Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ετοιμάζει το νέο «Anfield» η Λίβερπουλ!!

Ετοιμάζει το νέο «Anfield» η Λίβερπουλ
Μετά την πρόσληψη του Μπρένταν Ρότζερς για τη θέση του προπονητή, η Λίβερπουλ δρομολογεί τις εξελίξεις και στο γηπεδικό, με κορυφαία αγγλική εφημερίδα να αποκαλύπτει τα σχέδια των «κόκκινων» για παραμονή στο «Anfield». Επέκταση και …λίφτινγκ στο ιστορικό «σπίτι» του συλλόγου, μέσα στο καλοκαίρι τα τελικά σχέδια.

Οι «κόκκινοι» αμφιταλαντεύονταν από τα τέλη του 2010 για το μελλοντικό τους «σπίτι» με την παραμονή στο «Anfield» να παραμένει μία επιλογή και την κατασκευή νέου γηπέδου στο Stanley Park να είναι η εναλλακτική λύση.

Με βάση το ρεπορτάζ της «Guardian», η διοίκηση της Λίβερπουλ εγκατέλειψε τα σχέδια για κατασκευή νέου γηπέδου και έχει αποφασίσει την παραμονή στην υπάρχουσα έδρα. Ωστόσο, η εικόνα του «Anfield» θα αλλάξει ριζικά, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ανακατασκευή του σε σημαντικό βαθμό.

Μάλιστα, το Fenway Sports Group, ο αμερικανικός επιχειρηματικός όμιλος που έχει στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Λίβερπουλ, έχει πάρει το «πράσινο φως» από το δημοτικό συμβούλιο για την ανακατασκευή του γηπέδου. Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, χρειάζεται η κατεδάφιση αρκετών σπιτιών και κτιρίων, ώστε το main stand να μεγαλώσει.



Θετικό κλίμα ανάμεσα στους κατοίκους
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Guardian», στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 15 Μαΐου, στην οποία συμμετείχε η διοίκηση της Λίβερπουλ –μέσω του Ίαν Άιρ- και οι κάτοικοι της πόλης, στους τελευταίους παρουσιάστηκαν σχέδια με τις προτεινόμενες περιοχές στις οποίες θα χτιστούν τα νέα τους σπίτια. Οι πρώτες αντιδράσεις δεν ήταν αρνητικές και στους «κόκκινους» επικρατεί αισιοδοξία ότι το κλίμα είναι θετικό, πλέον, και ότι ο σχεδιασμός θα προχωρήσει.
Όπως τονίζει στην αγγλική εφημερίδα ο Μάρκ Κιτς, αρμόδιος για θέματα ανάπλασης και ρυμοτομίας της πόλης, «η επέκταση του γηπέδου με επιπλέον κερκίδες δεν αποτελεί βασικό πρόβλημα και δεν είναι κάτι το δύσκολο να γίνει, εφόσον προχωρήσει η κατεδάφιση κτιρίων».
Από την πλευρά της Λίβερπουλ, δεν υπάρχει κάποιος σχολιασμός για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά το δημοτικό συμβούλιο της αγγλικής πόλης, αφού η διοίκηση των «κόκκινων» δεν θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τους κατοίκους, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των Αρχών. Εξελίξεις αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι.


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: