Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Στο Άουσβιτς η εθνική Γερμανίας!!

Στο Άουσβιτς η εθνική Γερμανίας
Αντιπροσωπεία της εθνικής Γερμανίας επισκέφτηκε την Παρασκευή το Άουσβιτς της Πολωνίας, όπου κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, βρήκαν τραγικό θάνατο από τις ναζιστικές θηριωδίες. Κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των νεκρών, ενώ και άλλες εθνικές ομάδες αναμένεται να πράξουν το ίδιο στις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο προπονητής της εθνικής, Γιοάκιμ Λεβ, ο τιμ μάνατζερ Όλιβερ Μπίρχοφ και οι παίκτες Φιλίπ Λαμ, Λούκας Ποντόλσκι και Μίροσλαβ Κλόζε, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι έχουν γεννηθεί στην Πολωνία, αποτελούσαν την αντιπροσωπεία των Γερμανών.

Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας ήθελαν να γίνει η επίσκεψη κατά τη διάρκεια του Euro, που συνδιοργανώνουν οι Πολωνία και Ουκρανία, ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν σχεδόν αδύνατο. Η αποστολή της Γερμανίας θα καταλύσει στη Βόρεια Πολωνία, την ώρα που το Άουσβιτς βρίσκεται νότια και η μεταφορά της ομάδας εν μέσω τουρνουά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Οι εκπρόσωποι των «πάντσερ» βρέθηκαν στο μουσείο του Μπικερνάου, όπου φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα των τότε φυλακισμένων και έκαναν αυτή την κίνηση δείχνοντας την αντίθεση τους στο ρατσιστικό μίσος. Μάλιστα, οι εθνικές ομάδες των Αγγλία, Ιταλία και Ολλανδία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφτούν το Άουσβιτς, καθώς βρίσκεται κοντά στην Κρακοβία, όπου θα καταλύσουν οι αποστολές τους.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: