Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τα «πάντσερ» δαγκώνουν!!

Τα «πάντσερ» δαγκώνουν
Παρά το φτωχό 2-0, η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Ισραήλ, στο τελευταίο φιλικό που έδωσε πριν πάει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Τα «πάντσερ» με σύστημα 4-2-3-1 δεν απειλήθηκαν καθόλου ενώ αντιθέτως πίεζαν σε όλο το ματς, σε ένα ιστορικό φιλικό ανάμεσα σε δύο χώρες που τις χώριζαν κάποτε πολλά.

Μάλιστα, πριν το παιχνίδι επισκέφτηκαν μνημείο μια και το ματς έγινε στην Λειψία, που τόσα έκαναν οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο.

Όσον αφορά το ματς, τώρα, από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Λεβ, δημιουργούσε ευκαιρίες. Το σκορ «άνοιξε» για τα «πάντσερ» στο 40’ ο Γκόμεζ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του συμπαίκτη του Μίλερ. Εξάλλου, ο Μίλερ ξέρει τις κινήσεις του ψηλόσωμου φορ… απ’ έξω και ανακατωτά. Έτσι, όταν πήρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, την έδωσε δεξιά στον Γκόμεζ ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χάρους με το δυνατό σουτ!

Χαρακτηριστικό, πως το πρώτο σουτ των Ισραηλινών έγινε στο 51’, το έκανε ο Νάτσο αλλά δεν ανησύχησε ο Νόιερ. Οι Γερμανοί και στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκοψαν ρυθμό, αλλά το γκολ όπως και στο πρώτο μέρος, άργησε να έρθει. Ο Σούρλε που είχε μπει στη θέση του Ποντόλσκι, πήρε την μπάλα από τα δεξιά, ξεχύθηκε μπροστά και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ κάνοντας το 2-0 (82’) που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι Γερμανοί παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Με τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, τους Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Μπαντστούμπερ και Λαμ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Κρος-Κεντίρα αμυντικά χαφ, τους Μίλερ, Εζίλ, Ποντόλσκι από δεξιά προς τα αριστερά στην μεσοεπιθετική γραμμή και στην κορυφή τον Γκόμεζ, εμφανίζοντας την σύνθεση με την οποία θα ξεκινήσουν στο Euro.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Κεντίρα, Κρος (86’ Γκέτσε), Εζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι (67’ Σούρλε), Γκόμεζ (67’ Κλόζε)

Στον πάγκο: Γκουντογκάν, Χούμελς, Βίζε, Μπέντε, Ζίλερ

Ισραήλ (Γκούτμαν): Χάρους, Μπεν Χαίμ, Τίμπι, Γκέρσον, Σπούνγκιν, Μπεναγιούν (46’ Βέρμουθ), Νάτσο(73’ Μπιτόν), Ζάχαβι (67’ Σαχάρ), Γιαντίν, Μέλικσον (46’ Ραφαέλοφ), Σέχτερ (46’ Νταμάρι)

Στον πάγκο: Τζέντεκ, Γκαμπάι, Μόρι, Άμος


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: