Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Φαρσοκωμωδία στην πειθαρχική της Football League!!

Φαρσοκωμωδία στην πειθαρχική της Football League
Στα γραφεία της Football League εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης (31/05) η υπόθεση του αγώνα Καλλιθέας-Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος έχει κριθεί ύποπτος ύστερα από σχετική έκθεση της UEFA. Η απόφαση αναμένεται να βγει σήμερα το απόγευμα ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο αθλητικός δικαστής δεν ήξερε τί σημαίνει στοιχηματικά η λέξη «over» και ρωτούσε συνεχώς αν υπάρχουν στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Το «παρών» στη δίκη έδωσαν οι διοικήσεις αλλά και παίκτες των δύο ομάδων ενώ παρευρίσκονταν και άνθρωποι της Παναχαϊκής, αφού η αχαϊκή ομάδα έχει έννομο συμφέρον.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Ηρακλή Ψαχνών, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος ζήτησε στοιχεία αυτού που συνέταξε την έκθεση της UEFA και αμφισβήτησε την μετάφραση, λέγοντας πως είναι πλήρως παραποιημένη και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η λέξη «potential», που σημαίνει πιθανό, έχει μεταφραστεί ως εν δυνάμει.

Στη συνέχεια, είπε: «Χαρακτηρίζετε ύποπτα τα 2 από τα 3 γκολ, ενώ θα έπρεπε να είχατε καλέσει ως μάρτυρες και τους αμυντικούς της Καλλιθέας και τον τερματοφύλακα και τον επιθετικό του Ηρακλή Ψαχνών».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Καλλιθέας, Παναγιώτης Πρόκος, αφού χαρακτήρισε κατάπτυστο το έγγραφο της UEFA, τόνισε «η υπόθεση δεν θα κλείσει σε αυτά τα δικαστήρια. Αυτοί που έχουν στήσει τη συγκεκριμένη σκευωρία θα πληρώσουν».

Μετά, τον λόγο πήραν οι δύο δικηγόροι των παικτών του Ηρακλή Ψαχνών, Τόλιου και Γιώτα, οι οποίοι είχαν κληθεί σε απολογία. Ο Αργύρης Λίβας χαρακτήρισε ως αέρα την υπόθεση, ενώ ο Κίμων Ευαγγελάτος είπε ότι πουθενά δεν γίνεται λόγος για δωροδοκία ή στοιχηματισμό.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Λευτέρης Ζάμπρας, ζήτησε να εξεταστεί ένας παίκτης από κάθε ομάδα και αυτοί ήταν ο Θανάσης Ρεπετσάς από τον Ηρακλή Ψαχνών και ο Δημήτρης Αρβανίτης από την Καλλιθέα.

Στην συνέχεια, κατέθεσε ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όταν ξεκίνησα πέρυσι το καλοκαίρι την υπόθεση με τις πλαστογραφίες και υποβιβάστηκαν αρκετές ομάδες, γνώριζα ότι θα δεχόμουν επίθεση. Η επιστολή της UEFA είναι κακογραμμένη και έχουν γίνει τρεις διαφορετικές μεταφράσεις. Από τα 9 εντός έδρας ματς της Καλλιθέας στο δεύτερο γύρο, τα 8 ήταν over».

Σε εκείνο το σημείο φάνηκε ο αθλητικός δικαστής να αντιφάσκει, λέγοντας κάποια στιγμή «όταν έπαιζα εγώ δεν υπήρχαν over», ενώ μετά είπε «επειδή δεν έχω παίξει ποδόσφαιρο, θα με σταυρώσετε;»

Μετά, εξετάστηκε ο μέτοχος του Ηρακλή Ψαχνών, κ. Θεοδοσίου, ο αρχηγός της Καλλιθέας, Δημήτρης Αρβανίτης, και ο αμυντικός του Ηρακλή, Θανάσης Ρεπετσάς, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Αν κατηγορούμαστε για ένα λάθος, θα έπρεπε όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι φυλακή».

Στον τερματοφύλακα του Ηρακλή Ψαχνών, Θανάση Τόλιο, ο δικαστής είπε: «Εσύ τα πιάνεις όλα ε;», ενώ στον Κώστα Γιώτα είπε: «Επίτηδες το άφησες να μπει το γκολ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών, Γιώργος Στούπας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Αν έχεις ένα βαρέλι με λάσπη και ρίξεις λίγο κρασί, τότε θα πιείς λάσπη, αν έχεις ένα βαρέλι με κρασί και ρίξεις λίγο λάσπη, πάλι λάσπη θα πιείς».

Μετά την εξέταση των μαρτύρων, οι δύο ομάδες προσκόμισαν dvd με τον αγώνα και η απόφαση αναμένεται να βγει το απόγευμα της Πέμπτης (31/05).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: