόγος του θα είχε μεγάλη βαρύτητα, λόγω της αποδοχής του στην Ελλάδα.

Ένα βιβλίο με όσα δεν του άρεσαν και θα ήθελε να δει να αλλάζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στους Ελληνες που τον θαυμάζουν ο 48χρονος προπονητής. Εχει άποψη, και μάλιστα ξεκάθαρη, όπως πολύ καλά έχουμε όλοι ψυλλιαστεί μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όπως πολύ καλά έχουμε διαβάσει στο πρόσωπό του, στη γλώσσα του σώματός του σε μια σειρά από καλές και κακές στιγμές που έζησε στα ελληνικά γήπεδα.

Δεν έχει λόγο να το κάνει αυτό ο Βαλβέρδε. Δεν θέλει να γίνει κακός. Δεν θέλει να μας τα πει κατάμουτρα και να μας κακοκαρδίσει. Όχι επειδή λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του, δηλαδή επειδή έχει ανοικτή στο κεφάλι του την πιθανότητα να επιστρέψει, αλλά επειδή δεν θέλει να στεναχωρήσει τους ποδοσφαιρόφιλους μιας χώρας που τον αγάπησε, τον συμπάθησε, τον εκτίμησε, τον σεβάστηκε, του έδωσε γενική και όχι οπαδική απήχηση.

Μέσα από ιδιωτικές συζητήσεις και αποσπάσματα των συνεντεύξεών του, κανείς έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί ότι ο Βαλβέρδε έχει βαθιά κατανοήσει όλα τα σοβαρά προβλήματα του ποδοσφαίρου μας. Κρίμα που δεν βρίσκει νόημα και δεν του δίδεται κίνητρο για να τολμήσει να μας τα πει μαζεμένα, ωμά και ειλικρινά. Θα ήταν η μεγαλύτερη προσφορά προπονητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είτε του δίναμε την πρέπουσα σημασία, είτε όχι…


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: