Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Νομικό πραξικόπημα η κατάργηση των πιστοποιητικών συμμετοχής»

Ο Διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου και εκ των συντακτών του αθλητικού νόμου, Ανδρέας Μαλάτος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» όπου αποκάλυψε πως πλεόν έχει καταργηθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής των ομάδων, αναιρώντας αυτομάτως τον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Για τον αν θα πρέπει το ποδόσφαιρο να γυρίσει στον ημιεπαγγελματισμό: «Η διαπίστωση αυτή είναι πλέον κοινή και θα έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Πρέπει να επανεξετάσουμε όλο το σύστημα».

Στη συνέχεια προέβη στην αποκάλυψη ότι έχει καταργηθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα: «Το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αποδεικνύεται από το ότι η ίδια η πολιτεία, ενώ δεν είχε αγγίξει το θέμα της συμμετοχής των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έχει καταργηθεί πλέον το πιστοποιητικό της συμμετοχής.

Είχαμε πει ότι το επόμενο θύμα του αυτοδιοίκητου θα είναι η ΕΕΑ. Πλέον αυτό το όργανο υπάρχει μόνο για τα μάτια του κόσμου. Αυτό έγινε πριν από 2 μήνες. Έγινε τελείως κρυφά και αυτό για μένα είναι ένα νομικό πραξικόπημα.

Αυτή η παράγραφος για το πιστοποιητικό συμμετοχής έχει παραγραφεί. Δεν το πίστευα όταν το πρωτοάκουσα. Τι ρόλο παίζει η επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ μετά από αυτό;».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: