Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Κοντοζυγώνει το εφιαλτικό σενάριο!!

Αυτή η χώρα δεν είχε κυβέρνηση τον Γενάρη, τον Φλεβάρη, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο; Δεν μπορούσε τότε ο Ντέμης και όλη η ΑΕΚ να πάρουν τις ρυθμίσεις που ήθελαν; Δεν είχε και τότε απλήρωτο το "44" η ΑΕΚ; Αδυνατώ, λοιπόν, να πιστέψω ότι η αιτία του κακού της ΑΕΚ είναι η ...ακυβερνησία. Έλεος! Το σχόλιο του Γιάννη Ξενάκη.
Κοντοζυγώνει το εφιαλτικό σενάριο
Καταρχάς ας δώσουμε την πρέπουσα σημασία στη δήλωση Δημητρέλου. Σε ημέρα στενοχώριας για την ομάδα, σε ημέρα που γράφτηκε μια "μαύρη σελίδα", η συνήθης αντίδραση είναι η... αντεπίθεση. Το μαχαίρι στο κόκκαλο, οι ύβρεις και... κατάρες, η μετατόπιση ευθυνών στην κακιά ΕΠΟ. Ο Δημητρέλος προτίμησε να ακολουθήσει έναν άλλον δρόμο στις δηλώσεις και αυτό τον τιμά. Της αλήθειας όσο κι αν αυτή είναι σκληρή και πονά.
Έτσι λοιπόν με τη δήλωση "η ΑΕΚ, δυστυχώς, σήμερα δεν πήρε την αδειοδότηση και δεν την πήρε δικαίως. Δικαίως δεν την πήρε γιατί δεν είχε τις προϋποθέσεις να την πάρει.", αν υπήρχε βραβείο φερ πλει για παράγοντες θα το δικαιούταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ.. Μέσα στη γενικότερη κρίση και κατάπτωση ηθικών αξιών καλό είναι μερικά πράγματα να τα επισημαίνουμε.
Θα μου πείτε, υπάρχει και το δεύτερο σκέλος των δηλώσεων Δημητρέλου. Ότι δεν τηρήθηκε η ισονομία. Ότι κάποιες ομάδες ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς και πήραν την άδεια χωρίς να έχουν τις προϋποθέσεις. Αν "φωτογράφισε" τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό, ελάχιστα με ενδιαφέρει. Πρωτίστως κοιτάς τα του οίκου σου. Και η ΑΕΚ όταν χρωστά σε όποιον μιλάει ελληνικά δεν δικαιούται να φωνάζει για τους άλλους.
Έχω την αίσθηση ότι η ΑΕΚ δεν έπιασε ακόμα πάτο, όπως δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο Δημητρέλος. Το να μην παίξει μια χρονιά στην Ευρώπη ή το να μην μπορεί να πάρει παίκτες, παρά μόνον πιτσιρικάδες, δεν είναι η καταστροφή της ΑΕΚ. Ίσα ίσα που οφείλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, και να χτίσουν μια φρέσκια ομάδα, με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες. Με πλάνο διετίας ή τριετίας.
Ο πάτος για την ΑΕΚ θα είναι η μέρα εκείνη που θα μπει λουκέτο στο μαγαζί. Η μέρα εκείνη που θα γυρίσει 8 χρόνια πίσω. Στην "προ 44" εποχή. Το πρωινό που θα κυκλοφορήσουν τα μαντάτα, ότι επέστρεψαν στην καμπούρα της ομάδας 134 εκατομμύρια ευρώ, είμαι βέβαιος ότι αρκετοί επώνυμοι (ενεργοί και ανενεργοί, πρώην, τέως και νυν, κοντοί και ψηλοί) θα τρέξουν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την κατακραυγή.
Το εφιαλτικό σενάριο χτυπά την πόρτα της ΑΕΚ και προσωπικά δεν μπορώ να υιοθετήσω, ούτε να ασπαστώ απόψεις του στιλ "εδώ που έφτασε η ομάδα, καλύτερα να διαλυθεί, να διαγράψει όλα τα χρέη και να κάνει μια καινούρια αρχή." Η ΑΕΚ έχει 18 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Η αποχή φέτος ενηλικιώθηκε και... ψηφίζει. Με την αποχή από πρωταθλήματα, τα οποία επίδοξοι σημερινοί σωτήρες κάποτε τα είχαν χαρακτηρίσει "εφήμερες χαρές", η ΑΕΚ συρρικνώνεται όλο και περισσότερο και ασφαλώς χάνει οπαδούς γιατί απλούστατα δεν βγάζει καινούριους.
Αν είναι να φουντάρει στα βράχια, ποιος εγγυάται ότι θα ξανασηκώσει (άμεσα) κεφάλι; Να υποστεί αυτόν τον διασυρμό από τα χαμηλά της "δέλτα εθνικής", να μην την πάρει από κάτω αλλά να καταπίνει μια μια τις κατηγορίες, για να επανέλθει, πρώτα ο Θεός, το 2015 στη μεγάλη κατηγορία. Συρρικνωμένη, εξουθενωμένη, με κοινό που πιθανόν να έχει χάσει τα κουράγια και τις αντοχές του. Α, και να μην ξεχάσω. Άγνωστο αν μέχρι τότε δεν έχει φτιάξει καινούρια ...χρέη (στη γάμα και βήτα εθνική), διότι και γι' αυτό ικανούς τους έχω, όποιοι κι αν είναι οι γαμπροί που θα τρέξουν με χίλια να επωφεληθούν μέσα από μια διαδικασία πτώχευσης.
Απορρίπτοντας την ιδέα της πτώχευσης ως λύση – μονόδρομο, πέφτει το ερώτημα στο τραπέζι: Και ποιος θα πληρώσει τον ακριβό λογαριασμό; Κατά τον Δημητρέλο είναι 35 εκατομμύρια. Κατά τον “εφοριακό χωρίς όνομα” (με δηλώσεις στη Goalnews) είναι 60 εκατομμύρια μόνο τα χρέη στο δημόσιο. Άκρη δεν βγάζεις αλλά όσα κι αν είναι πνίγουν την ΑΕΚ και βεβαιως δεν έχω απάντηση ποιος θα τα πληρώσει. Εδώ δεν έχουν απάντηση αυτοί που διοικούν ή που απαθείς παρακολουθούν από μετοχικές καρέκλες τις δραματικές εξελίξεις! Ο Δημητρέλος περιμένει χρήματα για να πληρώσει και δεν ξέρει από που τα περιμένει. Μέσα στην απελπισία του πίστεψε προς στιγμήν ότι θα μπορούσαν ο Ξενιάδης και ο Γουίλι (όχι ο ...μαύρος θερμαστής του Νίκου Καββαδία αλλά ένας Γιου από το Χονγκ Κονγκ) να είναι οι σωτήρες της ΑΕΚ.
Ο Ντέμης περιμένει τις εκλογές για να αποκτήσει η χώρα σταθερή κυβέρνηση και να εξασφαλίσει ευνοϊκές ρυθμίσεις με απόφαση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Τούτο το παραμυθάκι με την ακυβερνησία, που προβάλλεται ως άλλοθι για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης, το κυκλοφορούν και το αναπαράγουν αρκετοί εσχάτως.
Απορία πρώτη: Αυτή η χώρα δεν είχε κυβέρνηση τον Γενάρη, τον Φλεβάρη, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο; Δεν είχε υπουργό Οικονομικών; Δεν μπορούσε τότε ο Ντέμης και όλη η ΑΕΚ να πάρουν τις ρυθμίσεις που ήθελαν; Δεν είχε και τότε απλήρωτο το "44" η ΑΕΚ; Αδυνατώ, λοιπόν, να πιστέψω ότι η αιτία του κακού της ΑΕΚ είναι η ...ακυβερνησία. Έλεος!
Απορία δεύτερη: Έστω ότι γίνονται εκλογές στις 17 Ιουνίου. Με βάση τα γκάλοπ δεν προκύπτει αποτέλεσμα αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ξανά μανά από την αρχή διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Κι ας πάρουμε ως δεδομένο ότι τούτη τη φορά θα τα βρουν και θα (συγ)κυβερνήσουν. Υπάρχει έστω ένας αφελής που να πιστεύει ότι το πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης θα είναι να ρυθμίσει τα χρέη της ΑΕΚ και άλλων ομάδων; Με δεκάδες ζητήματα ανοιχτά και εκκρεμότητες, η τελευταία έγνοια του κράτους θα είναι το ποδόσφαιρο.
Η ΑΕΚ έχει έλλειψη από ρευστό. Αν δεν βρεθεί κάποιος-οι, να βάλουν άμεσα πέντε εκατομμύρια, η ομάδα από την εντατική θα καταλήξει στον τάφο. Το ποιος θα τα βάλει είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως αυτούς που διοικούν και αυτούς που έφεραν την ΑΕΚ σ' αυτό το χάλι. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική στους μετόχους, στον Παππά και τον Νοτιά, για την αδυναμία τους να στηρίξουν και να προστατέψουν την επένδυσή τους και μαζί τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Αν τα δούμε όμως τα πράγματα με μια πιο ψύχραιμη ματιά, την κύρια ευθύνη που η ΑΕΚ βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στον γκρεμό την φέρουν οι τρεις πρόεδροι – διαχειριστές της οχταετίας. Ο Νικολαΐδης, ο Θανόπουλος και ο Αδαμίδης. Αυτοί διαχειρίστηκαν το χρήμα, χάραξαν πολιτική, άσκησαν διοίκηση, πήραν αποφάσεις. Οι μέτοχοι πλήρωναν, όσο καιρό πλήρωναν, γιατί από ένα σημείο και μετά έκλεισαν την κάνουλα. Αλλά και με κλειστή την κάνουλα, έμαθα χτες ότι ο Παππάς, από την ημέρα που ξεφορτώθηκε τις μετοχές του με πάσα στους σαπόρτερς, έβαλε 6 εκατομμύρια στην ΠΑΕ. Κι εγώ αναρωτιέμαι, που στο διάολο πήγαν αυτά τα χρήματα, όταν όλα έμειναν απλήρωτα στην ΑΕΚ;
ΥΓ: Είναι αλήθεια ότι ο Ντέμης περίμενε από τον Δημητρέλο να βγει "επιθετικά" απέναντι στους μετόχους;
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: