Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Αυτοπεριορισμός και αυτοπεποίθηση!!

Οι πρώτες εντυπώσεις από τον Γιώργο Δώνη συνοψίζονται στις λέξεις αυτοπεποίθηση και αυτοπεριορισμός. Ο Σάκης Γκίνας σχολιάζει τον νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ και καταγράφει τα συν και πλην.
Αυτοπεριορισμός και αυτοπεποίθηση
Οι πρώτες εντυπώσεις από τον Γιώργο Δώνη συνοψίζονται σε δυο λέξεις: αυτοπεποίθηση και αυτοπεριορισμός. Η αυτοπεποίθησή του ήταν εμφανέστατη, όπως και η επιβολή περιορισμών στον εαυτό του για την αποφυγή υπερφίαλων δηλώσεων.
Με φράσεις του τύπου «ανυπομονώ να ξεκινήσω», «να γίνει η Τούμπα όπως παλιά», «είμαι πιο ώριμος από ποτέ», «είμαι υπερβολικά φιλόδοξος» «οι μεγάλες ομάδες μεγαλώνουν με τους τίτλους» έδειξε ότι είναι ενθουσιασμένος με την νέα του δουλειά.
Απ’ αυτή την άποψη είναι σημαντικό και θετικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα προπονητή νέο, φιλόδοξο και με πολύ ισχυρό κίνητρο επιτυχίας. Ο Δώνης ξέρει ότι μετά την αποτυχία στην ΑΕΚ αυτή είναι η μεγάλη του ευκαιρία για καθιέρωση και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει.
Στα συν του καταγράφεται, επίσης, ότι δεν έπεσε στην παγίδα του αφελούς λαϊκισμού. Σε ερώτηση για το τι θυμάται, όταν με τον πατέρα του μικρό παιδί πανηγύριζε το πρωτάθλημα του 1985 μέσα στην Τούμπα, απάντησε ότι δεν θα κριθεί από το ποια ομάδα ήταν μικρός, αλλά από το έργο του.
Κι εδώ πάμε στα δύσκολα. Στα λόγια ήταν καλός, αλλά θα αξιολογηθεί από την δουλειά του, όπως όλοι. Στην παρουσίασή του μίλησε φυσικά εκ του ασφαλούς. Σημασία έχει η αντίδρασή του σε τεταμένες καταστάσεις, ποιες θα είναι οι ψυχολογικές του αντιστάσεις.
Διότι, εδώ, δεν είναι Ατρόμητος. Θα υποστεί τεράστια πίεση. Θα αντέξει στην αμφισβήτηση της κερκίδας σε περίπτωση ανεπιτυχών αποτελεσμάτων; Θα διαχειριστεί ψύχραιμα και σωστά κρίσεις που, ούτως ή άλλως, περνάνε όλες οι ομάδες, αλλά ιδίως στις μεγάλες έχουν και υψηλή ένταση; Όλα αυτά μένει να τα δούμε στην πράξη.
Το βέβαιο είναι ότι ο Δώνης χρειάζεται στήριξη από τον κόσμο. Αυτό είναι και το υγιές, άσχετα από τις προτιμήσεις του καθενός σε πρόσωπα και στυλ προπονητών. Θα φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, δεν μπορεί μόνος του.
Η ενίσχυση με τρεις μεταγραφές που θα βελτιώσουν την ποιότητά της ομάδας είναι δεδομένη, ακόμα και χωρίς την έλευση επενδυτή. Ο στόχος του είναι η δημιουργία μιας ομάδας πιο γρήγορης, με περισσότερο δυναμισμό και νεανικότητα. Αλλά θα είναι αναπόφευκτα άπειρη και θα έχει ανάγκη την συμπαράσταση του κόσμου σ’ αυτή την νέα αρχή. Ο κόσμος μπορεί να γίνει η κινητήριος δύναμή της, ή η καταστροφή της εν τη γενέσει της.
Κι όπως αυθόρμητα είπε και ο Ζήσης Βρύζας «αυτοί είμαστε, αυτή είναι η ομάδα μας, στηρίξτε μας».
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: